Takie mam pytanie....

Słyszałem.
Uwielbiam ją.

1 polubienie

Lubię baśnie, mity i legendy

2 polubienia

Samael też sporo ziomek.

1 polubienie

Chwila, czy jest możliwe że Kain i Abel mieli za matkę Lilith?
Mogła zdradzić Adam. Tylko z kim?

Nie. Oni, wg Biblii narodzili się z Ewy. W czasie, gdy Lilith dawno już z Adamem nie była.

A wiesz, że mieli?

a… tej legendy nie znam :slight_smile:

Adam mógł zrobić skok w bok. Może tak powstała ludzkość. Ze zdrady i obcowania konkubiny Adama z jego synami. Jakie to ludzkie.

Udowodnij , że mieli , tylko mi nie wklejaj bohomazów z google.

1 polubienie

A to, co Ewa zaserwowała Adamowi z Drzewa Poznania, to wcale nie musiało być jabłko. W Piśmie o jabłku nic nie ma. Jest zakazany owoc, ale jaki, nie wiadomo.

1 polubienie

Mieli bo ludźmi byli. Owocem ewolucji :stuck_out_tongue:

Wcale nie jest powiedziane, że człowiek taki, jak my teraz, jest owocem ewolucji. Do tej pory nie znaleziono ogniw łańcucha, które by nas łączyły z małpoludami, takimi, jak homo erectus. Oczywiście, podlegamy przemianom ewolucyjnym, tylko, wg nauki, nie mamy początku. Tzn, do tej pory nie znaleziono go.

2 polubienia

Na początku była glina :wink:

Na początku było słowo, które ciałem się stało. Jest to jedna z mądrzejszych, najtrafniejszych przenośni. Z czegoś niematerialnego powstała materia. Glina też nią jest.
Do dziś w naszym świecie nie ma dzieła człowieka, która by nie powstała z niematerialnej myśli.

3 polubienia

Udowodnij .
Kilka lat temu na innym forum ktoś zadał pytanie , czym się różni Ewa z raju od reszty kobiet , wtedy się dowiedziałam o braku pępka i to powinno być logiczne.
A jaka jest prawda , nie wie nikt , może za 10 lat będą pisać , że to Adam kusił Ewę

3 polubienia

To wszystko przez malarzy! Bo sie nie zorientowali…:slight_smile:

Nie wiem,czy mieli,nie widzialem ich,ani ich zdjecia.

2 polubienia

Albo drzewo kusilo Adana dziupla))

I Prometeusz…:slight_smile:

Cos Ci sie pomylilo,glina to pod 997,nie w raju)))

2 polubienia