Słyszeliście o tym, że rząd rozważa zakup szczepionki z poza Unii?

1 polubienie

To jest biznes. Zapewne przestoje wynikają z tego że towar idzie poza unię. Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o dolary. USA i Izraelem nie skąpią hajsu.

1 polubienie

A co do Rydzyka - jest potrzebny tronowi.

1 polubienie

Nie słyszałam, a Ty @anon52897632, rozważżż
raz jeszcze swoje pytanie :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Po pirewsze nie rozwarza a rozważa
A po drugie? Co? Kupia wzorem Wegier jakiegos sputnika?

2 polubienia

Albo z Chin jak Turcja i Ukraina między innymi chociażby …

Nie ten link … Byłem zmęczony i nie skopiowałem kolejnego linku … :confused: Już poprawione :slight_smile:

1 polubienie

Szczepionka to zaczyna sie robic jak holenderskie tulipany - gra gieldowa

2 polubienia

Nie o link chodzi, a byka w słowie
rozwa rz a :stuck_out_tongue_winking_eye:

2 polubienia

Serowar nie waga :joy:

Już poprawiłem … Pytanie tworzyłem na szybko zaraz przed pójściem spać :wink:

1 polubienie

Żeby mi to było ostatni raz, bo ja wietsznie rzyć nie będę :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Jak słyszę, że “rząd rozważa” - to zazwyczaj się uśmiecham. Do rozważenia czegokolwiek, to trzeba usiąść, pomyśleć, zapoznać się z aktualną wiedzą. Nasz rząd nie ma na to czasu, on podejmuje “decyzję” między teleexpresem a wiadomościami. Połowa tych decyzji ma za zadanie, nie rozwiązywać problemy, tylko udawać że się cokolwiek robi.
Rozważy… dobre sobie :smiley:

3 polubienia

W końcu rozważać można 5 minut, a można też parę dni albo tygodni :wink: Wiadomo, że najważniejsze jest koryto, no ale na tym w wolnej chwili się przez chwilę zastanowią …

1 polubienie

Rozważać można nawet w 5 sekund… wystarczy mieć wiedzę niezbędną do rozważań. Myślisz że rząd ma?

2 polubienia

Rozważać można na podstawie wiedzy, a równie dobrze można rozważać na podstawie przypuszczeń (mniej lub bardziej trafnych) :wink:

1 polubienie

@okonek @birbant i @inni … Pytanie do was …

Mnie tam zastanawia na ile skuteczne są szczepionki chińskie oraz rosyjska szczepionka sputnik ?

1 polubienie

A skad ja mam to wiedziec? Tam jest wszystko tajne i przed przeczytaniem spalic.
Zrobila sie niezdrowa konkurencja

1 polubienie

Trudno powiedzieć. Może nawet są skuteczne… Problem w tym, że nikt im nie zaufa. To trochę jak z adwokatem, może dobry ale jak mu nie ufasz, to mu swojej obrony nie powierzysz.

2 polubienia

Jednakowoż Turcy i Ukraińcy między innymi ją zakupują … Chińczycy produkowali bardzo dużo leków i pewnie nadal produkują …

Mimo to doszły mnie słuchy, że to porażka, no ale Amerykanie tak uważają tak więc nie do końca to musi być prawda …

A nasz rząd zastanawia się nad dokupieniem szczepionek spoza UE …

Z drugiej strony gdyby wyszło na jaw że nie chroni lub średnio chroni lub są spore powikłania to by nie zarobili Chińczycy na tym …

@Szczery_do_BULU @collins02 A jak wygląda sytuacja szczepień w Kanadzie i USA ? Skąd biorą szczepionki ? Mają własne ? Chociaż Amerykanie ?

1 polubienie