Ruskie ostatnio też coś wywierciły…
Górnictwo jednak ma się dobrze…
A na Ziemi jeszcze TYLE SKARBÓW do odkrycia podobno.
Jakos nie mialabym zaufania.
A kwadratowe pomidory hodowane hydroponicznie przez Japonczykow to w TV widzialam w latach 90.
Ale oni wiercili w lodzie
W jeziorze Wostok dowiercili się do wody (przewiercili się przez prawie 4km lodu) i odkryli jakieś dotąd nieznane mikroorganizmy z tego co pamiętam.
Na Antarktydzie ponoc mieli taki zamiar, ale nie ryzykowali jeszcze, no i koszty za duze. Diabli wiedza co tam sie zachowalo. Zamiast ptasiej grypy pojawi sie dinozaurza?
No i jeszcze te KOSMICZNE ORGANIZMY.
Za każdym razem coś nowego przylatuje,
a Wy nie wierzycie w UFO …
Zasadniczo te kosmiczne niekoniecznie musza byc grozne, dla nich mozemy byc nieprzydatni. Wiekszosc wirusow jest wyspecjalizowana w atakowaniu konkretnych gatunkow zywicieli. Grozne sa mutacje powstajace na styku
Dlatego pytanie wcale nie jest takie podszyte śmiechem,
mnie zrobiło się STRASZNO przez chwilę,
mam wyobraźnię i jako zestresowana osoba łatwiej podlegam wizjom apokalipsy…
Ostatni wylot wahadłowca z USA doprowadził do niekontrolowanej wysyłki w kosmos kilku bakterii - w tym grypy od chorego pracownika pracującego przy starcie. Misję zawrócona na ziemie by sprawdzić co i jak, niemniej astronauci już byli co nieco poza statkiem w terenie. Tak więc ktoś w kosmosie dostał gratis kilka bakterii różnego typu z ziemi. Wykryto to dopiero gdy procedury były zaostrzone bo bakterie kilka razy odbyły podroż wahadłowcem bez kwarantanny. Tyle wyczytałem kilka lat temu gdy program lotów zawieszono do wyciszenia sprawy
grypa to wirusy.
a w przestrzeni kosmicznej dlugo nie pociagna, promieniowanie je zniszczy.
choc cos mi sie o uszy obilo, ze wlasnie Chinczycy wysylali na orbite partie nasion i zarodnikow i nawet niektore mutacje powstajace pod wplywem promieniowania kosmicznego byly obiecujace. cholera wie, moze i przy okazji jakims wirusom tez sie dostalo i te mutacje tylko tlumacza warunkami ziemskimi? a to efekty niekoniecznie udanych eksperymentow?
A to nie są świeczki zapachowe???
Rozmiar 6XL.?
Żeby starczyły na długo…