Sondaże

ogladając wiadomości przewinąl się na ekranie pasek z “popularnością” partii politycznych (czyli jakis sondaż).
Wiecie że z niego wynika - nadal, że widącą siłą w narodzie jest partia Jarka? Wszystko inne jest w tyle. I tak naprawdę (o ile polityka jest sztuką), to jedyną przeciw wagą jest porozumienie/zgoda wśród koalicjantów - a to już wielka sztuka.

2 polubienia

PiS ma bardzo stabilny elektorat.

3 polubienia

No i dobrze.

1 polubienie

Cóż,dla mnie polityka jest największym zaprzeczeniem jakiejkolwiek sztuki.
Stanowi najwyżej wredne rzemiosło skierowane przeciw ludziom i ich poglądom czy pragnieniom.Co gorsza,do życia potrzebuje tlenu pod postacią innych ludzi!
Najczęściej zagubionych i naiwnych,często karnych lub kompletnie ociemniałych w swym idiotycznym posłuszeństwie.
W porównaniu z politykiem,oszukującym głównie tym że stwarza złudzenie "umiejętności"byle kopacz rowu,z małpką w kieszeni,jest sztukmistrzem!

5 polubień

A kto zamawia te sondaże i gdzie ich wyniki podawane sa do publicznej wiadomosci?
Fakt, że populizm w wydaniu PiS i jej partii satelickich trafil na bardzo żyzna glebę w Polsce.
Ludzie z natury maja problemy z kojarzeniem przyczyn i skutków?
Dobrze już bylo…

3 polubienia

Elektoratu PiS nic nie rusza. Tak sie składa, ze to sa zwykle również ludzie gorliwie wierzący - a spróbujcie im powiedzieć o jakiejś aferze w kościele - tez nie uwierzą.
Popatrzcie co wyprawiał Macierewicz w swojej pseudokomisji - przecież to pojęcie ludzkie przechodzi co się tam działo. Są dowody, 40 zawiadomień do prokuratury. I co? Nic, poparcie nadal takie same. Zero refleksji, zero obiektywizmu. Oczywiście nie twierdzę, że obecna władza jest idealna. Nie jest, bo nigdzie na świecie nie ma idealnego rządu. Nigdzie. Ale to co sie działo przez ostatnie 8 lat i co teraz wychodzi na światło dzienne. woła o pomstę do nieba!
Najbardziej mnie wkurza, że nikt tam się nie przyzna, że źle zrobił, że były błędy, nieuczciwość, ale to naprawimy. To juz kuźwa, komuna była uczciwsza! Po każdym przesileniu (1956, 1970, 1980, itp.) w PZPR leciały głowy, nawet były procesy i więznienie (Maciej Szczepański) mówiło się o błędach i wypaczeniach , wprowadzano jakieś zmiany, ulgi, itp. W PiS – każda sprawa kryminalna byłych prominentów o zwykłe złodziejstwo, nadużycie stanowiska, kolesiostwo jest komentowana jako “zemsta polityczna” nowej władzy. Nic, zero refleksji, zero skruchy, zero pokory. Dla takich szuj nie mam żadnej litości!
A niestety, elektorat PiS wierzy w to tak samo jak moherowe babcie w każde słowo jakie usłyszą z ambony od proboszcza.

6 polubień

To prawda która aż wali po oczach!
Ale to konsekwencja notorycznego nakręcania nienawiści,rozpoczetego katastrofą smoleńską.Oczywiście,zwykłem wskazywać kiedyś na Radio Maryja i być może,powinienem dalej ale…Byłem wtedy w mediach pełną gębą i dzisiaj tamte niesnaski jawią mi sie dosyć groteskowo.Jak…dobranocka o wilku w porównaniu ze spotkaniem prawdziwego wilka.
Twain ma oczywiście rację ale to nie wszystko.
W polityce elektorat opiera sie na przywilejach oraz strachu.Innymi słowy,nic sie nie zmieniło od setek lat,jeśli nie tysięcy.

4 polubienia

Radyjo to jedna sprawa. Troche czytam o Polsacie? Mam wrażenie, ze niedługo będziemy mieć PiSat?

Tego akurat nie mam ani ochoty,ani jak,śledzić…Ale moja żona dzieliła sie ze mną tego typu spostrzeżeniami,przynajmniej 2-3 lata temu…

1 polubienie

2 lata temu to miałam inne problemy niz pislandyzacja Polsatu.
Sam prezes? Może osobnikowi o wielu nazwiskach przyszło mafijne dlugi spłacać?

1 polubienie

Myślisz, że sam masz wystarczające rozumienie? Może jest jak jest, bo dla wielu wydaje się, że są wystarczająco zorientowani, podczas gdy nie rozumieją niczego istotnego. Co innego, gdybyś się uczył ode mnie.

KO nie jest zbyt mądra, ale PIS jest jeszcze głupszy. Takie mamy elyty rządzące, choć wcale nie musi to wynikać z ich złej woli, chyba że odniesiemy się do katastrofy smoleńskiej i miesięcznic.

Możesz jaśniej przybliżyć o tym człowieku o wielu nazwiskach, kogo masz na myśli?

Myślisz, że jakbym Ci dał pełnię władzy, wiedziałbyś, jak mądrze rządzić? Musiałbyś być moim uczniem, mieć maksymalnie szerokie horyzonty, wszech-ogarnianie. A do tego wszech-ogarniania trzeba mieć warunki, ambicje…

W czasach transformacji, tworzone wiadomonacyjne służby specjalne są zainteresowane, aby na każdego mieć teczki, aby rządzili nasi.

Ostatnio używa Solorz
@harmonik napij się zimnej wody z cytryną, to podobno na narcyzm dobrze robi???

1 polubienie

Okonek, jestem bardzo skromnym człowiekiem i współodczuwającym. Nad nikogo się nie wywyższam, choć prawdopodobnie mam najwyższą wśród ludzi świadomość. Ciebie też doceniam.

Wypadalo by wyjść od starotestamentowego światopoglądu religijnego. Ciężko znaleźć większe bezmyślności i ogłupienia.