Słabo dziś z pytaniami

Ale ten traktor komuś zaiwanili… :crazy_face:

2 polubienia

Z tego sie nie smiej.
Kartofel cenny towar. Zle posadzony kiepsko rosnie. To moze glupio wyglada, ale ma swoj sens.
Ja taki sposob, (nie wiem czego) i w ziemi przykrytej czarna folia, zeby wokol chwasty nie rosly i wigoc ziemia trzymala, widzialam w Austrii ze trzy dekady temu, a i w Hiszpanii na podobnej zasadzie w Andaluzji sadzi się bawełnę i czosnek.

3 polubienia

U nich nie kartofle, u nich kartoszki. Najczęściej tylko z cebulą. Czasem śledź. :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Na sto%

1 polubienie

Co Ty, to dlugoterminowy leasing :wink:

2 polubienia

Łajzing… :rofl: :joy:

1 polubienie

Ale ruskie sadzą kartofle a wyrasta bawełna - tak mają bo putin kazał aby roślinność w ten sposób się zachowywała.

3 polubienia

Sledz czy jakas skumbria czy inny amur. (To taka ryba troche podobna do karpia, tez jakas zemsta Brezniewa, nasprowadzali tego w latach 70, wyzarly prawie wszystkie wodorosty w Zalewie Sulejowskim, pozbawiajac wode tlenu, same prawie wyginely, ale inne ryby tez)

1 polubienie

Myślałem, że kukurydza. Baa…! Wełna to dla nich już kultura… :crazy_face:

2 polubienia

I hoduja ponarancze na Syberii. @birbant poswiadczy, ze widzial :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Prawie tak… Oni tam mają fabryki pomarańcz… :crazy_face:

1 polubienie

Przypomnial mi sie Brezniew w czapce i karakulowym kolnierzu
To dopiero byl szyk. A szalik to chyba wyszabrowany z Harrodsa.

1 polubienie

Szapku naszioł, a szalik zayebał… :crazy_face:

2 polubienia

I do tego butelka czystej albo spirytus

W rękach ukradziony sedes, na twarzy wyraz dumy i triumfu. Ukraińcy przygotowują śmiertelny cios w wizerunek rosyjskich żołnierzy i chcą postawić im pomnik wstydu i hańby. Na cokole pomnika proponują napis “Raszystowskiemu żołnierzowi-szabrownikowi”

W rękach ukradziony sedes? Oto projekt pomnika rosyjskiego żołnierza-szabrownika /domena publiczna

W rękach ukradziony sedes? Oto projekt pomnika rosyjskiego żołnierza-szabrownika /domena publiczna

Czytaj więcej na https://geekweek.interia.pl/militaria/news-ten-sedes-zaboli-rosjan-w-ukrainie-powstal-projekt-pomnika-w,nId,5974196?parametr=zobacz_takze#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome

3 polubienia

Obawiam sie, ze sporą część mialaby problem z rozpoznaniem i wiedza o zastosowaniu wyszabrowanego przedmiotu. :wink:

2 polubienia

Nie muszą mieć wiedzy, bo i tak to sprzedadzą.
Wódka kosztuje!
:smiley: :wink:

1 polubienie

Ogród weterana?

3 polubienia

To szkoda że po remoncie wywaliłam kibel. W bardzo dobrym stanie był, tyle, że chciałam wszystko nowe. A balkon mam duży… bardzo duży… :smiley:

2 polubienia

Sołdactwo żali się, że z muszli niewygodnie wodę się pije.

3 polubienia