Za bardzo z FB nie obejrze na smartfonie
Ale to jakis oszczedny grzybek czy konik polny?
Jakieś fajne grzybki różne różności robią i ostatni to nie wiem czy grzybem jest i mysz się znalazła nawet.
Te grzyby są niepokojące.
Szczególnie ten grzyb, który potrafi zrobić z mrówki zombie.
Sprawa polega na tym, że zainfekowana nim mrówka ma tak pomieszane w główce, ze każdego dnia wchodzi na jaką wysoką trawę po to, by ją zjadło jakieś zwierzę.
Tu niżej o podobnym grzybie:
Na tym grzybie politycy się wzorują ostatnio szczególnie.
A gdyby tak na maślakach w śmietanie…
Taki Maślak to taki ciasteczkowy jest.
Pewnego zombie razbolał zomb,
kiedy koncertu słuchał tromb.
Owszem, ładne te roślinki są, ale to, co wyprawiają już wcale fajne nie jest. Bałabym się czegoś nieokreślonego mając z nimi do czynienia.
Łoskotnica pękająca jest chyba gorsza. Wspomniany wcześniej grzyb krzywdy człowiekowi nie zrobi, ale łoskotnica potrafi zabić człowieka na miejscu!
Ciekawa jestem, co te rośliny z tego mają, że zabijają. Satysfakcję? Radość?
Człowiek pada i użyźnia im glebę o ile go wcześniej sępy lub inne zwierzęta odżywiające się padliną nie zeżrą …
Za takie pokrętne i paskudne postępowanie wzięłabym sekator w ręce swe!
Tak ta roślinka wygląda …
Przed snem mi takie straszydła pokazujesz. Mam nadzieję, że mój maleńki łapacz snów odgoni koszmary, które po takim widoku mogłyby się pojawić
Jak masz porządny łapacz a nie jakąś podróbę, to wyłapie wszystkie straszydła.
Porządny! Indianie osobiście go wyprodukowali. Już mam akcesoria potrzebne do wykonania prawdziwego (że obręcz drewniana a nie plastikowa czy metalowa, prawdziwe piórka a nie chwosty, koraliki drewniane też już mam, tylko jeszcze je na różne kolory pomaluję i jak będę robiła sobie, to i Tobie zrobię, żeby Ciebie ta łoskotnica pękająca też nie straszyła w nocnych koszmarach.
Ale to chyba nie grzyb a drzewo? Sporo tego rosnie w Elche, pod kiniec lata pieknie kwitną - wielkie kwiaty w ksztalcie lilii. Ze wzgledu na pień nazywalismy to drzewem teściowej - jak zechcesz sie jej pozbyć to wgonic ja na takie drzewko
Drzewo, drzewo. Grzyby inaczej wyglądają …
Ale zginąć od wystrzelonego kolca? Normalnie koniec świata