To lekkomyślnie, że żyła jak dziecko,

dając innym wiele miłości i szczęścia, a nie jak wielka gwiazda hollywoodzka?

• Tak
  • Nie
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

Tak bywa u artystów. Mają przyjaciół dopóki jest popyt na ich osobę. Kończy sie hajs - kończy się sława - przyjaciele odchodzą.

1 polubienie

Szukalam dlugo jej zdjec jakl byla starsza
Ciekawa bylam jak wtedy wygladala
Ale nic nie znalazlam

1 polubienie

Nie zyla jak dziecko i nie wiem skad ta mysl…To postac tragiczna a splot nieszczesc wokół niej,budzi wrecz groze…
Wystapila w dwoch cudownych filmach jak Do widzenia,do jutra oraz Rozwodow nie bedzie…
A potem zycie wzielo gore nad kariera w ktorej zabraklo przy niej kogos silnego i wiedzacego jaka droga podazac…
W sumie,los wielu gwiazd nie tylko kina.Nawet swiatowe gwiazdy jak Romy Schneider na przyklad,nie zawsze wiedzialy co robic i nie zawsze wytrzymywaly takie cisnienie.
Elzbieta Dmoch [2+1],po smierci Janusza Kruka,znalazla sie w mniej wiecej,tym samym punkcie co Teresa T.
Tuszynska to dla mnie na zawsze juz,potencjalnie najwieksza gwiazda kina w Polsce.Szkoda ze nic z tego nie wyszło…

No to przeczytaj te opinie:

“Brakowało jej jednak… chęci. Podobno nie miała dość samozaparcia, by nauczyć się języków obcych. Nie chciała również rezygnować z imprezowego trybu życia. - Na niczym jej nie zależało naprawdę. Miała lekki stosunek do życia. Wszystko traktowała lekceważąco, niepoważnie wręcz. Pewnie trochę dlatego, że wewnątrz wciąż była niedojrzałym dzieckiem.”

1 polubienie

A Ty przeczytaj moja odpowiedz.
Napisalem wyraznie ze brakowalo wokół niej kogoś kto by pomógł.Nie kazdy rodzi sie dojrzaly,nie kazdy znosi cisnienie,nie kazdy ma pojecie na temat swych mozliwosci…

1 polubienie

Wg Największego Mistrza, “dopóki nie staniemy się jak dzieci, nie zasłużymy sobie na życie w lepszym, mądrzejszym świecie”

Tutaj masz dokument, żadnych zdjęć w starszym wieku nie znalazłam, zniknęła z ekranu.
Piszą, że była uzależniona od alkoholu może dlatego nie pozwalała robić sobie zdjęć.

2 polubienia

Ciekawy dokument znalazłaś, @Bocca-Lupo. Dzięki.

To jest akurat we wszystkim co jest dostepne na jej temat.Smierc Adama Pawlikowskiego podzialala na nia w ten sposob…choc nie sadze aby to bylo tylko to.
Czas mija…Ucieka bezpowrotnie a ona wraz z jego uplywem,zapewne zdawala sobie sprawe z “ujemnego” bilansu.Zlekcewazyla swoja szanse,myslac ze zycie samo sie potoczy a byc moze myslac ze jest wystarczajaco piekna aby sobie poradzic bez wzgledu na okolicznosci…
Nie takie bledy sie popelnialo :slightly_smiling_face:

Była autentyczną, wielką gwiazdą w dużym europejskim kraju, a pewnie w KDL-ach także. Czyli zrobiła wielką, nawet ogromną karierę filmową, przeżyła ogrom miłości, pewnie za dziesiątki normalnych, zapracowanych kobiet, matek, często żyjących z mężem alkoholikiem lub skazanym, z trudem wiążących koniec z końcem. A umrzeć przecież trzeba. Miała wspaniałe życie.