Słyszałem.
Uwielbiam ją.
Lubię baśnie, mity i legendy
Samael też sporo ziomek.
Chwila, czy jest możliwe że Kain i Abel mieli za matkę Lilith?
Mogła zdradzić Adam. Tylko z kim?
Nie. Oni, wg Biblii narodzili się z Ewy. W czasie, gdy Lilith dawno już z Adamem nie była.
A wiesz, że mieli?
a… tej legendy nie znam
Adam mógł zrobić skok w bok. Może tak powstała ludzkość. Ze zdrady i obcowania konkubiny Adama z jego synami. Jakie to ludzkie.
Udowodnij , że mieli , tylko mi nie wklejaj bohomazów z google.
A to, co Ewa zaserwowała Adamowi z Drzewa Poznania, to wcale nie musiało być jabłko. W Piśmie o jabłku nic nie ma. Jest zakazany owoc, ale jaki, nie wiadomo.
Mieli bo ludźmi byli. Owocem ewolucji
Wcale nie jest powiedziane, że człowiek taki, jak my teraz, jest owocem ewolucji. Do tej pory nie znaleziono ogniw łańcucha, które by nas łączyły z małpoludami, takimi, jak homo erectus. Oczywiście, podlegamy przemianom ewolucyjnym, tylko, wg nauki, nie mamy początku. Tzn, do tej pory nie znaleziono go.
Na początku była glina
Na początku było słowo, które ciałem się stało. Jest to jedna z mądrzejszych, najtrafniejszych przenośni. Z czegoś niematerialnego powstała materia. Glina też nią jest.
Do dziś w naszym świecie nie ma dzieła człowieka, która by nie powstała z niematerialnej myśli.
Udowodnij .
Kilka lat temu na innym forum ktoś zadał pytanie , czym się różni Ewa z raju od reszty kobiet , wtedy się dowiedziałam o braku pępka i to powinno być logiczne.
A jaka jest prawda , nie wie nikt , może za 10 lat będą pisać , że to Adam kusił Ewę
To wszystko przez malarzy! Bo sie nie zorientowali…
Nie wiem,czy mieli,nie widzialem ich,ani ich zdjecia.
Albo drzewo kusilo Adana dziupla))
I Prometeusz…
Cos Ci sie pomylilo,glina to pod 997,nie w raju)))