Taka ciekawostka...

A u mnie 13;12))

U mnie do morza w linii prostej jest ok 20km,

to masz jeszcze zdjęcie pajączka, który mnie zaskoczył w łazience. Na szczęście nie byłam wtedy pod prysznicem, bo bym się zabiła próbując wyskoczyc z wanny.

1 polubienie

Ja pier…
Nie jestem przeciez specjalnie uczulony ale…wszystko ma swoje granice :face_with_raised_eyebrow:

A to ręka mojego teścia i pierwszy olbrzym ktorego spotkałam. W dodatku to był pierwszy dzień w naszym australijskim domu…

2 polubienia

Już pisalam, ale przypomne
Wchodzisz w swoj profil, klikasz w okienko aktywnosc i wybierasz następne - tematy.

1 polubienie

I tego zonie nie moge pokazac… :wink:

Pora deszczowa w Srodziemiomorzu jest paskudna. Zimny deszcz i czesto przenikliwy polnocny wiatr. Ale to nie kazdego roku - zwykle temperatury nie spadają ponizej 10 stopni. Przymrozki rzadko, a śnieg na poziomie morza to raz na kilkadziesiat lat.
Czesciej zdarza sie wczesna jesienia cos takiego jak u mnie od dwoch dni - tworzy sie niz, sciaga arktyczne powietrze, ktore w zdrzeniu z cieplym wilgotnym powoduje burze, wichure i sciane wody. Moze nie takie jak teraz, takiego armageddonu to najstarsi ludzie nie pamietaja. Kataklizm.

2 polubienia

Grozny dla ludzi? Ucieka szybko? Bo jak sie u mnie trafia takie wieksze i poczuja sie zagrozone to zwykle udaja trupka i usunac za okno latwo.

Chociaż te wielkie ugryźć mogą i podobno boli to jednak ich jad nie jest groźny. Niektórzy nawet się ich nie pozbywają tylko żyją z nimi w zgodzie, bo podobno ich obecnosc odstrasza te mniejsze, groźne. Trupa na pewno nie udają. Zazwyczaj albo szybko uciekają, albo skaczą gdzieś na pohybel :stuck_out_tongue:

2 polubienia

Sprawdzilem raz jeszcze i na wp. ani slowa.Choc o pogodzie jak zawsze,troche straszenia na zamowienie…

1 polubienie

Na podlodze to co innego…

Nie da sie tego zwalic na PO PiS, ani tym bardziej na Tuska czy Putina, wiec nie pisza.

1 polubienie

Niemal codziennie o takiej interpretacji,zdarza mi sie myśleć…

1 polubienie

Nie masz przypadkiem jego zdjęcia? :innocent:
Szkoda, że mnie tu nie było wcześniej :stuck_out_tongue: Wypuszczony? Cały i zdrowy?

1 polubienie

Ponoć bezpiecznie ewakuowany.

1 polubienie

Wywalilem to jak napisalem powyzej…I dalej sie nie interesowalem…Ale pamietam ze czarny a tyl jakby szary…Moze mlodziak i nie dojrzały?

1 polubienie