Moja niespełna 13-letnia siostrzenica zapytała mnie niedawno jakiej marki stringi bym jej poleciła, bo chce sobie kupić … Trochę mnie zaskoczyła, bo od zawsze wydawała mi się jeszcze małą dziewczynką i nie sadziłam że w tym wieku będzie chciała nosić stringi. Tym bardziej , że lekarze je odradzają.
Ja sama stosunkowo późno odkryłam stringi, ale do czasów studiów raczej byłam chłopczycą co wszędzie biega w spodniach i trampkach …
Kiedy Wy zaczęłyście nosić stringi?!?
Za bardzo ekspertem nie jestem w temacie ze względu na płeć męską ale wydaje mi się że noszenie stringów to trochę taka oznaka dojrzałości w mętalności młodych dziewczyn słyszałem kiedyś co podobnego
Ha:) dzięki za odzew! Chociaż faktycznie chyba ekspertem nie jesteś więc mi nie pomogłeś
@Agasta Nie noszą. Wolę zwykłą, wygodną bieliznę.
19- 20 lat miałam, jak zaczęłam nosić.
Meskie stringi tez sa. Choc fakycznie - wymyslono je dla kobiet - tancerek erotyczno - egzotycznych w USA w 1939. Co by mezczyzni choc trochę musieli wyobraźnię uruchomic. Odswiezony pomysl w 1977 trafil na brazylijskie plaze jako dol od bikini lub samodzielny kostium kapielowy? zwany tanga.
W kazdym razie z takim zyciorsem ta imitacja majteczek zostala rowniez zauwazona przez producentow bielizny.
Cz 13 lat to malo czy duzo, zeby cos takieg nosic?
Majtki to majtki te akurat tu problem minimalistyczny bym powiedziala.
Jak chcesz dziewcze zniechecic to zaproponuj takie od victoria secret,
wychodza ok. 25-30 euro (z wysylka) za sztukę.
Moze przemysli zakup?
A zawsze babcie mialy problem z postepem w temacie.
Ale wtedy to pewnie byla nowosc. Dzis lansuje sie a la Sharon Stone czyli bez, zwlascza laterm.
Kiedyś 13-tka to było dziecko. Dziś 13-tki wyglądają jak 30-tki.
Takie moje przemyślenie.
A tak poza tym to witamy na forum i liczymy na aktywność.
Nie wszystkie tak wygladaja.
Ale i za moich czasow to po wyjsciu ze szkoly fartuszki won, lakier do paznokci i kosmetyki w ruch. Moze 14 letnie dzieci nie przypominaly glonojadow z brwiami wiedzmy, ale moda nieco inna byla…
Teraz musi być glut w ustach i tatuaż.
Dziękuję @Devil za powitanie
Stringi to zdecydowanie coś nie dla mnie. Nosiłam je przez jakiś czas gdy mieszkalam w Hiszpanii. Miałam wtedy 33 lata Moja córka pierwsze stringi kupiła jak miała bodajże 16 lat.
Fakt niewygodne to jest.
Na plaze czy do kabaretwych wystepow jak pupa zgrabna to jeszcze ujdzie
Nici w życi
Sama kupiła, czy Ty jej doradziłaś?
Moja córka za chwilę będzie miała 14 lat, a na buzi jest taką dziewczynką, że nic a nic nie widać, że jest w tym wieku. Przede wszystkim jej nie ciągnie do kreowania się na starszą a ja jako rodzic trzymam rękę na pulsie i mam jasno wytyczone granice do wizerunku dziecka @Devil .
ze strojow narodowych nie nalezy sie smiac…
https://stebok.net/uploads/posts/2012-08/1344115797_7.jpg