Tu jest proste wyjscie.nie dajezz na tace i sprawa zalatwiona.
Ja jako bogobojny katolik,te kochanki bym im odpuscil
Ale za pedofilie,rznal bym worki jak zniwiarz zboze.
Niezupełnie, bo nadal z moich podatków finansowana jest pośrednio działalność KK.
Oni się zawsze dobrze mieli. Im bardziej ciemny lud się bał „kary Boskiej", tym lepiej się miał kler.
Jeden z klechów związany z Radiem Ma Ryja ogłosił że awaria kolektora ściekowego w Warszawie i ścieki w Wiśle to kara boża za profanacje obrazu Matki Boskiej z tęczą.
Jest tez finansowane z podatkow milionow wiernych.
Autostrady tez sa finansowane z podatkow ludzi ktorzy nigdy z nich ie skorzystaja i ie krzycza,zeby nie budowac autostrad.
Jest jednak subtelna różnica między sprawami religii, które sprawami prywatnymi, a potrzebą społeczną, jaką jest budowa dróg. Nie można zmuszać ludzi niewierzących, czy innych wyznań do finansowania czyjejś religii. Stawianie na równi spraw religii z dobrem społecznym jest chybione. Zresztą z autostrad korzystają pośrednio również ci, którzy nimi nie jeżdżą, bo choćby ciężarówki dowożą nimi jedzenie do sklepów.
W XI, pod sam koniec. ale samo zaklepanie od razy celibatu nie uczyniło. Praktycznie, jeszcze ponad wiek to wprowadzanie trwało. Przy okazji napisze więcej w temacie.
Zaraz siatkówa. Nasi z Japonią w Pucharze Świata.
To tylko byl przyklad,gdyz jest wiele inwestycji panstwowych/dotacji,ktore nie wszystkim odpowiadaja.
Poza tym,moim zdanie maz racje,kosciol powinien nie powinien byc dotowany z kasy panstwowej,chociaz z drugiej strony patrzac,wierni tez placa podatki,moga row iez powiedziec,to przeciez z naszych podatkow’’
To jest bardzo skomplikowana sprawa.
Moim zdaniemrowniez partie polityczne,nie powinny byc dotowane przez panstwo,jak i wiele organizacji,czy stowarzyszen.
Byc moze kosciol w Polsce,jest zbyt chojnie dotowany,a dzialalnosc/zachowanie jego chierarchow,mija sie znacznie z powolaniem kosciola i kaplanskim.
No niestety, nie da się wszystkim dogodzić. Tak samo mnie wkurza, że za moje pieniądze patologia dostaje zasiłki na piwo i papierosy, też nie korzystam z wielu rzeczy, na które płacę. W pewnych sytuacjach obowiązuje solidaryzm społeczny i z tym się nie dyskutuje, ale akurat finansowanie organizacji religijnych można spokojnie wyodrębnić i jest to technicznie wykonalne (np. w Niemczech).
To znaczy,ze w polsce jest tak wiele patologicznych rodzin,bo jak sie orientuje beneficjentami 500+ ,sa miloiny rodzin
Nie mówię o 500+, to jest akurat w miarę normalny i potrzebny program, w innych krajach rodziny dostają jeszcze więcej i jestem za. U nas dyskusyjna jest natomiast sprawa finansowania, czy nasz budżet to rzeczywiście udźwignie, a są znaki, że niestety napędza to inflację. Jest jeszcze sporo innych zasiłków i form pomocy dla ludzi, którzy nigdy sobie rąk pracą nie skalali i całe życie pasożytują na pracy innych.
Swietnie to skomentowalas!
Tego nigdy nie unikniesz,wszedzie i zawsze znajda sie cwaniacy,ktorzy wykorzystuja to.
U nas sa mieszkania komunalne dla ,biednych’',gdzoe czynsz wynosi 50€ wraz z pradem,gazem,woda,ogrzewaniem
Pod blokiem parkuja takie samochody,ze niewielu stac na taki samochod.
No właśnie, to samo pisałem wyżej, że pewnych rzeczy się nie da uniknąć. Chyba się w takim razie przeniosę do Włoch, bo mi się pomału odniechciewa pracować i płacić podatki i zus-y
Od b. dawna jestem za zniesieniem celibatu, ale zdaję sobie sprawę, że spowodowałoby to rewolucję w Kościele i że hierarchowie na to się dobrowolnie nie zgodzą.
Hm… ten cytat z Biblii brzmi groźnie
Interpretacja na scenariusz filmowy lub powieść: Jakiś fanatyk może, idąc tym tropem, zechcieć skazywać na śmierć wszystkich bezpłodnych.
Przez to,ze placilem ZUS,INPS,moge teraz spokojnie zyc,
Chociaz choroba dosiegla mnie w wieku 48lat.
Wlasnie ci ,co nie placili ZUS teraz nadal nic nie placa i zeruja na wszelkich dotacjach,pomocach.
Wlasnie wczoraj,zona byla rozliczyc podatek i mam doplacic 1800€
Moze na wyspy Kajmana sie przeniose)))
co to jest INPS?
W Polsce możesz sobie płacić zus, i to nawet spory, a w razie czego dostaniesz niewiele więcej niż zasiłek…
Wloski odpowiednik ZUS.