Słyszeliście o tym, że rząd rozważa zakup szczepionki z poza Unii?

Nie mam bladego pojecia.Ja rezyduje w Anglii a tutaj jest dobrze.Anglia jest europejskim liderem a 2 dni temu bylo to prawie 7 milionow ludzi zaszczepionych.

2 polubienia

Ale znasz język angielski, a poza tym Wielka Brytania jest najbliżej w stosunkach z USA w Europie to miałem nadzieję, że wiesz coś więcej …

Tzn. ja też znam język angielski, ale ty jako, że tam mieszkasz to pewnie lepiej poza tym masz więcej możliwości, aby się dowiedzieć :confused:

2 polubienia

Z racji pracy,czesto ogladam nocne BBC.Statystyki sa smutne.Nic nie dziala.Ludzie umieraja a roznice przed czy po lockdownie,prawie zadne.No owszem…Lepiej ze mamy teraz 25 tysiecy zakazonych niz prawie 60…Niemniej GB to kraj wielkosci Polski a tylko ludzi ma o 12 mln. wiecej.
I tu jest pies pogrzebany.Tam gdzie gestosc zaludnienia jest makabryczna,tam zaraza szaleje.To akurat jest zwyczajnie logiczne.I do tego jeszcze przemieszczanie sie…

3 polubienia

Że co? A nie Polska? Xd

1 polubienie

W sumie … To chyba masz rację … Tzn. tak naprawdę to Polska najbardziej jest zapatrzona w Amerykę :slight_smile: … Ale USA nie za bardzo w nas z drugiej strony … :confused:

A jak oceniasz sytuację ekonomiczną w UK po brexicie ?

Po?
Po czym?
Przeciez na to trzeba lat a nie kilku dni.Nie widze niczego wokól siebie co przypominaloby kryzys z 2010 roku.Wrecz przeciwnie!
Jest wzgledny spokoj spoleczny,nie ma jakichs katastrof,zalamań,funt sie trzyma…Ale na oceny jest zdecydowanie za wczesnie.

1 polubienie

To jakbyś się dowiedział czegoś więcej na temat samych szczepień i skąd szczepionki biorą w USA to daj znać, bo bardzo mnie to ciekawi

1 polubienie

Ok.Nie wnikam dlaczego ale dam znac :innocent: :smiley:

1 polubienie

Po prostu jestem ciekaw jak to wszystko się potoczy i czego można się spodziewać :confused:

Wiem, że Biden mówił w jednym przemówieniu coś, że Trump zlekceważył problem kompletnie i że minie sporo czasu zanim uda im się opanować te pandemię … :confused:

Skoro mówi że rozważy to w odległym czasie, w międzyczasie zdarzą się rzeczy ważniejsze, a poprzednie zapomną, ważne że sama wieść poszła w świat - kto to sprawdzi
Ludziom starczy że rozważą, a nie jak i kiedy

2 polubienia

Dodaj do tego, ze tak sie dzieje wszedzie. Zarazy albo w koncu wygasna, albo pozostana z nas resztki. Izolacja lub jej brak niewiele daje
Szczepionka, maseczki podnosza nasza szanse na przetrwanie.
Izolacja niekoniecznie, nie przy tej szybkości przenoszenia sie wirusa
Ppzytywne nastawienie do swiata? Ponoc wiara przenosi góry

3 polubienia

Ogólnie to pomysł prezesa, którego myślenie lata wyżej niż rządowe. Walka za każdą cenę, mamy duże pieniądze z podatków - firmy nie pracują i płacą, tarcze osłonowe są zwrotne, duże wpływy z mandatów, z Sanepidu, z UE itd. Prezes dziś się sam pochwalił, że taki ludzki pan, i zachód może się od nas uczyć

1 polubienie

A w jakim to kontekście ?

W takim że walka z wirusem była, jest i będzie priorytetem nr 1, niezależnie od rachunku strat, potrzeb czy oczekiwań narodu. Prezes ma taką wizję i jest głuchy na potrzeby innych. Aż dopiero dziś go olśniło że jest odpowiedzialny za los każdego, pomimo że nikt go nie lubi, choć zmęczony tym że ktoś śmie coś od niego wymagać, bo on ! się stara, tu może być wrzutka / przykrywka / za którą wypłynie coś po cichu uchwalone na kolanie

1 polubienie

Olsnienie prezesa? @kaziu to ja zostaje vesarzowa chińska

1 polubienie

Dla mnie jesteś kobietą. Prezes co nieco niedomaga zdrowotnie, być może leki zmieniły jego bieg histori i myślenie. To olśnienie to jego słowa, chyba zaczyna mówić prawdę, skoro rząd czy opozycja nic nie komentuje

1 polubienie

Hołownia ostatnią akcje z aborcją tłumaczy tak … :confused:

1 polubienie

I tak szydło wyjdzie z wora, prezes się załamanie że nikt go nie rozumie

1 polubienie

Prezes ma problem z bratem blizniakiem.

2 polubienia