O tępienie konkurencji czy wskazanie, że pewne nacje należałoby deportować w ramach profilaktyki?
Fakt, ze taki Uber czy Bolt powinien miec w takim przypadku co najmniej zawieszoną dzialalnosc do czasu ustalenia przyczyn takiej a nie innej polityki kadrowej (bez taryfy ulgowej i wrzasku o rasizmie - jesli to prawda, to jednak zestawienie sprawców wskazuje na kraje, gdzie kobieta ma status podczlowieka), a sprawcy? Bez taryfy ulgowej w trybie przyspieszonym.
Moze by Ziobro zamiast politykować wziął się za robotę?
Dochodzenia i sprawy sądowe ciągną się latami …
Trochę dziwna sprawa. Przecież taki kierowca jest potem łatwy do identyfikacji - firma obsługująca przewozy ma przecież jego dane a ofiara ma dowód w postaci danych z aplikacji którego taksówkarza zamówiła.
Nie każda ofiara zgłasza tego typu przestępstwo. To nadal są trudne sprawy, bo nadal jeszcze na ofiarę spogląda się podejrzliwie, jakby to ona była winna popełnienia przestępstwa. A kierowca? Właśnie na to milczenie pasażerki liczy.
Na co liczy Gruzin czy wyznawca islamu? Oni sa wychowani, ze kobieta to poczlowiek i pewnie w glowie im sie nie miesci, że może zaprotestować.
A jeszcze za to co mu sie nalezalo byc ukaranym?
A @joko, niestety obwinianie ofiary w takich przypadkach jest na porzadku dziennym i do tego nie trzeba przyjezdnych.
A o co ma chodzić?
Im dzikszy przybysz tym mniej wie o obiegu informacji nawet w kraju takim jak nasz.Przeciez identyczne historie działy sie we Włoszech a i pare razy w UK.Sądząc po tym co kiedyś widziałem na yt,celuje w czymś takim Francja…
Ile jeszcze np. Niemek ma być zgwałconych w centrum miasta,nie tylko w sylwestra aby zacząc tę dzicz traktować jak wroga porządku publicznego?Polki we Włoszech mogłyby dopisać swoją historie.
Moja tutejsza sprzątaczka,także.
Wlasnie mnie zastanawia, przeciez te aplikacje muszą mieć kontrolę mad przebiegiem usługi.
Chyba, że jak wiele rzeczy - dodtawca kontaktuje dwie osoby i uwa ręce? I jak w ogóle wygląda rekrutacja kierowców? Przyjmują kazdego z ulicy, a jeżdżą na GPS?
Ale jak jest nawigator to kontrola też. @Devil na takim pustkowiu to chyba jednak lepiej być zgwalconym niż trupem?
Ze jeździł dalej? W jego mniemaniu nic się nie stało, a niestety w pisolsndii kobiety - ogiary nie dość, że są w szoku to boją się stygmatyzacji, a czas pracuje na korzyść sprawcy.