to jakis obled?
KLIK
a gdzie ja sie pytam CBS o szostej rano?
No bo mamy takie rządy, że naruszenie kurii jest naruszeniem prawa. Nawet przez prokuraturę podczas normalnych procedur.
O Quria mać, czyżby eksklawa?
kazda metoda dobra, zeby z siebie meczennikow zrobic - przeciez wiadomo to wina rozpustnych obyczajow wsrod owieczek i te cholerne dzieci, ktore bezczelnie zagladaja pod sutanny.
Oni… nawet nie boją się,że nasza wiara zostanie zachwiana, mają to gdzieś, ważne żeby taca w niedzielę była pełna.
A co cię dziwi. Kościół to państwo w państwie, a kaczystan nadaje im wyjątkowe uprawnienia.
Już teraz pod tą kuria powinni manifestować, nie kto inny, a katolicy dając wyraz niezadowolenia takim zachowaniom. Ale po co lepiej kasę im dawać, w rękę całować i w internetach tylko narzekać.
kasy nie daje, w reke nie caluje.
a co do inernetow? my tu gadu-gadu a w darknecie handelek swiezym towarkiem trwa.
Ja nie mówię o Tobie, ale niestety większość katolików tak ma. A to katolicy powinni powiedzieć dość, a nie ateiści tacy jak ja.
nazwac mnie katoliczka to troche na wyrost - owszem, kiedys mnie ochrzcili…
I to jest największa porażka kościoła, że odwracają się ludzie mający sakramenty.
jak sie widzialo to od srodka? ja z rodziny gdzie niektorzy krewni dosc wysokie stolki w hirarchii zajmowali, a i widzialam podejscie do “powolania” wielu nizszych ranga…
po prostu jedynym wyjsciem jest sie z tego cyrku wypisac - ale po dluzszym namysle stwierdzilam, ze poczekam - bo jednak latwiej w razie czego uzerac sie z “pasterzami” jako “statystyczna łowiecka”. grobowiec rodzinny na katolickim cmentarzu…
Chyba większość z nas tak postępuje …
a potem chwala sie, ze 90% to Polacy-katolicy. I tak zle i tak niedobrze.
Zawyżyłaś mocno, dane stanowią 75% , oczywiście brane pod uwagę osoby chrzczone, potem już chyba nie sprawdzają.
Te dane nie odzwierciedlają faktycznego stanu rzeczy, mieszkam jakieś 200m od kościoła, to jedyna droga przejazdu , widzę otwarte wrota i pustki w kościele.
To jeszcze nic, ja miastowa, na wsi już ludzie zaczynają odchodzić…
Polacy potrzebują takiej władzy: Takiej która świat spróbuje odwrócić do swojej wizji.
Odwrócić czy zwrócić bo nie kapuje… @anon86894402
Chyba odwrócić, czyli przeciągnąć na swoją stronę.
Świat dostosować do własnej wizji
Po wyborach do PE to ja już nie wiem czego Polacy potrzebują, naprawdę. Zwątpiłam…nawet nie chce mi się tego rozwijać
Dlatego odpuściłam sobie dyskusje z ludźmi w tym temacie, mówią jedno, wybory pokazują coś przeciwnego.