Nie lubie niczego co jest kwaśne.Zupa szczawiowa jest tu wyjatkiem.Oczywiscie mowie o jedzeniu podstawowym bo np. owoce uwielbiam wszystkie,poza arbuzem.
arbuz to sama woda
ostatnio “nadzialam” sie na gume o smaku arbuzowym - jest jeszcze gorsza od cynamonowej uzywanej przez USArmy
dwa dni jakis paskudny posmak zostawila
Zgadza sie.W dodatku słodzona woda…
Kupiłam kiedyś napój o smaku arbuza…fuj, smakował popłuczynami po czymś słodkim
fante taka kiedys robili
O rany…
Jak przepis przewiduje ząbek czosnku to ja daję trzy.
Pora lubię ale ostatnio widzę tylko takie po 1/2 kg sztuka. Kupuję tylko jak planuję zupę albo krem porowy zrobić na kilka dni.
Bez czosnku nie ma u mnie mięsa pieczonego, sól, pieprz i czosnek to podstawa.
Czosnku surowego nie jem tylko ze względu na zapach którego trudno się pozbyć. Jako dodatek do sałatek też lubię. Czasem dodaję ząbek czosnku do gotujących się ziemniaków. Wszędzie mogę go dodawać.
Mam też w doniczce posadzony czosnek na szczypiorek czosnkowy, dobry do jajecznicy np.
Cebulę, szczypiorek, por zawsze muszę w kuchni mieć. Bez tych produktów wiele dań dla mnie jest mdłych.
Ostra jest jak cholera,por również jest ostry.
mlody czosnek, zanim zawiaza sie glowki w kuchni hiszpanskiej jest ceniony bardziej niz szparagi - a rzeczywiscie usmazony na oliwie nawet sam jest pyszny
@okonek
To sie nadzialas raz
Ja mam tylko takie owoce, choc smak rozny raz smakuja gumowo raz trocinowo a innym razem dla odmiany niemozebnie kwasny az pychol skreca
Nawet na targu teraz trudno dostac cos jadalnego
Ale niedlugo pojade do Polski i kupie sobie z 5 kilo polskich jablek na pare dni. Tylko rodzina sie smieje jak wcinam na zmiane te jablka i ziemniaki (to drugie u nas tez prawie niejadalne). Jak brat ugotuje ziemniakow dla calej rodziny to potrafie to wszysto sama zjesc
u nas tez ostra: wszystkie odmiany takie sa (probowalam wszystkich)
jablek poza pieczonymi w calosci i szarlotka nie lubie
a i jeszcze moga byc usmazone z watrobka
Grilowana ryba bardzo dobra z maselkiem czosnkowym. Wyprobowane
Ale piwo musi być do tego.
moze byc tez biale wino
zreszta do ryby to wole harmonijny sok ze skislych winogron
Uwielbiam! A przy okazji: cebule to ja nawet moge sama, tylko zeby nie byla za bardzo piekaca…!
Najlepiej czosnkowe…
Używam sporo, ale tylko granulowany. “Żywego” nie mogę z racji zawodu (zapach) i z powodu wrażliwego żołądka.