Tak na marginesie wielkich imprez

Czy ktoś widział czarnych którzy się biją,kłócą,domagają rzutu wolnego?

Aha… :slightly_smiling_face:

Nie bardzo rozumiem intencji tego pytania …?

Od 19 lat obserwuję…
I nie przypominam sobie nawet kłótni między czarnymi…
Na każdym kroku tylko brother i brother.I kompletnie nie jest istotne czy to Kikuju czy Matabele czy Masaje.
Czy Ghana czy RPA.
Tylko TEORETYCZNIE słyszałem że ci z Ghany nie znoszą tych z Nigerii.Normalka choć dla białego,nie do zauważenia…
Z tego samego “zródła” słyszałem o gangach kobiecych w RPA,nastawionych na rabowanie białasów, co zresztą potraktowałem jako banialuki.Aczkolwiek wspomniałem tu o tym,gruuubo przed covidem…
Intencja?
Czarny rasizm.
Na każdym kroku.
Łagodny lub natarczywy.Agresywny.
To są jedyni ludzie na świecie którzy na wszystko patrzą przez pryzmat skóry i BEZ PRZERWY to podkreślają.Nawet wtedy gdy im się wydaje że dowcipkują [ dla białasów wszyscy jesteśmy tacy sami]
Dla nich nie liczy się czy to Ghana,Nigeria czy Kenia.Zambia czy Angola.
Dla tych z Północy liczy się tylko czy jesteś "dobrym "muzułmaninem a dla reszty pozostaje kolor.KOLOR a nie plemię!!! Nie mówiąc o kraju…
Prawdopodobnie jedynym wyjątkiem jest…Puchar Afryki.A i to do pewnego stopnia…
A teraz przypomnij sobie.
KIEDY,w trakcie jakiego meczu,czarny doskoczył do drugiego czarnego,domagał się kartki itp.
Nawet jak znajdziesz [ w co nie wierzę] będzie to wyjątek…

Poruszyłeś ciekawy temat i faktycznie rasizm nie jest wyłączną domeną białych. Niemniej obecnie nie wypada o tym mówić, że przedstawiciele nacji o zdecydowanie wysokim nasyceniu skóry melatoniną są rasistami. Niestety w czasach szalejącej zarazy poprawności politycznej nazywanie faktów faktami stało się mową nienawiści. Problemy czarnych powodowane przez białych to oczywisty paradygmat i w takim klimacie jest kształtowana ”świadomość” przeciętnego odbiorcy informacji wiodących mediów. Mówienie o problemach w odwrotnej konfiguracji z miejsca spotyka się z ostracyzmem mediów głównego ścieku …

O,o,o…Właśnie!!!
Masz Ty kolego talent do nazywania spraw.Lepiej bym tego nie ujął…A już mowy nie ma w temperaturce 31 stopni,której doświadczam o 8 rano…
Spodziewałem się napaści [ nie z Twej strony oczywiście… :wink:]
Cieszę się jednak BARDZO bom został dobrze zrozumiany.
Rzadkie…

Wydaje się, że Polski ten problem jeszcze nie dotyczy w takim stopniu, jak Europy zachodniej, niemniej jakiś czas temu trafiłem na porównanie reakcji społeczeństwa na identyczne zdarzenia i zdałem sobie sprawę ze skali i efektywności medialnej “tresury”.

Plac Mickiewicza w Poznaniu po śmierci George’a Floyda:

Plac Mickiewicza w Poznaniu po śmierci Henryego Nowaka:

Nasze społeczeństwo jest już dość skutecznie programowane na reagowanie zgodnie z intencjami zarządców tłumu.

I to u mnie w domu…200m. od mojej"kwatery"
Rzadko mi się to zdarza ale …Aż się spociłem.
Byłem na manifestacji pod szyldem White colors LIVES…Ale nie chwyciło
Tutaj ludzie po prostu się boją…BOJĄ…I to jest mało powiedziane bo można w ten sposób stracić pracę.

