Taniej w sklepach niż po 4 latach rządów PO(2011). Gdzie te oszałamiające podwyżki cen o których tyle mowi

Gdy byłem ostatnie święta w Polsce, to odniosłem wrażenie, że jest drożej, niż latem. Ale gdy byłem teraz w sierpniu, to mnie, aż zaszokowało.

2 polubienia

Płacił kartą ?
Hehehehehehee

Jedzenie drożeje, i to znacznie. Zwłaszcza widać to było na kupowaniu warzyw i owoców w lecie (zwłaszcza, że do tego dołożyła się jeszcze susza i już w ogóle z cenami był kosmos). Taniej było kupić banany, które wtedy jeszcze były poza sezonem, czyli droższe, lub pomarańcze, (nie mówiąc o sezonowych owocach, np. arbuz) niż polskie maliny, truskawki czy fasolkę.

2 polubienia

Nie wiem ja tam nie zwracam uwagi na ceny…

Czy Tobie odjebalo?
W ogole,jak mozesz to oceniac jak nie mieszkasz w kraju???
Od cwierc wieku nie bylo takiej inflacji jaka jest dzisiaj.
Moj czynsz skoczyl o prawie 90 zl na poziomie ponad 1000zl.
Zamilcz Waść i wstydu[sobie] oszczedz!

2 polubienia

Jeżeli jedna osoba jest wstanie powiedzieć że ceny nie rosną, to nie można stwierdzić że na sto procent rosną xd

Poza tym trochę kultury xd

Mam w doopie kulture jesli ktos politycznie klamie.
Wypowiadasz sie i to nie po raz piuerwszy,na temat spraw ktore ani Cie nie dotycza,ani nie dotykają.
Zachowaj lepiej jakis dystans bo sie osmieszasz.
No kurna,w ogole nie ma podwyzek i to jest pewnie chora teoria Po-wcow…
Zawsze Cie bronilem przed reszta na tym forum ale na litość…Nie bredz!

1 polubienie

Ale chodzi mi o fakty które są w tym artykule. Są tam podane ceny. Jabłka są tańsze, cukier maka też. No nie są?

I nie mogę się osmieszac tym pytaniem, jeżeli nie mieszkam w Polsce a pytanie opieram o artykuł w którym są produkty tańsze w tym roku.

1 polubienie

Cukier nie jest tanszy bo jak jestem w Polsce to akurat kupuje.Maka…Nie mam pojecia ale to grosze…
Jablka sa w zasiegu nawet nacigaczy spod Tesco.
Czemu nie podasz cen masla,szynki,sera,chocby Gouda?

1 polubienie

Bo nie wiem ile kosztują. Niektóre pytania zadaje prowokacyjnie. Przecież wiem że nie raz było tu pisane że ceny idą w górę w Polsce.

1 polubienie

A szarlotka to sie wyzywisz? Aa, do tego jeszcze sa potrzebne jajka, woda, masło i prad lub gaz zeby to upiec. A to podrozalo i to znacznie.

1 polubienie

Ja prdl. Łykasz wszystko co prezes powie. Nadajesz się na PISowskiego wasala. Pewnie też tak “zdrowo” jesz, jak na tym paragonie widać, dlatego szare komórki słabo pracują. :wink:

1 polubienie

No to uwazam, ze sie wyrabiasz: na poczatku nie mowisz wlasnego zdania tylko dajesz link do artykulu. Mysle, ze powoli dojdziesz do tego zeby od razu stwierdzic ze nie wiesz (bo niby skad masz wiedziec?) i zeby po prostu ludzie sie wypowiadali… A czlowiek wnerwic sie potrafi… Ale ogolnie brawo!

Mysle, ze nie ma po co prowokowac. Ale to moje prywatne zdanie.