Rozpoczęła się zima w sporcie i to na dobre.Ruszyly już chyba wszystkie istotne konkurencje w “Pucharze Świata”.
W zeszłym tygodniu, polskie panczenistki,pokazaly pazury na 500 m w Chinach,zdobywajac 1 i 3 miejsce.Dobry prognostyk jak na początek!
Dla mnie jednak, jak zawsze,najwazniejszy jest biathlon, tym bardziej ze polski dwubój klasyczny, haniebnie nie istnieje…
W trakcie weekendu,ogladalem Polki w sztafecie a także panów choć oczywiście w tym drugim przypadku, bez większych apetytów na sukces,jak na razie raczej wykluczony…
A jednak,bylo niezle.Panowie na 13 miejscu czyli w połowie stawki, panie zaś,uwaga,na miejscu 6.Najlepszym od lat.
Dzisiaj jednak nadeszła najfajniejsza wiadomość i wielka szkoda ze przegapiłem…
Oto Natalia Sidorowicz,w biegu indywidualnym pań, w fińskim Kontiolahti,zajela 4 miejsce!!!A tego nie było w ciagu ostatnich 6 lat!
Wielkie brawa dla Polki,mimo sporej straty do 3 Szwedki która 3 razy pudłując,byla i tak o 20 sek.lepsza od bezbłędnej Polki.Ale,nie marudzimy!
Początek sezonu jak marzenie!
Moze cos drgnie,może się jakoś to ustabilizuje…Na szczęście Eurosport pięknie to pokazuje!
A polskie piłkarki zakwalifikowały sie do Euro - po raz pierwszy w historii! Mam nadzieję, że spiszą się lepiej niż panowie
A to już inny temat.Wybralem zimę ale faktycznie, nasze dziewczyny dominują w sporcie jak nigdy w historii.Bo to nie tylko piłkarki!
Wczoraj piłkarki ręczne,pokonaly wyraźnie faworyzowana Hiszpanie na Mistrzostwach Europy,25:23 i wyszły z grupy!
A nikt na nie nie liczył bo dotąd w meczach z faworytami, Polki grały dobrze 15-20 minut
W jeden dzień,tyle fantastycznych emocji!!!
A dzień wcześniej K.Kawa grała w finale turnieju w Buenos Aires.Przegrala z Maja Sherif ale po turnieju awansowała o równe 50 miejsc!
O piłkarkach ręcznych miałem pisać ale mnie wyprzedziłeś. Oglądałem to na niemieckim Eurosporcie. Mecz może nie był majstersztykiem ale nasze pokazały coś niezwykle cennego, niesamowitą wolę walki i upór, i konsekwencję w wykonywaniu poleceń trenera. Każdy swój błąd starały się odrobić i to się udawało. Typowy mecz walki. Ciężkiej walki.
@collins02 te 20 minut to niesamowita presja na wygraną. Przycisnęły niesamowicie, aż mi kopara opadła. To było wychodzenie ze skóry by wygrać.
O polskich piłkarkach nożnych w sportowych mediach holenderskich sporo, a Pajor to już niekwestionowana światowa gwiazda w kobiecej piłce nożnej. Ohy i ahy wszędzie… i to jest dla nas piękne.
Nie lubisz reklam, wiem. To jedną byś polubił, tak jak i ja polubiłem. Dziś ku mojemu zaskoczeniu zobaczyłem na na jednym ze sportowych kanałów w Holandii reklamę z Kasią Niewiadomą, która po angielsku zachwalała Polskę, jako piękny kraj dla turystów.
Niestety,ze Szwecją baty,w wydaniu tradycyjnym.Dobrze do przerwy a po przerwie,koniec gry…
Konczyło się na 33:25…8 bramek ze Szwedkami…Mogło być gorzej ale i tak,ten wynik chwały nie przynosi.
Chyba piłkarki mają nieco większe szanse…
Ależ mylisz mnie z kimś!
Nie lubie reklam głupich,poprawnych politycznie w których jakiś głupek tańczy ze szczęscia bo ma w gębie gume do żucia itp.
Jest jednak mnóstwo reklam które bardzo lubie bo to takie majstersztyki jak np.niekiedy,videoklipy.Bo to bywa sztuka,zamknąć treść w minutach lub tym bardziej jak w reklamach,w sekundach.
Reklame banku Halifax bodaj,opartą o Czarnoksieznika z krainy Oz,nawet sam sobie puszczałem!
A to o czym piszesz,już"zdalnie" uwielbiam!
Dla mnie taką reklamą i do dziś jest; - ojciec, prać?
Niestety, tym razem u naszych ręcznych dziewczyn była lipa. Rozprzęgła się im gra.
Zaraz się zacznie.Dziewczyny z Wegierkami
Na papierze,masakra.
A jak będzie?
Kurna, szukam na niemieckiej tv, ale coś nie ma.
Tu jest tylko online…Ale wyraznie,dziewczyny nie wierzą…14:8…Na razie…
Było 2 razy, dziś nie ma.
Tylko on-line zostaje. Zmykam zatem stąd. Do jutra.
Dodajmy do wszystkich, wymienionych osiągnięć,zwyciestwo Maji Chwalinskiej w argentyńskim Florianopolis,w turnieju rangi WTA-125!
Maja pokonala po drodze Mayar Sheriff z która nie poradziła sobie min. K.Kawa.W finale zdemolowała nieznana mi Szwajcarkę i awansowała na 128 miejsce w karierze!
Setka coraz bliżej!
A w Debreczynie,Polki wygrywają z Rumunkami 29:24.
Szkoda ze ten mecz już nic nam nie dawał…Zwycięstwo w fazie finałowej,zawsze ma jednak, swoją wartość!
Także na Wegrzech,pierwszego dnia Mistrzostw Świata w pływaniu na krótkim basenie, Polacy zdobyli brąz w sztafecie 4 x 100m. kraulem!
A ja już odwykłem od medali w pływaniu…Tym bardziej, po ostatnich igrzyskach…
I kolejny brąz w pływaniu!Tym razem na 100m. grzbietem, Kacpra Stokowskiego.Nagle,w cieniu zimowych dyscyplin, polscy pływacy się rozbrykali…
Czasem trudno to zrozumieć…Ale wypada się jednak cieszyć!Choćby dlatego ze w tym sezonie, lepiej późno niż wcale