Szykuje się referendum

Jeszcze pytania sie klarują do ostatecznej wesrsji ale juz zaczyna mnie to martwic. O co tak baprawde w tym referendum chodzi? Pytania tendencyjne mocno…

3 polubienia

Delikatnie mowiac “przecieki” śmierdzą mi kanałem.
Polaczenie wyborow z referendum? To mi przypomina haslo reklamowe forda T - masz samochód, ale on ma byc czarny. Zapasowy kanister w gratisie.

3 polubienia

Trzeba ludzi zająć jakimś tematem, żeby myśleli, że mają na coś wpływ. Migrantów przymusowo nie musimy brać to już wiadomo a emerytury żeby mieć i tak trzeba będzie dłużej pracować.

1 polubienie

No wlasnie. Od razu widac ze nie o poznanie zdania ludzi chodzi

3 polubienia

Powód jest baaardzo prosty - pieniądze.
Kampania wyborcza jest finansowana z budżetu partii a kampania referendalna z budżetu państwa. No i oczywistym jest, ze w tej drugiej będzie de facto promocja i reklama obecnie rządzącej partii z dopiskiem małymi literami u dołu REFERENDUM. A koszty - bez limitu i kontroli poniesie państwo, czyli my wszyscy. Trudno o większe świństwo i przekręt polityczny ale do tego Kaczynski nas przyzwyczaił przez te 8 lat. Za większość jego fanaberii płaca podatnicy a on grzeje się w blasu chwały. Oj, głupi ten naród!
Jasne? PiS będzie miał dwa w jednym i o to chodzi. Żaden wynik alni pytania w referendum Kaczyńskiego nie interesują.
A po wyborach będzie tylko gorzej.

4 polubienia

Oczywiście jedyny wyjściem w tej sytuacji dla porządnego człowieka jest niebranie udziału w tej farsie. W czasie wyborów nie należy po prostu brać kartki referendalnej i podpisywać sie na liście. Jezeli frekwencja bedzie poniżej 50% to referendum jest nieważne

4 polubienia

Przy okazji ktoś zarobi na druku kart.

2 polubienia

Jesli papier bedzie odpowiednio miękki? To nie tylko na druku ktos zarobi. Babcia klozetowa też.

2 polubienia

Referendum to trik by wyprzedzić opozycję w kampanii i narzucić tematy.
Czemu nie pytają o inflację, prawa kobiet, osób LGBT albo o KPO?

4 polubienia

Bo “dzentelmeni” o pieniadzach nie rozmawiają

"pytania referendalne powinny być neutralne i niezwiązane z kampanią wyborczą. A takie wyraźnie nie są. " Kaczora 2 portale zaprosiły do publicznej debaty i nie odpowiedział na zaproszenie. Republika bananowa plus …
“Rośnie migracja z (…) Białorusi (ok. 34 tys. osób przez rok), ale też m.in. Indii, Turcji, Indonezji, Nepalu, Uzbekistanu czy Filipin.” A oni referendum robią…

1 polubienie

Pytania są tak nakierowane aby odsunąć uwagę od spraw które bezpośrednio Cie dotyczą.Czy barbarzyńcy na granicy,nawet jesli zadeklarują"polskość",powinni miec prawa do czegokolwiek na tym etapie?
Kazdy zgodnie z rozsadkiem odpowie ze nie…I tu nawet nie trzeba sie odwoływać do czeczeńskich doswiadczeń.No means no…
Zreszta…Kazde referendum to element kosztownej gry politycznej.Cyniczne wystawianie podłego oblicza w świetle"praw obywatela’.
No bo teraz kazdy ma prawo,czyż nie?
Skunksy tzw.rew.francuskiej i jej konsekwencji,rechocza zza grobu :face_with_raised_eyebrow:

3 polubienia

Ja nie jestem przeciwna migrantom
Sama kims takim jestem
I staram sie nie byc uciazliwa dla otoczenia.
Choc do ryzu (poza odrobina traktowana leczniczo w przypadku sensacji żołądkowych) to odpowiednio zmielony i przetworzony jadalny jest.

2 polubienia

Czy Was popierdolilo z tymi migrantami???
Dobra,od dzisiaj bede mowil po prostu"ludzie"
Taka poprawnośc idioty

No dokladnie. Tematu na ktore warto by podyskutowac. Dlatego przychylsm sie do opinii ze o pytania w ogole nie chodzi…

3 polubienia

O kurcze, czulam ze o kampanię chodzi. Ale nie skumalam ze o (inne teoretycznie )finansowanie.
Przeciez juz te pikniki rodzinne ,informacyjne, hehe, o 800 plus to tez kampania.

3 polubienia

A jaki jest rodzjnik żenski od slowa ludź? Lodzia?

3 polubienia

Wszystko jest kampanią. Nie wiem w co wierza ci ktorzy popieraja droge do nikąd? Czyli, ze po drugiej stronie jest tak samo jak po tej?

3 polubienia

Jak sie zaczeło robic wesoło to uciekasz?

???
Nigdzie nie uciekam…
Jestem tu sam…
Mam przesyłki,meble i…obiad do zrobienia.

2 polubienia