Stanisław Tym nie żyje 😪

Będzie nam go brakowało. Mało kto tak trafnie i zarazem w inteligentny sposób wyśmiewał współczesną rzeczywistość. Nie bez powodu znakomita większość współczesnych memów nawiązuje do jego tekstów, skeczów i gagów.
Stanisław Tym nie żyje. Miał 87 lat

7 polubień

Niestety. Odchodzi generacja niesamowitych aktorów.

4 polubienia

Szkoda. Uwielbiałam jego niebywałe poczucie humoru i sposób, w jaki się nim z nami dzielił. :slightly_frowning_face:

4 polubienia

I umiejetnosc zwodzenia cenzury …

3 polubienia

Wielka strata dla polskiej satyry i kultury
:pensive:

3 polubienia

Wiek robi swoje.

A co ty Kasi Cichopek nie lubisz :slight_smile: ?

A kto to jest?

1 polubienie

Sam nie wiem:)

1 polubienie

I tak przy tej chorobie długo żył.
I poczucia humoru nie stracił.

1 polubienie

Chcesz bana? :joy::joy::joy:
Moze jeszcze Wieniawa?

3 polubienia

Ale ma ładne eeee nooo nie cycki u niej się to leczy środkiem na wypryski.

Aż mnie zabolało…
Chyba po raz pierwszy,aż tak,od śmierci Bowiego…
No nie spodziewałem się.
Człowiek-opoka.
Inni wolą papieża,generała,Lecha i wielu innych…Zresztą,na ogół,słusznie!
Ale Tym był…
No właśnie…Co za słowo tu wpisać…
Bez niego,że użyję frazesu którego NIE CIERPIĘ,świat,nasz świat,byłby inny.Gorszy.Znacznie gorszy.
On jak Młynarski czy Kofta,na swój,jedyny w swoim rodzaju,sposób,komentował życie,był w tym życiu i posiadał tę wyjątkową cechę,umiejętności śmiania się z siebie samego.
To moje t-shirty z Misia,teraz będą warte krocie… :upside_down_face:
“Przyszlem wcześniej gdyż nie miałem co robić”
No to,panie Stanisławie,do zobaczyska!!! :thinking:

4 polubienia

To był aktor i nie da się zaprzeczyć

1 polubienie

Wielkie nam pustki uczyniłeś

TYM

zniknięciem swoim!

6 polubień

Wygrzebalem,tuż przed świętami,kilka zachowanych felietonów Tyma,z niezapomnianej, ostatniej strony Rzeczpospolitej,jeszcze z końca lat 90-tych.
Był tam miedzy innymi, hymn pochwalny dla pary komentatorów Eurosportu,Tomasza Jarońskiego i Krzysztofa Wyrzykowskiego.
I to bylo na poważnie bo kunszt tych genialnych komentatorów,nalezalo tak właśnie,potraktować.
Świetnie się to czyta ale i smutno…Bo gdy Tym podkreśla znakomita polszczyznę i wiedzę obu panów,dociera do człowieka w jakim obecnie niechlujstwie i w jakich oparach głupoty czy niedouczenia dziennikarskiego,sie poruszamy.
I chyba tylko Tym podkreślił że swoboda i humor, nie muszą być na poziomie rechotu podpitego żula ani nie muszą wykluczać profesjonalizmu…

3 polubienia