Ten wykres mówi wszystko.

Powiedzcie że czeka nas świetlana przyszłość

3 polubienia

Dodaj jeszcze,ze bezrobocie w 2015 wynosilo 9,8%
W tym roku od 6,1 w styczniu,do 5,2% w we wrzesniu
Dane GUS
Wiem dobrze by bylo dla przedsiebiorcow,placa minimalna w okolicy 1500brutto,zlikwodowac ZUS ,obnizyc vat,i inne daniny dla skarbu panstwa.
Bezrobocie na poziomie 15%
Pracownik,za miske ryzu,a nie podoba sie,do pola.

1 polubienie

Dlatego prezes mówił że potrzeba nowych przedsiębiorców… najlepiej bezrobotnych :wink:

1 polubienie

Nie demonizuj. GUS podaje dane zarejestrowanych bezrobotnych. Po zniesieniu wymogu rejestracji przy udzielaniu pomocy medycznej i leczeniu w ogole nastapil cud gospodarczy…

2 polubienia

A ten wykres jest zrobiony,jak?
Czyzby przepytali wszystkich polakow,czy grupa 1000pare osob?
To Ci dopowiem,ze na dodatek w Polsce pracuje ok 3 miliony ukraincow.
A jezeli Ty wiesz co bedzie za cztery lata,to powiedz mi moze,co jutro bedzie w moim zyciu,skoro jestes wrozka.

Wrozka nie jestem, ale pewne zjawiska spoleczne sa przewidywalne.
A wlasnie zastanawiam sie gdzie podzialy sie moje karty do tarota? Chyba w Polsce zostaly…

Z tym tarotem to nie zart, mie tylko jeden z naszych kolegow mial do czynienia z dziwnymi mocami, rozdzki, karty…

W polityce mozna tylko gdybac.
Tarot,mam mieszane uczucia,
A czrnowidztwa nie lubie,bo czesto sa to przepowiednie samospelniajace sie.
Czesto opozycja dziala na zasadzie,Zrobie mamie na zlosc,zlamie sobie reke’’

1 polubienie

Ludzie w wyższym wykształceniem, przedsiębiorcy i artyści zawsze chętniej głosowali na PO. Wiedzą coś więcej niż tylko gdzie jest piwo i kościół.

5 polubień

Niezupelnie, w polityce wiele zdarzen i zachowan jest powrarzalnych. Politologia podobnie jak ekonomia i socjologia uwazane sa za galezie nauki.

1 polubienie

Mnie nie mowi nic. Bo wynikaloby z tego ze rzady obecne sa nastawione prohumanitarnie, a wedlug mnie tak nie jest, sa to bowiem rzady koscielne (nie wiem jak to inaczej nazwac) a nawet z cechami dyktatury

1 polubienie

@ata-ata - mówi to, że obecna władzę popierają osoby roszczeniowe i nieudacznicy, niepłacący podatków. Natomiast ci, którzy bogacą Polskę i dają prace ludziom czyli przedsiębiorcy PiSu nie popierają.

1 polubienie

Ale na podstawie,kto wygral wybory,prognozowac przyszle cztery lata,to wrozenie z fusow.
Jezeli sie nie myle,to proponowany budzet,jest pierwszym od lat wojny,bez deficytu.
Ale opozycji,to tez nie pasuje.
W radzie PiS nie podobaja mi sie,konszachty z klerem,nadmierna ilosc nakazow,nawet dotyczaca sfery prywatnej,to ich wielki minus,chyba najwiekszy.
Przypomne,ze to tylko moje zdanie,zadna agitacja,
Nie mieszkam w Polsce i pewnie nawet pochowany nie bede w Polsce,nie mam zadnego interesu w tym,by obstawac,za ktorakolwiek partia.
Jedynie zycze wszystkim,Kowalskim’’ jak najlepiej,by nie musieli zagladac do portfela,czy wystarczy do pierwszego.
Bo to wazniejsze,niz kolejne 5000km autostrad i limuzyny garstki wybranych.

@Bingola
Nie wiem, bo jak ci wiadomo sytuacja w Polsce jest dla mnie niejasna
Wiem tylko tyle ze bardzo latwo sfalszowac statystyke.
I nie sadze zeby Pis popierali sami nieudacznicy, raczej przyznaje racje @Leone_Marco - ze to sa ci co najwiecej korzysci z obecnego systemu maja i slepi i glusi webec przyszlosci - tak wnioskuje z jego wypowiedzi

1 polubienie

Nie ma budzetu bez deficytu, sa tylko pobozne zyczenia lub ksiegowosc kreatywna…

4 polubienia

Autostrady to nie tylko dla wybranych, kolego.
Zaden kraj nie funkcjonuje dobrze i skutecznie nie majac dobrze rozwinietej sieci drogowej (zintegrowanej z innym metodami transportu - kolejowy, lotniczy czy wodny)
Obrazkami z TV czy netu sie nie najesz.

4 polubienia

@Leone_Marco dobrobytu nie da się zadekretować. Trzeba go wypracować. A niestety PiS robi to pierwsze mącąc ludziom w głowach.

3 polubienia

Prowadzimy z mężem działalność od lat 90.
Przeszliśmy wszystkie rządy pokolei i żyjemy. Dużo by pisać przez co się przeszło.
Wcale tak mało znów tych przedsiębiorców nie jest przeciw PiS.
Nie wiem jak jest w całej Polsce, bo region ma znaczenie, ale teraz nie znam ani jednej osoby, która nie może pracy znaleźć.

Bardzo dobrze @ata-ata napisałaś
“I nie sadzeie sadze zeby Pis popierali sami nieudacznicy”

Traktowanie ludzi z góry tylko dlatego, że głosują tak a nie inaczej.

1 polubienie

Kiedys przesiebiorcy,przynajmniej w internecie,glosowali na UPR i byly to rezultaty w okolicach 15-18%
Dzisiaj dwubiegunowość zabija resztki nadzieji na zmiany skoro prawie 30% glosujacych chce powrotu do wladzy skompromitowane PO wsparte o lewackie"laski"…
Nic juz nie zostalo z dawnego KLD.Nawet potencjalnych przywodcow nie widac…Taka opozycja tylko umacnia PIS.

3 polubienia