Taka sytuacja

no to na miejscu Gowina bym sie zaczela bac.
Ziobro tez powinien sie za obstawa rozejrzec :wink:

Na razie nie ma o czym gadać. Zobaczymy, co pokaże przyszłość.

2 polubienia

…a historię i tak napisze zwycięzca.

2 polubienia

Historię tworzymy wszyscy. Tylko dlaczego taką nieładną?

2 polubienia

Bo szujowatym elementem jesteśmy.

1 polubienie

I do tego nieharmonijnym

2 polubienia

I do tego mikrobami ludzkiemi…

2 polubienia

Uwazam dokladnie na odwrót.
Tworzymy piekna historie.Odkad wrócilem z Florencji,nie wspominajac juz o Wenecji,przyrzeklem sobie ze zlego slowa nie powiem,marudzic nie będę,odstawie head banging"ku czci"i juz zawsze bede podążał za myślą,“E La Vita Continua”
W Polsce to trudne ale kto powiedzial ze zycie bedzie uslane gozdzikami?
A powaznie…Zawsze uwazałem by być cos tam jednak,winnym swoim przodkom.
Dla nich byl Eugeniusz Bodo,dla mnie Status Quo czy Stones…Chodzi jednak o to by nikt bagnetem nie wymuszal gustu i tymze bagnetem nie odprawial na tamten świat…

2 polubienia

Pisząc; - “wszyscy” nie miałem na myśli Ciebie czy mnie, ale całą ludzkość.
Historia ludzi, to historia cierpienia w zdecydowanej większości, a każda jej piękna karta zostawała zbrukana.
To co dla jednych było dobre, innym przynosiło zło. Być może dlatego, że pokolenia nie potrafią wyciągać wniosków z błędów pokoleń poprzednich.
Historia, to wyrzucanie fortepianów przez okna, czyli ideały sięgające bruku.

1 polubienie

Tak…Coś w tym jest…
A ja mam jednak taką maniere by sie jednak “identyfikowalo”.Z ludzmi,z tymi ktorych znam,ktorych lubie lub…nie cierpie.
I na nich opieram swoje tezy.Najczesciej…
To trudna zabawa.Politycy nie zadaja sobie tego trudu.Oni “wiedzą” :exploding_head:hooje garbate ktore naszym kosztem,wspinaja sie na szczyty swojej hierarchii…

1 polubienie

Ten motyw z fortepianem…Dobre!!!
Przemawia do wyobrazni.

1 polubienie

Żeby nie rozwijać tematu, bo, to niekończąca się opowieść, nadmienię tylko, że w Europie od początku wieku średniego do krańca nowożytności wojny statystycznie wybuchały co 15 minut. A gdyby rozbić to na okresy, to rekord zatrzymałby się na; co 3 minuty. Myślę, że ta statystyka mówi coś o ludziach.

Nie dam się sprowokować do rozwijana tematu, bo, gdybym teraz zaczął pisać przykłady, to post o tym ukazałby się wieczorem… :grinning:

1 polubienie

Tak…Ty wiesz wiecej i ta wiedza czasem jest jak…kasztan w bucie.Przeszkadza i meczy :innocent:
W sumie szkoda ze nie dajesz sie sprowokowac…

1 polubienie

A to już wina mojego lenistwa. :roll_eyes: :rofl:

Noszę się od zbyt już długiego czasu zrobienia tu takiego cyklu charakteryzacji kolejnych dynastii polskich. I nie umiem się zdecydować na to. Przyczyn tego jest kilka i moje lenistwo nie jest tu najgłówniejszym powodem.

Czyli, że horror pt. “Noc oczyszczenia” w Polsce będzie dokumentem.