To zagnać ich do puszczy i puścić luzem, nich się pasą, ale bez strzelb ![]()
To ja proponuje żeby na liste dziedzictwa UNESCO trafiły i inne polskie “kultury”. Np. picie do nieprzytomoności, bicie żony i dzieci przez chłopa, polskie narzekanie i zawiśc wobec innych, itp. Sporo tego mamy.
Zgadzam się, ale pod warunkiem, że jak tradycja, to tradycja. Polowanie bez broni palnej, a za pomocą łuków i dzid. Już mi wyobraźnia podpowiada, jak to będzie wyglądało. Rzut dzidą do dzika połączony z błyskawiczną wdrapką na najbliższe drzewo. ![]()
Nie będzie można strzelać do myśliwych? XD
To mysliwy musialby byc po odpowiednim przeszkoleniu…:):)![]()
A wiesz, ze przed przeczytaniem tak to wlasnie zruzumialam!![]()
Myślistwo to zbrodnicza rozrywka patologicznych barbarzyńców.
W UK do niedawna istniała tradycja wśród arystokracji, “pogoni za lisem”. Pod wpływem opinii publicznej została zakazana.
Powinny byc bezkrwawe lowy!
A na drzewie czeka na mysliwego niedzwiadek i to glodny. Nie wien jak nasze brunatne, ale wiekszoac misiow calkiem niezle radzi sobie ze wspinaczka.
W d* im sie poprzewracalo.
Wszelkie zwiazii lowieckie,powinny byc zdelegalizowane.
Utworzyc straz lesna,ktora w razie nadmiernego rozrostu jakiejs populacji dzikich zwierzat,miala by prawo odstrzalu,po zezwoleniu ministerstwa ochrony srodowiska,okreslonej liczby zwierzat.
Mysliwi to z reguly rzadni krwi oprawcy…
To jest bardzo dobry pomysl!
Tee, Leoś…, a co Ciebie tak przenickowało? ![]()
Cos namieszalem i zalogowalem sie przez fb.))
Dla mnie może być. Człowiek się liczy, nie jego nazwa,
Przez to napewno sie nie zmienie))
Abstynentem napewno nie zostane))
Ojojojoj! Tylko nie to! ![]()
Gdybys uslyszal wiesci, nie pije,to znaczy,ze uuz po mnie)))
Toz ja do trumny kazalem sobie flaszke wlozyc,co bym die o suchym pysku po piekle nie platal))