Ja standardowo 10/10
Więc kujoństwo zaczyna sie od 11
9/10 a zle jedynie to ostatnie.Nie slyszalem o tym…Mitenki na wyczucie
To ostatnie wydaje mi sie byc regionalizmem. Bo znalam to pos inna nazwa, taka bardziej turecką.
Z założenia założę, że nigdy nic z tych rzeczy nie założę.
.chcesz się założyć ?
Żadnych rewelacji, wszystkie słowa mi znane z wyjątkiem ostatniego, ale tu się domyśliłem. Nie przypuszczałem że dożyję czasów kiedy słowo palto będzie się zaliczało do mało znanych.
10/10.
No niestety teraz malo kto to nosi.
Odmiane sportowych mitenek? Rower, samochod, kijki?
No to standardowo: 10!
9/10
Mitenki mnie wykiwały, reszta prościzna.
10|10 Mada, a ja bez trudu w kilka sekund komplet. Kurna, zdziwiony jestem, że już tych słów się nie używa. Ja je słyszałem na co dzień, mając siostrę , żonę, mamę… et cetera…, do bólu i do znudzenia kobiety wokół powtarzały te wyrazy w różnych odmianach…
Wszystko dobrze z wyjatkiem getrów, które mnie zmyliły, Ja nosiłem takie ze stopami do gry w piłkę. Wiec zaliczam to sobie.
Palto to faktycznie zaskoczenie w tym quizie, ale ciekawe jak internauci poradziliby sobie z takimi dziwolągami jak: szmizjerka, podomka, bonżurka czy pumpy
Noszą, noszą ale nie wiedzą co.
Mitenki? Sprzedawczynie na straganach w zimowych warunkach. Skrzypistę widziałem grającego zimą na ulicy. Również mandolinistę w przejściu podziemnym.
internauci to moze niekoniecznie, ale ja tak
a leotardy? tutu inaczej nazywane paczka?
ja tam nosze paletko wiatrem podszyte jak mawialam moja babcia.
Mnie jeszcze zdziwiły w tym towarzystwie teksasy.
Twoje słówka też nie są mi obce a co powiesz na koafiury i tiurniury?
Ale blezer, bermudy, szwedka, szlafmyca, kamasze też pewnie już zjadła historia.
Czyli nosisz jesionkę.
tak.
na normalne palto tu za cieplo nawet zima.
Ja bym zrobił, ale jak znam życie to spier,lę ten quiz i obniżę Wam średnią a w tej chwili jest całkiem zacna …