Słabo dziś z pytaniami

Wiesz, wolę wiedzieć o czym mowa a nie fantazjować …

4 polubienia

Naprawdę Cię to rusza co mówi?
Podkreślam po raz kolejny że nikogo nie bronię.
Gdyby moderatorzy tak ambitnie moderowali i banowali na starym pytamy.pl furiatki i awanturnice jak tutaj Zbyszka i jego poglądy to forum byłoby kryształowe i miałoby znacznie więcej użytkowników. Każdy reaguje wedle uznania.
Jak Wam tak Zbyszek przeszkadza to po co odwieszacie mu bana? Bądźcie konsekwentni. Nie zmienisz myślenia kogoś, kto tego nie chce.

tu nie ma bana, jest okresowe sanatorium na przemyslenie.

1 polubienie

Sanatorium zapewne można przedłużać.

mozna, ale po co?

A po co narzekać?

a czy ja narzekam? z nim jak z kotem, jak na goracym uczynku nie zlapiesz to za piec minut zapomni o co chodzilo i zaczyna od nowa.

@okonek mowię ogólnie - nie odbieraj każdego słowa aż tak personalnie.
Harmonik był i jest na tym forum najmniejszym problemem mimo, że najbardziej rzuca się w oczy. Tak naprawdę każdy widzi problem tam, gdzie chce go widzieć - pomijając te problemy których nie chce dostrzegać. To się tyczy sytuacji z kiedyś rzutujących na dotychczasowe relacje jak i bieżących.

Jak były trolle każdy krzyczał “nie reagować, nie dokarmiać” - a tu co post Zbyszka jest takie poruszenie jakbyście nie znali jego myślenia i obcowali z Nim po raz pierwszy.
Nigdy nie przestanie mnie to zadziwiać. Nie szkoda Wam energii?

Widać warto.

Ja uważam, że Zbig dodawał kolorytu, podobnie jak dodawali go Tensor albo Humoreska (chociaż potrafili się zagalopować).

Wymyślanie mi od idiotów nie przeszkadzało mi nigdy, brak argumentów i uciekanie się do inwektyw tylko potwierdza moje racje, dlatego nigdy nie zgłaszam takich wpisów do moderacji.

Była na tym forum grupa użytkowników, którym nie pasowały takie osoby jak wspomniane przeze mnie, swoim narzekaniem powodowały ciągłe bany użytkowników, po czym, gdy już udało się im usunąć z forum kilka osób po prostu się obraziły i ulotniły na inne fora, jeszcze namawiając innych na podążanie za nimi.

Inne osoby miały wymagania, że to lub tamto działa nie tak jak chcą, w ogóle nie przyjmując do wiadomości, że oprogramowanie forum jest gotowym produktem i nie można zmienić jego zachowania, tak samo jak nie można zmienić zachowania np. MS Office, czy liczby biegów w skrzyni biegów w samochodzie. Jeszcze wydawało im się, że wielką łachę robią administracji zaszczycając forum swoją obecnością.

To forum nie generuje żadnych zysków, wręcz przeciwnie, z prowadzeniem forum są związane comiesięczne koszta utrzymania wirtualnego serwera, opłacenia domeny internetowej, plus czas administratora spędzany na instalowaniu nowych wersji i rozwiązywaniu problemów i moderatorki próbującej pogodzić wszystkich. Nikt nie oczekuje za to żadnych podziękowań.

Tylko przykre jest, że takim “ja się z tobą nie bawię, won z mojej piaskownicy” wyniszczamy się sami. Nawet w tym wątku widać, że ludzie biorą wszystko za bardzo personalnie a tych, co mają inne zdanie najchętniej by zagłuszyli jak Wolną Europę w słusznie minionych czasach. A przecież tak jak w barze nie musisz ze wszystkimi pić, podobnie na forum nie musisz ze wszystkimi prowadzić dyskusji. Można by pomyśleć, że forumowiczom brakuje luzu. :wink:

3 polubienia

A to przecież tylko internet. Więcej dystansu.
Harmonik buduje to forum. Reszta przestała je budować dawno temu akceptując fakt że coraz bardziej przypominamy dom spokojnej starości.
Brakuje iskry, charakteru. Nie musi być zawsze miodu i zgody.

1 polubienie

Jeżeli takie coś uważasz za budowanie forum, to lepiej idź się napić. Moim zdaniem harmonik robi tu szambo.

Problem tkwi w tym, że jest nas mało, a i tak każdego interesuje coś innego. No i każdemu wydaje się, że jest tu nudno, bo nie po jego zainteresowaniach. Przesadziłem, bo, jednak nie każdemu. Mnie bardzo podobają i interesują tematy kilku tu userów. I dla nich tu jestem.
Jakość forum i jego barwność, jak dla mnie, nie polega na chamstwie i pisaniu bredni. Oraz życzeniu komuś śmierci, jak mnie to kilka razy spotkało ze strony harmonika.

To forum żyje swoim własnym, powolnym życiem i jestem spokojny o jego przyszłość. Metaforycznie określiłbym, że to takie przytulne podwórko, gdzie starzy znajomi lubią się czasem spotkać i pogadać, raz o wszystkim, drugi raz o niczym. Często przy piwku.
A czasem się posprzeczać. Ale bez chamstwa i prostactwa… Tego pełno na innych forach.

I nie zapominajmy, komu forum zawdzięczamy. Szczególnie podoba mi się to, że za poglądy się nie wylatuje.

4 polubienia

Tu nie ma się z kim sprzeczać co uznaję za wadę.

Będzie tylko gorzej. Ubywa nas. Pytamy to dinozaur na wymarciu.

Kolorowe ptaki poleciały albo zostały przegonione.
Zostały szare gołębie.

Dinozaury żyły ok 135 milionów lat, tak, że spoko. A jak chcesz się sprzeczać, to proszę bardzo. Ale później, bo zaraz spadam.
Sam jesteś szary, zgorzkniały wróbel…, idź się napij, to za jastrzębia robił będziesz. :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Harmonika przywitam z radością. Mam nadzieję że wróci i będzie kontynuował budowę eko socjalizmu. By ludziom żyło się lepiej.

:beer:

3 polubienia

Widać, że dawno się porządnie nie napiłeś, albo walisz jakieś wynalazki… :shushing_face:
Zmykam na razie… :grinning: :wave:

2 polubienia

No prawie wyczerpaleś temat.Prawie.

2 polubienia

O wypraszam sobie - ja jestem koliberek! :stuck_out_tongue: :grin:

2 polubienia