Szkoła Muzyczna

Jakie są waszym zdaniem plusy i minusy chodzenia do szkoły muzycznej? Jak pogodzić normalną szkołę z szkołą muzyczną? czy są jakieś strony internetowe z ćwiczeniami które mogłabym wykonywać przed egzaminami do SM I stopnia? Jeśli tak to jakie?

Jakie lekcje są w SM I stopni? Jeśli możesz napisz jak wyglądają. Jak wygląda egzamin wstępny?

W czasie gdy szkoły jeszcze normalnie funkcjonowały nauczyciele zadawali w mojej szkole BARDZO mało zadań i jestem wzrokowcem więc dużo zapamiętuje z lekcji (miałam średnią na półrocze 5.0). Moim marzeniem jest grać na fortepianie wiem, że mam dobry słuch muzyczny i dużo czasu. Jednak chciałabym się o tym dużo dowiedzieć, żeby później nie było marudzenia i załamki więc proszę o wyczerpujące odpowiedzi Które zawierają odpowiedzi na podane przeze mnie pytania. Z góry dziękuje.

Witaj na forum. Zazdroszczę ludziom, którzy grają na jakimś instrumencie. Sam tego nie umiem.
Plusem jest nauczenie się grania, a minusem ciężka, konsekwentna praca. Bez niej nie ma sukcesu. Życzę Tobie byś wytrwała w tej nauce.

Jeju dziękuje. Nie myślałeś o zakupie instrumentu i uczeniu się samemu, bądź pójścia do szkoły muzycznej?

Niestety, kiedy był na to czas, nie było warunków. Ponadto zajmowałem poważnie się sportem. Takie życie. Ale Ty wykorzystaj swoją szansę.

Witamy serdecznie nową koleżankę :four_leaf_clover:
I tyle. Grać potrafię tylko na nerwach :wink:

I nie jestes odosobniona w posiadaniu tego talentu, :roll_eyes::wink:
@elsie pewnie bedzie cos na ten temat wiecej wiedziala.

O co to, to, to, to tak… :stuck_out_tongue:

Jestem pewna, że Elsie dobrze Ci doradzi jak tylko się pojawi i zauważy Twój wpis. Witamy u nas. :slightly_smiling_face: :cherry_blossom:

@okonek, dobrze robimy wykładając karty tak szybko :blush:

I Ty birbusie przeciwko mnie? :sob::sob::sob::sob:

Nie spamujmy nowej koleżance, bo się weźmie i spłoszy.

Spokojnie, nic się nie dzieje

Witam wszystkich i dziękuje za ciepłe przyjęcie.

Czuj się jak u siebie. Na tym podwórku nie ma trolli, ani wzajemnego obrażanie. Poza tym wszystko wolno, wyrażanie poglądów dozwolone, tematyka jest dowolna.
W razie jakichś problemów z obsługą forum, pytaj, zawsze ktoś z nas Tobie pomoże.

Jeju ale mi się miło zrobiło

No @takajedna
Teraz Twoja kolej
Coś tam przytargała to nam polej :wink:

No weź… Bo dziewczyna pomyśli, że trafiła na forum dla alkoholików. Żebyś Ty jeszcze Efka choć cokolwiek piła… :joy:

Piję!!!
Ino nie za swoje :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ludzie spokojnie, jestem zupełnie normalna i wszystko rozumiem hah :joy:

Jesteś normalna?
:thinking: kurde, ciężko Ci będzie z nami, normalnymi inaczej :innocent: