Takie oto"kwiatki"zebrałem,w ciągu JEDNEGO weekendu!

Wybór kategorii zapewne zostanie uznany za dyskusyjny.A może nie?

Oto kilka cytatów,pozostawionych głównie przez komentatorów sportowych:

1.Polki miały problemy ze skutecznością i otwierały kolejne ataki…
2.Return zawodnika zemścił się w linii…
3.Zgubił rywali z radaru Ishak.Po obcierce mamy zmianę narożnika… :flushed_face:
4.Jej muzyka z pogranicza rhythm and bluesa,elektroniki i eksperymentu[?] hipnotyzuje,co niepokoi
5.Po raz pierwszy w historii półfinałów,byliśmy świadkami półfinałów :rofl:

I tym optymistycznym akcentem :joy:

4 polubienia

Kiedys byl “dowcip z zeszytow szkolnych” teraz wystarczy internet…

3 polubienia

Ja juz przestałem zwracać uwagę. Komentatorom sportowym bym wybaczył, bo ich wypowiedzi są spontaniczne i podszyte emocjami meczu. Ale jeśli dziennikarz w czołowym serwisie internetowym daje taki tytuł, to nie mam litości:

… i nareszcie Lubelszczyzna nie będzie, tak jak teraz, odcięta od reszty kraju. :slight_smile:

4 polubienia

Nie łatwo być komentatorem
:grin:

2 polubienia

Ale łatwo idiotą.

2 polubienia

Naoglądałem sie i nasłuchałem dziennikarzy i pseudo dziennikarzy,przez cały czas swojej kariery,jak i wiele lat wcześniej głównie…Powiedzmy że to w przybliżeniu,ok. 20 lat.
Miałem okazję poznać osobiście W.Szaranowicza w trakcie poznańskiego turnieju Final Four w kosza kobiet,jeszcze z udziałem Malgorzaty Dydek w poznańskiej Olimpii…
I jest dla mnie rzecza absolutnie oczywistą że dziennikarz sportowy czy muzyczny radiowiec to stanowiska przeznaczone dla ludzi Z POWOŁANIEM!!! W przeciwnym razie najczęściej mamy do czynienia,jak tu kolega słusznie zauważył,z idiotami o wybujałym ego.
I jak mawiał R.Kapuściński,kluczem do swobodnego poruszania sie,zawsze jest wiedza! Nic sie nie zmieniło od pół wieku i nic sie nigdy nie zmieni.
No chyba że zalew idiotów będzie tak wielki że stopniowo zapomnimy na czym polega dziennikarstwo.

1 polubienie

Mam nieodparte wrażenie, ze Dziennikarstwo jest w zaniku. Szczególnie w Polsce to widać już całkiem wyraźnie. Smutne to ale lukrował nie będę.

2 polubienia

To jakies newsołapy a nie dziennikarze.
Honiacy za wierszowka podpierana chatgpt bez ustalenia zrodel i zrobienia korekty.
No coz, najwazniejsze, ze Uznanski na ISS zabral pierogi… ale czy aby nie ruskie? :joy::joy::joy:

Słuchać się tego nie da…
Ale przeczytać czasem,można.Choćby dzisiaj,dwie opinie o siatkarskich emocjach…
Czyli można!
Dlaczego więc dominuje na codzień to debilne niechlujstwo?Ta pogarda wobec czytelnika,odbiorcy,słuchacza?
Nie wierzę aby autorzy byli aż tak bezgranicznie głupi by nie zdawać sobie z tego sprawy!

2 polubienia

Mnie boli “natychmiastowo” jakby nie mozna bylo “niezwlocznie”. Te lapsusy wynikaja chyba z braku wprawy w operowaniu jezykiem i braku oczytania w lekturach chocby, ale ja sie nie znam..

bo jest upadek wszystkiego a Glapiak od zegarka robi kariere…nawet AI wie, co to za baba co zegarek dla delegacji zakosila za 5,1tys…czy oni tam w MON glodem przymieraja?

A dlaczego odszedłeś z radia? Bo spotkałeś się właśnie z początkiem upadku dziennikarstwa. Nie chce mi się podawać dzisiejszych przykładów z portali sportowych. Same tytuły, nie mówiąc o redakcyjnym niechlujstwie, są żenadą. Ale coraz więcej odbiorców tego nie zauważa. Ba, coraz więcej jest takich, którzy myślą, że tak właśnie musi być. Dziś prasa nie jest od informacji, ona jest od klikalności i zasięgów.

2 polubienia

Ostateczne decyzje nie były moje.Choć w jednym przypadku,faktycznie,tak!
Zresztą,wszystko było tylko kwestią czasu…
Dzisiaj nawet nie buntuję sie wobec tego faktu.
Szkoda tylko że to sie wszystko działo w chamski sposób.Jak za Stalina,tylko z nieco innym bełkotem na ustach.
A urzedniczyny i sprzedawczyki,dokładnie takie same.

1 polubienie

:rofl::rofl::rofl:

Migiem, piorunemi mi tutaj?
Ja tam lubie poznansla wersjie zeby mi tu ino mig było
:wink:

Niezwłocznie to tak pogrzebowo…

1 polubienie

no to jest natentychmiastowo

1 polubienie