.
I coś na dokładkę
strescisz, bo nie przepadam za opowiesciami tego ksiedza
Ciekawe…
Ile to juz razy do tego wracałem…Własciwie przez całe życie.
Maria publicznie,jest niesamowita!Odwaga tej kobiety robi ślepe wióry z dzisiajszych tzw. feministek.
Przeciwstawienie sie w pojedynke żydowskim obyczajom to tak jak dzisiaj [no prawie…] olanie szariatu islamskiego terroru.
Ale jednak,bliższa jest mi Marta.
Bylem kiedys na mszy w Karpaczu.I trafiłem idealnie bo ksiądz w prostych słowach wykazal ze bez Marty,bez Mart wszystkich czasów,nic by nie było ani możliwe,ani trwałe.I ze taka jest waga poświęcenia Marty która dba o ludzkie sprawy ,choćby dlatego że ktoś musi.Choćby dlatego ze jesteśmy ludzmi i mamy ludzkie potrzeby.
Uwielbiam ten fragment…Taki…komfortowy gdy mimo różnic,jesteśmy we wzajemnej bliskości.
Dodam jeszcze że znam Adama Nowaka od ok.40 lat.Przychodził z gitarą i…potrafil zagrać “Schody do nieba”…I brzmialo to tak jak w oryginale!
Arcyciekawa postać…Nie wiem co sie teraz z nim dzieje…Tyle lat…
Schody do nieba czy drabina jakubowa?
Dopoki Yaro tego nie splugawił to ja w chórku zaspiewalam nie zabijajac okolicy
"…A niech by zaszedł za daleko…"Takie shangri las…Co jakiś czas mnie to dopada
Dobrze powiedziane, chociaż bliskość Boga byłaby dla mnie ważniejsza. Chociaż oczywiście, ktoś musi dbać o to, co codzienne. Ciekawie powiedziałeś.
A akurat ta piosenka Raz Dwa Trzy o cudach najbardziej mi pasowała.
.
A Shangri La kojarzy mi się ze słońcem na złotych dachach miasta…
Atlantyda z dachami z oryszalku?
Może… Coś w tym stylu.
Kraina śniegiem i mrozem otoczona.W niej zachowujesz wieczną młodość.Wychodząc,giniesz…
Przy okazji polecam [nie wiem dlaczego nie napisałem wcześniej] znakomity film Franka Capry"Zagubiony horyzont" z 1937 roku…Bajeczna dolina Shangri La,występuje tam w roli głównej…
Podobna wymowę ma też musical"Brigadoon",Vincente Minellego z Genem Kelly i cudowną wręcz Cyd Charisse…
Zimno ponoc konserwuje
Ale od tego mam zamrazarke i lodowke. Trochę tam ciasno
I znowu utonę w Twoich filmach
Chyba nie moich?
Chodziło mi o @collins02
Domyślam sie
Jak zwykle, zapraszam!
Brigadoon jest chyba niedostepny w sieci"za darmo".
Natomiast filmy Capry chyba bez problemu.
Ostatnio posilkowałem sie netem w przypadku"To wspaniale życie".Rzecz niezbędna na Boże Narodzenie…
Nie wiem tylko czy znajdziesz"Zagubiony horyzont".Mam to na płycie po renowacji i okazalo sie ze nie wszystkie sceny przetrwaly do naszych czasów.Przetrwał dzwięk ale nie obraz…Chyba pierwszy raz sie z tym zetknąłem…