Szaleństwo TVP i Republiki

Od kilku dni TVP krytykuje sojusz Owsiaka ze strajkiem kobiet. Jedni niby ratują dzieci a drudzy chcą je zabijać.
Co o tym myślicie?

Myślę, że mamy paranoję narodową, jak wszystko, co PiS wymodzi. A po nazistach też nie da się wymagać rozumu. Tak, jak i od wyznawców Rydzyka.

Ale Orkiestra dziarsko gra dalej, co optymistycznie rokuje, mimo ujadań podłych ludzi.,

7 polubień

Orkiestra gra i rozwija się pięknie. Z tego, co wiem, to już płacą i Niemcy, Holendrzy i Belgowie. A podłota ludzka dostaje wścieklicy i daje temu wyraz. Ujadają, a wspaniały powóz jedzie dalej.

4 polubienia

Oni są zbyt tępi, żeby zrozumieć, że to właśnie oni napędzają rekordy WOŚP-u. Z tego, co pamiętam, przed rządami Zjednoczonej Prawicy nie zawsze udawało się osiągać rekordy.

6 polubień

Ale to też wskazuję na pewnego rodzaju tępotę ludzi którzy na przekór PiS, dają na WOŚP. Inaczej dali by mniej lub w ogóle, zobaczyli co o tym myśli PiS czy tvp to dają, dają na złość a nie myśląc o pomocy ludziom xd

Mylisz się. Generalnie nikt na złość PiSowi nie daje. Być może są jednostki. Na WOŚP dają nawet pisowcy i księża. To zależy od charakteru, kto da, a kto nie.
Nie było PiSu, dawali, nie będzie, też będą dawać. A to władze PiSu i skrajna prawica próbuje tę zbiórką upolityczniać i obrzydzać. No i utrudniać. A jak się próbuje utrudniać, to ludzie będą robić na przekór.

Jeżeli, ktoś nie chce dać, niech nie daje, ale po co utrudniać dawanie innym?

4 polubienia

Skrajna prawica chyba nie ma nic do WOŚP

I tu się mylisz. Są jej większymi przeciwnikami, niż PiS.
Ta Republika, to prawicowy organ.

Wszystko to jest scisle zwiazane z charakterem czlowieka i moznaby na to machnac reka ale media to jednak cos innego.Media to maszyna zaprogramowana i dzialajaca zgodnie z wytycznymi,niczym polityczna partia w ktorej z gory ustalono ze nie ma miejsca na myslenie ani tym bardziej,na wlasne zdanie.Przeklenstwo wszechczasow czyli tzw.dyscyplina partyjna.
I tak obserwujemy jak to dranstwo klamie stawiajac znak rownosci pomiedzy walka o wolnosc sumienia a zabijaniem.Do tego chyba jeden z najbardziej odrazajacych wymyslow ludzkich czyli tzw. odpowiedzialnosc zbiorowa…
Ci ludzi sa po prostu obrzydliwi.Zaklamani,nienawistni…W ich mniemaniu,wszystko powinno byc ograniczone,zlikwidowane,zamkniete,niedostepne…Przypomina sie ten slepiec w Imieniu Rozy…Posiadacze jedynych racji,nienawidzacy jakichkolwiek form wolnosci,innosci…Zycie w ich swiecie to mikstura klaustrofobii i przemocy…Jak przed wiekami,Jan Bez Ziemi,kazdego kto chcoby sie niespokojnie wierci,wyjmowal spod prawa,tak i teraz najchetniej zabrano by takiemu wszystko co sklada sie na jego wolnosc…
Ja nie przepadam za tzw. “strajkiem kobiet”.Bardzo daleko mi do identyfikowania sie z tym co slysze a co przypomina mi za kazdym razem manify sprzed 3-4 lat gdy zamiast zwalczac pis,skupiano sie na lesbijsko teczowym wrzasku prowokatorow…
Jednak zadna ze stron ani mysli kontynuowac tradycji porozumienia jaka tak pieknie wpisywala sie w nasza codziennosc,zaraz po 1989 roku.Kazdy tylko szuka wroga i co gorsza,wydaje mu sie ze go znajduje.I to jest postawa ktora kiedys wykluwala sie niesmialo z RM a teraz dominuje nad nasza codziennoscia calkowicie.

3 polubienia

To nie sojusz. Orkiestra podała termin na miesiąć z wyprzedzeniem, a strajk kobiet wypłynął niezapowiedzianie by policja nie zdążyła blokować strajku - wiedziano że będzie, kiedy i gdzie ? Nie wiedzieli. Strony się dogadały że strajk będzie przełożony w inne miejsca, ewentualnie na inną datę. Dla TVP prawda boli, bo brak oglądalności