Statystyka jako obrona przed ogłupianiem i okłamywaniem,

Na grype w PL zdaje sie byly platne?

Pytam o obowiazkowe.

1 polubienie

Ale czasy się zmieniają. Szczepionka na covid wyrasta nam na swoistego mesjasza. Nowy początek. Żyła złota. Tylko ona ponownie rozrusza świat.

1 polubienie

Znudzi się ludziom jak wszystko

To jest demagogia. Zawsze bedziesz mogl napisac, ze sie czasy zmieniaja.
Od zarania dziejow pojawialy sie nowe wirusy i choroby. Roznica jest taka, ze teraz kazdy moze sobie pisac co chce jak Nigdy dotychczas.

Gdy masz problem z samochodem, gdzie idziesz? Do rzeznika czy fryzjera? Nie, idziesz do mechanika.
Gdy masz problem z prawem, gdzie idziesz? Do ksiedza? Do szewca? Nie, idziesz do prawnika

To czemu jak masz medyczny problem, to czytasz glupoty zamiast fachowych informacji?

2 polubienia

Tu też chodzi o patenty.
Szczepionki na odrę i grypę też robi tylko kilka firm?

Nie jestem anty. Po prostu nie wierzę że skończy się na 2 dawkach.
Medycyna zarabia na leczeniu a nie wyleczeniu.

Zyje ponad 50 lat i jak dotychczas mialem jako pacjent do czynienia z medycyna, ktora mnie wyleczyla. Mialem kilka operacji, okresowe problemy z tym i tamtym. Wzialem sobie jednak wiele rzeczy do serca. Uprawiam sport, nie pale, pije alkohol w rozsadnych ilosciach, robie sobie okresowe badania chemiczne i diagnostyczne. Regularnie sie szczepie.

Moglbym tak jeszcze dlugo nawijac, ale czasem sie nie da, bo to jak grochem o sciane.
Kazdy ma prawo miec swoje zdanie, ja przedstawilem moje.

Co do szczepien, to na wiele chorob jak na przyklad p/ tezcowi byly jak dotychczas regularne szczepienia i nikt sie nie burzyl - co 10 lat.
Nie pomyslales czasem, ze program antyszczepionkowcow podobnie jak u plaskoziemcow tez moze czemus slyzyc?
Dodam na koniec, na mnie medycyna jak na razie za duzo nie zarobila, raczej odwrotnie.

2 polubienia

Ale Unia,Polska czy inne kraje nie dostały tych szczepionek za darmo tylko zostały sprzedane przez koncerny szczepionkowe chcąc nie chcąc i tak za nie płaciliśmy tyle że z podatków

3 polubienia

Ja nie jestem antyszczepionkowcem ale też nie rzucam się na to wszystko. Dotąd ani ja ani moja rodzina nie zachorowaliśmy. Ja dodatkowo unikałem maseczek jak tylko mogłem.
Zaczekam. Niech naukowcy badają i obserwują. Świat to teraz takie duże laboratorium.

1 polubienie