Od kilku dni TVP krytykuje sojusz Owsiaka ze strajkiem kobiet. Jedni niby ratują dzieci a drudzy chcą je zabijać.
Co o tym myślicie?
Myślę, że mamy paranoję narodową, jak wszystko, co PiS wymodzi. A po nazistach też nie da się wymagać rozumu. Tak, jak i od wyznawców Rydzyka.
Ale Orkiestra dziarsko gra dalej, co optymistycznie rokuje, mimo ujadań podłych ludzi.,
Orkiestra gra i rozwija się pięknie. Z tego, co wiem, to już płacą i Niemcy, Holendrzy i Belgowie. A podłota ludzka dostaje wścieklicy i daje temu wyraz. Ujadają, a wspaniały powóz jedzie dalej.
Oni są zbyt tępi, żeby zrozumieć, że to właśnie oni napędzają rekordy WOŚP-u. Z tego, co pamiętam, przed rządami Zjednoczonej Prawicy nie zawsze udawało się osiągać rekordy.
Ale to też wskazuję na pewnego rodzaju tępotę ludzi którzy na przekór PiS, dają na WOŚP. Inaczej dali by mniej lub w ogóle, zobaczyli co o tym myśli PiS czy tvp to dają, dają na złość a nie myśląc o pomocy ludziom xd
Mylisz się. Generalnie nikt na złość PiSowi nie daje. Być może są jednostki. Na WOŚP dają nawet pisowcy i księża. To zależy od charakteru, kto da, a kto nie.
Nie było PiSu, dawali, nie będzie, też będą dawać. A to władze PiSu i skrajna prawica próbuje tę zbiórką upolityczniać i obrzydzać. No i utrudniać. A jak się próbuje utrudniać, to ludzie będą robić na przekór.
Jeżeli, ktoś nie chce dać, niech nie daje, ale po co utrudniać dawanie innym?
Skrajna prawica chyba nie ma nic do WOŚP
I tu się mylisz. Są jej większymi przeciwnikami, niż PiS.
Ta Republika, to prawicowy organ.
Wszystko to jest scisle zwiazane z charakterem czlowieka i moznaby na to machnac reka ale media to jednak cos innego.Media to maszyna zaprogramowana i dzialajaca zgodnie z wytycznymi,niczym polityczna partia w ktorej z gory ustalono ze nie ma miejsca na myslenie ani tym bardziej,na wlasne zdanie.Przeklenstwo wszechczasow czyli tzw.dyscyplina partyjna.
I tak obserwujemy jak to dranstwo klamie stawiajac znak rownosci pomiedzy walka o wolnosc sumienia a zabijaniem.Do tego chyba jeden z najbardziej odrazajacych wymyslow ludzkich czyli tzw. odpowiedzialnosc zbiorowa…
Ci ludzi sa po prostu obrzydliwi.Zaklamani,nienawistni…W ich mniemaniu,wszystko powinno byc ograniczone,zlikwidowane,zamkniete,niedostepne…Przypomina sie ten slepiec w Imieniu Rozy…Posiadacze jedynych racji,nienawidzacy jakichkolwiek form wolnosci,innosci…Zycie w ich swiecie to mikstura klaustrofobii i przemocy…Jak przed wiekami,Jan Bez Ziemi,kazdego kto chcoby sie niespokojnie wierci,wyjmowal spod prawa,tak i teraz najchetniej zabrano by takiemu wszystko co sklada sie na jego wolnosc…
Ja nie przepadam za tzw. “strajkiem kobiet”.Bardzo daleko mi do identyfikowania sie z tym co slysze a co przypomina mi za kazdym razem manify sprzed 3-4 lat gdy zamiast zwalczac pis,skupiano sie na lesbijsko teczowym wrzasku prowokatorow…
Jednak zadna ze stron ani mysli kontynuowac tradycji porozumienia jaka tak pieknie wpisywala sie w nasza codziennosc,zaraz po 1989 roku.Kazdy tylko szuka wroga i co gorsza,wydaje mu sie ze go znajduje.I to jest postawa ktora kiedys wykluwala sie niesmialo z RM a teraz dominuje nad nasza codziennoscia calkowicie.
To nie sojusz. Orkiestra podała termin na miesiąć z wyprzedzeniem, a strajk kobiet wypłynął niezapowiedzianie by policja nie zdążyła blokować strajku - wiedziano że będzie, kiedy i gdzie ? Nie wiedzieli. Strony się dogadały że strajk będzie przełożony w inne miejsca, ewentualnie na inną datę. Dla TVP prawda boli, bo brak oglądalności