To mądrze nie potrafić latać, jak harmonijne wrony, kawki,

gołębie, szpaki, wróble, czaple, motyle, czy raczej to nieudolność i obciach?

• Mądrze
  • Obciachowo
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

można wsiąść w samolot :wink:

Samoloty latają w rzadkie miejsca i nieharmonijnie, podczas gdy takie harmonijne ptaki latają wszędzie i kiedy chcą.

Już o to pytałeś.
Mówiłam Ci. My też potrafimy latać, ino lądowania nie dopracowalismy :stuck_out_tongue:

4 polubienia

Zdecydowanie nie potrafimy latać jak ptaki. Ciągle przelatują przed moim oknem.

1 polubienie

No dobra. Twoja racja. Ale roz to i jo przeleca :stuck_out_tongue:

Chyba Ciebie…

Brzydal!!!

1 polubienie

Ja umiem, tyle że nie mam możliwości tego udowodnić na jawie :wink: W snach jestem w tym temacie ekspertem. Odkąd pamiętam swoje pierwsze sny, zawsze latałam. Pamiętam nawet, jak uczyłam się latać, według pewnych reguł (wymagania środowiskowe, żeby wystartować), które niezmiennie stosuje przy każdym starcie. Śnie każdego dnia i niezależnie od fabuły snu, zawsze posiadam ta umiejętność, która w bardzo rozmaity sposób i w rozmaitych przygodach wykorzystuje.

2 polubienia

Czyli jesteś przykładem, że jednak także ludzie potrafią harmonijnie latać.

Z dawnych czasów znamy powiedzenia, np: “zaczekaj, tylko polecę do cioci”…

1 polubienie

Ptaki też uczą się latać.
Uczą ich rodzice i same się uczą.
Czasami nauka kończy się wypadnieciem z gniazda

Nie ma najmniejszych powodów, aby Ci nie wierzyć, tym bardziej, że jesteś osobą odpowiedzialną, postępującą (w miarę - sorry) logicznie. Żyjemy w jednym z nieskończonej ilości Światów Równoległych. Podczas snów możemy się do nich udawać, a w nich da się harmonijnie latać, czego jesteś przykładem, i wielu innych.

1 polubienie

Mądrze, gdyż wtedy bym nigdy twardo nie stąpał po ziemi.

Po co Ci twardo stąpać po ziemi, jak atrakcyjniej jest latać w powietrzu?

:joy::joy::joy:

2 polubienia

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia…

3 polubienia

Polatac to mozna, ale trzeba jeszcze umiec wylądować …

1 polubienie

Skoki w górach w nabuzowanych skafandrach, lot w dół, w pozycji ptaka… , przez 30 plus minus sekund. Minimalnie regulując odsunięcie od góry. W ostatnim możliwym momencie otwarcie spadochronu… to jest istotna umiejętność w takich warunkach lotu na zbity pysk. Wielu straciło życie w tym sporcie. Zapomniałem tylko fachowej nazwy tego sportu.

Krzywa przestrzeni jest tu nieźle naginana.

2 polubienia

To jest BASE JUmping

3 polubienia

A może jeszcze lot pikujący do pustego BASEnu? :thinking: :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia