7|12 I tak się dziwię, że tyle punktów zdobyłem. I to wiedziałem bez zgadywania.
12/12 o tym najwyzszym to kiedys dowiedzialam się przypadkiem - hodowlę kotow tak nazwali i zastanawiałam się ki czort to jest?
A lawinę błotną to tak na logikę, podobnie jak wybuch pozbawiajacy lata. Najslynniejszy byl pozniej…
Troche geografii i zaraz lepiej.10/12 a zle pyt. 7 oraz jakies wczesniejsze…Oczywiscie pytanie o ilosc czynnych wulkanow to troche na wyczucie ale w 90% czysty fuks.
7/12. To quiz dla kujonów, zawsze się jakiś w tym doborowym towarzystwie znajdzie.
Nawet nieżle: osiem!
Z tymi wulkanami to sie doliczyc? Jaby dodac te podmorskie? O ktorych tylko czasem wiadomo, ze bywaja? To grubo ponad te liczby podane w quizie by wyszlo.
Chodzilo o czynne wulkany
Z podwodnymi to ustalic czy one czynne czy nie?
Costam sie podgrzewa i nagle lupnie - i kiedy?
Taka wyspa Hierro (Kanary) ma w ogole ok. 1000 kraterow, kazdy z nich jest potencjalnie czynny (teren bardzo aktywny wulkanicznie, co i rusz cos tam sie trzesie i wybucha.
Na szczescie nie tak groznie jak w przypadku Pierscienia Ognia.
A Islandczykow to tez trzeba by popytac…
A i Teide na Teneryfie za wygasly uznac nie mozna, ostatni wybuch 100 lat temu.
W Maria Laach w Niemczech - Eifel, też w jeziorku czai się taki przyjemnaczek. Nie daj Boże by się uaktywnił. Ponoć środek Europy poszedł by w piz…u…? Łącznie z Polską. Przynajmniej zachodnią jej częścią. A “problem niemiecki” w całości przestał by istnieć…