Jeszcze pytania sie klarują do ostatecznej wesrsji ale juz zaczyna mnie to martwic. O co tak baprawde w tym referendum chodzi? Pytania tendencyjne mocno…
Delikatnie mowiac “przecieki” śmierdzą mi kanałem.
Polaczenie wyborow z referendum? To mi przypomina haslo reklamowe forda T - masz samochód, ale on ma byc czarny. Zapasowy kanister w gratisie.
Trzeba ludzi zająć jakimś tematem, żeby myśleli, że mają na coś wpływ. Migrantów przymusowo nie musimy brać to już wiadomo a emerytury żeby mieć i tak trzeba będzie dłużej pracować.
No wlasnie. Od razu widac ze nie o poznanie zdania ludzi chodzi
Powód jest baaardzo prosty - pieniądze.
Kampania wyborcza jest finansowana z budżetu partii a kampania referendalna z budżetu państwa. No i oczywistym jest, ze w tej drugiej będzie de facto promocja i reklama obecnie rządzącej partii z dopiskiem małymi literami u dołu REFERENDUM. A koszty - bez limitu i kontroli poniesie państwo, czyli my wszyscy. Trudno o większe świństwo i przekręt polityczny ale do tego Kaczynski nas przyzwyczaił przez te 8 lat. Za większość jego fanaberii płaca podatnicy a on grzeje się w blasu chwały. Oj, głupi ten naród!
Jasne? PiS będzie miał dwa w jednym i o to chodzi. Żaden wynik alni pytania w referendum Kaczyńskiego nie interesują.
A po wyborach będzie tylko gorzej.
Oczywiście jedyny wyjściem w tej sytuacji dla porządnego człowieka jest niebranie udziału w tej farsie. W czasie wyborów nie należy po prostu brać kartki referendalnej i podpisywać sie na liście. Jezeli frekwencja bedzie poniżej 50% to referendum jest nieważne
Przy okazji ktoś zarobi na druku kart.
Jesli papier bedzie odpowiednio miękki? To nie tylko na druku ktos zarobi. Babcia klozetowa też.
Referendum to trik by wyprzedzić opozycję w kampanii i narzucić tematy.
Czemu nie pytają o inflację, prawa kobiet, osób LGBT albo o KPO?
Bo “dzentelmeni” o pieniadzach nie rozmawiają
"pytania referendalne powinny być neutralne i niezwiązane z kampanią wyborczą. A takie wyraźnie nie są. " Kaczora 2 portale zaprosiły do publicznej debaty i nie odpowiedział na zaproszenie. Republika bananowa plus …
“Rośnie migracja z (…) Białorusi (ok. 34 tys. osób przez rok), ale też m.in. Indii, Turcji, Indonezji, Nepalu, Uzbekistanu czy Filipin.” A oni referendum robią…
Pytania są tak nakierowane aby odsunąć uwagę od spraw które bezpośrednio Cie dotyczą.Czy barbarzyńcy na granicy,nawet jesli zadeklarują"polskość",powinni miec prawa do czegokolwiek na tym etapie?
Kazdy zgodnie z rozsadkiem odpowie ze nie…I tu nawet nie trzeba sie odwoływać do czeczeńskich doswiadczeń.No means no…
Zreszta…Kazde referendum to element kosztownej gry politycznej.Cyniczne wystawianie podłego oblicza w świetle"praw obywatela’.
No bo teraz kazdy ma prawo,czyż nie?
Skunksy tzw.rew.francuskiej i jej konsekwencji,rechocza zza grobu
Ja nie jestem przeciwna migrantom
Sama kims takim jestem
I staram sie nie byc uciazliwa dla otoczenia.
Choc do ryzu (poza odrobina traktowana leczniczo w przypadku sensacji żołądkowych) to odpowiednio zmielony i przetworzony jadalny jest.
Czy Was popierdolilo z tymi migrantami???
Dobra,od dzisiaj bede mowil po prostu"ludzie"
Taka poprawnośc idioty
No dokladnie. Tematu na ktore warto by podyskutowac. Dlatego przychylsm sie do opinii ze o pytania w ogole nie chodzi…
O kurcze, czulam ze o kampanię chodzi. Ale nie skumalam ze o (inne teoretycznie )finansowanie.
Przeciez juz te pikniki rodzinne ,informacyjne, hehe, o 800 plus to tez kampania.
A jaki jest rodzjnik żenski od slowa ludź? Lodzia?
Wszystko jest kampanią. Nie wiem w co wierza ci ktorzy popieraja droge do nikąd? Czyli, ze po drugiej stronie jest tak samo jak po tej?
Jak sie zaczeło robic wesoło to uciekasz?
???
Nigdzie nie uciekam…
Jestem tu sam…
Mam przesyłki,meble i…obiad do zrobienia.