Tzw poprawność polityczna zmusza ludzi do hipokryzji. Tych, co wymyślili tę poprawność nazywa się lewakami, co jest ciekawe, bo ci autentyczni lewacy z lat 70, akurat od poprawności politycznej znajdowali się na przeciwnym biegunie. Oni bardziej zajęci byli podkładaniem bombek w różnych miejscach w ten sposób wyrażając swoją skrajną lewicowość. Strzelali też do mających inne zdanie niż oni.
Ale faktem jest, że ta obłuda wyszła ze środowisk lewicowych. Z tych środowisk niejedna głupota wychodziła w świat i utrudnia nam teraz życie.

Co do rasizmu czarnych, to moje osobiste doświadczenia nie pokrywają się z solidarnością czarnej skóry. Mimo to kolega @collins02 poczynił bardzo słuszną opinię, bo generalnie w świecie jest tak, jak napisał powyżej. Niemniej jednak, będąc teraz tu gdzie jestem w ogóle nie spotykam się z takim problemem, a murzynów tu niemało. We Francji widziałem, jak się pobili dwaj Murzyni na spedycji i białasy ich rozdzielali. Miałem świetną relację z kolegą z pracy, który był Murzynem i gdyby wszyscy byli tacy jak Charlie, nie byłoby wojen na świecie. Aktualnie mam sąsiada czarnego i bardziej życzliwego ludziom, trudno spotkać.

Nic bym nie napisał bo widzę,słyszę itp I bardzo dawno temu,oswoiłem się…Smutne ale prawdziwe… Ale jak to “w telewizji pokazali” to aż wali po oczach.No sorry…Tylko ślepiec tego nie widzi.Lub lewacki kutas który za wszelką cenę wszystko dostosuje do swych przekonań…
Bez względu na obraz…
Mój pierwszy dzień w Anglii…
Hostel na Willesden Green.Tv
A tam czarna mamba kwiczy że trzeba powstrzymać Polaków i Rumunów bo zabierają dzieciom miejsca w przedszkolach…
Obok mnie stał policjant.No coorva,nie dogadaliśmy się :angry:
Tępy bobby tylko kiwał tym swoim"łbem"
Był rok 2007…Coorna,jaki to był sygnał!!!..
Melodia przebudzanka,psia krew!

Piwo się mnie skończyło a Ty mnie trzymasz przy laptopie. :face_with_tongue:
Odpuść Waćpan, bo do sklepu muszę i przy okazji chleb nabędę, bo też się już zjadł… :smiling_face_with_sunglasses:

No przepraszam…
Dzisiaj wracam do pracy to odpoczniesz ode mnie :wink:
Inna sprawa to to,że nie wiem co mnie znowu wzięło na to pisanie…

Natura, panie, natura, przed swoją nie uciekniesz. Ot, co Cię wzięło na pisanie… :face_with_tongue:

Kiedyś pisałem wiersze…
Dzisiaj takie pierdoły tylko… :thinking:

Całe popołudnie spędzę w szpitalu w odwiedzinach.

Nie wiem ale zauważam że czarni są od białasów lepiej zbudowani, wyższsi, mają większe dłonie i szybciej biegają. Ciekawe jak wygląda u tej rasy żywotność. W sensie podatność na choroby. Czy to zależy od środowiska i diety czy jednak samej rasy

To jest osobna historia.Faceci…Trudno tu coś radykalnego powiedzieć…Ale baby puchną i tyją w oczach!!! Każdy to widzi i nawet one same potrafią czasem się z siebie śmiać…
Kiedy widzę zgrabną murzynką,aż się odwracam na ulicy.A kiedyś w Milton Keynes,aż zostawiłem biuro otwarte bo nie mogłem uwierzyć…
A to było 10 lat temu…
Ktoś uczciwy powinien się wypowiedzieć ale takich odważnych dzisiaj nie ma…
No i poza ludami zamieszkującym róg Afryki, nie są wyżsi

Zobacz sobie film “Uciekaj” z 2017. Dość ciekawe spojrzenie na czarnych i ich cechy których mogą pożądać biali. Film celowo robi na złość białym rasistom