Też Wam się podobają Chińczycy z ich organizacją Olimpiady?

Dla mnie to najlepiej zorganizowana Olimpiada. Zdolny naród.

Aby ocenić organizację imprezy, trzeba w niej uczestniczyć, tudzież obserwować ją od kulis.
Dlatego zdumiewa mnie fakt, że bierzesz się za ocenę organizacji imprezy, oglądając jedynie starty zawodników w telewizji.

5 polubień

Niewatpliwie zorganizowana.
Ale zdecydowanie wolę kaczke po pekinsku niz olimpiade w Pekinie.

1 polubienie

Pomijając fakt, że Chiny nie powinny dostać praw do organizacji olimpiady, to zgadzam się z Tobą w kwestii, że faktycznie Chińczycy ją zorganizowali.

3 polubienia

Bo to chyba dla telewidzów są organizowane…

Kaczki są cudowne, harmonijne, więc ich mordowanie pewnie zaskutkuje karmicznie.

Dlaczego nie powinny? Ten naród dużo wycierpiał…

Inne narody z powodu Chin, również cierpiały i to z nawiązką. Jednak sam naród chiński wycierpiał najwięcej od samego siebie. Niemniej organizacja olimpiad jest nie jest przyznawana na zasadzie konkursu cierpiętniczego, tylko powinny obowiązywać pewne standardy. W Chinach wciąż łamane są prawa człowieka i mniejszości etnicznych w tak rażącym stopniu, że przyznanie im organizacji takiej imprezy wydaje się moim zdaniem niesłuszne.

1 polubienie

Zdolny bo trzymany twardą ręką. Dyscyplina albo wpierdol.

Uświadomili sobie, że lepsze mądre zorganizowanie narodowe, bez strajków, niż “każdy *uj na swój strój”.

A telewidzowie widzą jedynie współzawodnictwo, a nie jakość organizacji imprezy.

Przez swoje 74 lata już sporo Olimpiad widziałem w tv, więc mam porównania…

Myślisz, ze jadanie drobiu wodnego w przyszlym zyciu zaskutkuje wielogodzinnym moczeniem kupra w zimnej wodzie?

Przejedź się na jakąś olimpiadę i wtedy dopiero ewentualnie wypowiadaj się o organizacji.

2 polubienia

Może nawet 1% populacji nie było osobiście na Olimpiadach, a na pewno większość nie była.

Czytałam wypowiedzi niektórych zawodniczek że marne warunki mieszkaniowe, czy szatnie do przebierania się oraz jedzenie mało urozmaicone.

Mnie się Chinki podobają. Ale to twój gust że wolisz facetów. :stuck_out_tongue_winking_eye:

Ja w telewizji widziałem wiele wojen. Ale nie uczestniczyłem w nich.

A czytałaś o takich baletnicach i rąbkach od spódnic?

Co się czepiasz harmonik byłeś tam widziałeś jak wyglądają szatnie mieszkania jedzenie?