Dlaczego tacy jesteśmy
Wkorzystwaniu dzieci do celow propagandowych mowimy STOP.
A prawa dziecka?
Rodzice mają dziecko. Jak to zwykle bywa – cała rodzina, znajomi, sąsiedzi chcą odwiedzać i podziwiać maleństwo.
Ale rodzice bardzo się boją, że ktoś przyniesie zarazki i zarazi noworodka. Co robią? Wpadają na genialny pomysł na czas odwiedzin kładą w kołysce małego prosiaczka. Goście przychodzą, zachwycają się:
–Ojej, jaki śliczny!
–Jaki rumiany!
Cały tatuś!
–Oczy po mamusi!
–Ale słodki nosek!
Goście wychodzą zadowoleni, a dziecko zdrowe, bo jest bezpiecznie w drugim pokoju.
Zrób coś Iwona.
Z kim?
Trwa odreagowanie.
Korale to bardzo ceniony material jubilerski. A ze Senyszyn niestery w tych kojarzila sie z indykiem. Tym co w USA dostaje drugie zycie od przezydenta w swieto dziekczynienia?
Satyra?
Bo anonimowo opaskudzic, sobie ulzyc. Tylko, ze to dziecko nie robilo nic dziwnego: tak sie zachowuje 7-latek. No chyba, jak kazdy polityk sie pokazuje na tle rodziny to ten czemu by mial nie? Mieli ja utopic w wannie, czy schowac gdzies skoro widac, ze dzieciak nawet sie realizowal w tej sytuacji ? Miala radoche z tego, ze jest na scenie a ludzi to kole w oczy.
Sa sfrustrowani i glupi, bo co im to da, ze sie powyzywaja?
Niezupelnie @Nunu . W cywilizowanych krajach rodzina jest, ale nie uzywa sie jej jako narzedzia propagandowego. A juz na pewno za zarabiania na dzieciach jak ro robia polscy celebryci? I wszelkie aberracyjne progranu typu cyrk junior czy kids show?
Sa. Ale praca dzieci jako malpek kataryniarza? Niemile widziana.
Oj @Nunu przeczysz sama sobie biorac pod uwage Twoje wpisy na forum. Scena polityczna to nie przedszkolny teatrzyk amatorski.
Oj tam-jak wszyscy to wszyscy robią z siebie klauna. Co dziecku zabraniać?
Czyzbys byla zwolenniczką wychowania brzstresowego?
“nie rycz mala nie rycz” to nie ryczala.
Poza tym posluchaj Franka Kimono to bedziesz wiedziala, ze to byla taka dyskoteka na tej scenie
Znasz pojecie pastisz?
Nie wiem czy to tylko polskie. Nie trawię hejtu. Szczególnie uderzającego w dzieci.
Dla mnie to obrzydliwe. Jeszcze gorszy przypadek pamiętam z córką śp. Agaty Mróz. Jakieś wredoty potrafiły wysyłać dziewczynce wiadomości i pisać komentarze, że przez nią jej mama nie żyje.