Słyszeliście o jakiś decyzjach Joe Bidena?

Ja słyszałem, że ma się on spotkać czy tam porozmawiać z Putinem w celu ustabilizowania sytuacji z wojskami rosyjskimi pod Ukrainą …

Że ma zatrzymać, a nawet wzmocnić wojska amerykańskie w Niemczech z powodu tego co się dzieje na granicy rosyjsko-ukraińskiej

Oraz, że ostatecznie wycofują Oni wojska z Afganistanu, o czym mówił między innymi Barack Obama i Donald Trump, ale ostatecznie to on chce już wycofać wojska z Afganistanu co potencjalnie wzmocni pozycje Talibów i osłabi rząd w Kabulu …

Ja słyszałem, że Biden zdecydował, co zjeść na lunch. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Psy Bidena sa lepsze od prezydenta.

Nawet Biden nie chce wqrwiać Putina.
Polska po Ukrainie.

Polska to mam nadzieję, że jeszcze dla Rosji bardzo daleka droga, ale faktycznie konieczność wojowania Amerykanów z Rosjanami nie leży w interesie USA…

Możliwe, że w Rosji jest już tak źle, że Putin znowu musi odciągnąć uwagę od problemów wewnętrznych Rosji kolejnymi zdobyczami terytorialnymi :thinking:

NATO i UE ograniczą się do apelowania i krytyki. Nikt wojska na Rosję nie wyśle.

A były czasy, że gdy Polska szła na Moskwę, to oni, ruskie zawsze wpierdol dostawali. I to ciężki. Tylko, że polska polityka nie potrafiła wykorzystać tego wtedy. Mimo łomotów sprawianych ruskim.

I póki co się raczej nie zanosi, żeby móc do tego powrócić…

Co by nie mówić Rosjanie wojsko mają nowoczesne…

Nie jest tak różowo z ich armią. Ale jest bardzo liczna.

To też prawda, ale mają zwłaszcza mimo wszystko braki w kadrach, a dodatkowo u nas Macierewicz sporo namieszał, a my się głównie na OT skupialiśmy, czyli na pospolitym ruszeniu :confused:

Ale nie wiem czy coś się w tej chwili teraz zmieniło …

Też nie wiem.

I wierna. Bo uczona od młodych lat. Dla tego Pis chciał zrobić dla młodzieży szkolenia by byli głupi i wierni.

Do OT by się dostać trzeba było spełniać wymagania… Być dość słabym umysłowo i dać sobą kierować.

To mi to na szczęście nie grozi haha :smiley: :smiling_imp:

Ja na początku odpadłem… Nie kocham ojczyzny .Podobno

Jak już mają komuś płacić to komuś kto im nie podskoczy. W sumie rozumiem to XD

Jak mafia.

No bo jesteśmy trochę mafią, ale i tak wolę PiS niż Konfederację, która już w ogóle totalnie odlatuje …

to jak wybieranie gowna kota albo psa…

W każdym bądź razie lepiej, żeby już PiS był większą siłą niż Konfederacja bo Oni przynajmniej przyciągną do siebie moherów, a tak to nie wiadomo co oni by odwalili bo poza tym to wiadomo, że lewica znowu nareszcie zyskuje na sile, po tylu beznadziejnych latach …