TSUE zobowiązuje Polskę do natychmiastowego zawieszenia stosowania przepisów dotyczących Izby Dyscyplinarnej Sądu Najwyższego w sprawach dyscyplinarnych sędziów.
Dawno polityki nie było…
TSUE zobowiązuje Polskę do natychmiastowego zawieszenia stosowania przepisów dotyczących Izby Dyscyplinarnej Sądu Najwyższego w sprawach dyscyplinarnych sędziów.
Dawno polityki nie było…
Nie będą nam tu w obcych językach narzucali swoich pomysłów!
My, Prawdziwi Polacy, swój kaczy język mamy! ![]()
No to Cie podsumowałam…
Szczerze mówiąc, to (a właściwie reakcja na ten wyrok polityków PiS i rządu) w połączeniu z tymi wszystkimi dziwnymi planami na wybory (jawne? kary za nieodesłanie karty? brak możliwości głosowania z zagranicy, brak możliwości prowadzenia kampanii przez kandydatów innych niż aktualny prezydent itd. itp.?), wykorzystywaniem sytuacji w kraju dla realizacji swoich zamiarów politycznych, rzucanie w tym dziwnym momencie tematów, na które teraz nie ma odpowiedniej przestrzeni i możliwości dyskusji (np. prawo aborcyjne) etc. we mnie wzbudziło całkiem spore hm, pokłady niepokoju. ![]()
To wszystko “odwracacze uwagi” od katastrofy która właśnie nadciąga. Wyrok TSUE jest dla PiSu prezentem ![]()
Po odejściu prof. Gersdorf Mateuszek wspaniałomyślnie ogłosi stan wyjątkowy i “uratuje naród” cementując Status quo na nieokreślony czas ![]()
Nie chcę niczego wykrakać, ale mi obecna sytuacja w tym kraju w ogóle śmierdzi jakby rodzącą się dyktaturą.
Od pięciu lat tak śmierdzi, tylko teraz śmierdzi mocniej.
Dopiero teraz? Od kilku lat o tym mówiłem. Kiedy pisałem o tym, że to partia niczym nie różniąca się od hitleryzmu, to mało kto wierzył. A przecież wciąż dawali sygnały.
Nie śmierdzi… Dyktatura już jest. Obudźcie się!
Mamy ograniczoną wolność? Mamy!. Mamy fikcyjne władze, opanowane przez nominatów i figurantów? Mamy! Mamy koniec sądów! Opozycja nie może się wypowiadać w sejmie! Rząd łamie prawo, o sprawiedliwości nie mówiąc.
Ta partia wystrychnęła was na dudka i na Dudę. Ci którzy na nich głosowali, mają teraz moralnego kaca, bo w imię ich brudnych interesów przyłączyli się do wirusa przeciw światu.
Co możecie zrobić?
Nic. Nie będzie już uczciwych wyborów. Nie odzyskacie pełni praw, którą oddaliście tym indywiduom.
Teraz o swoje prawa będziecie musieli walczyć siłą! Przez wiele lat głodu i represji.
"egzit’…
To po turecku?
literowka pewnie x i z na klawiaturze sasiaduja ![]()
Jeszcze nie ma… ale zbliża się.
Łudzisz się. Już jest. Można złamać wszelkie prawa konstytucyjne i ustanawiać wybory wedle widzi mi się?
Fajnie że Bruksela nie zapomina o polskich bolączkach. Powinniśmy się podporządkować. Kary w czasach zarazy zabolą Polskę wyjątkowo mocno.
A Ty nie bedziesz musiał walczyć? tkwisz w tym szambie jak my wszyscy.
To już bez znaczenia kto jak głosował, widzimy jak łamane są prawa konstytucyjne, sądzę, że to kwestia kilku tygodni kiedy zacznie się walka z użyciem siły.
Jeszcze tego przy zarazie brakowalo.
Inna sprawa, ze ten rzad to tez skaranie boskie.
Właśnie dlatego nosimy maseczki, żeby nie śmierdziało…
Polacy nie gęsi… ![]()
Po polsku. Nie rozumiesz? ![]()
Ba!
Ale to ze ja nie rozumiem to chyba najmniejszy problem.Taki tam trybik w machinie…
Ciekawe co bedzie dalej ![]()