To na pocieszenie, tym razem sportowo?

po odgrzaniu sierpniowego quizu coś świeżego?

jako, ze tematyka jest cośkolwiek mi obca to wynik 7 trafionych strzałów uwazam za sukces :wink:

2 polubienia

Czasem strzały obok też mogą być sukcesem … :stuck_out_tongue_winking_eye:

https://www.youtube.com/watch?v=hUgsHZtzZ7M

3 polubienia

Komplecik

3 polubienia

Nie ma kolegi @collins02, to pustki, panie…

1 polubienie

7 / 15 taki klimat :thinking::crazy_face:

3 polubienia

Top Ustki …

833,750,440,1,ustka-2-

Panie sobie sam wyobraź :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Homonim:

Taki teraz xxx xxxx,
że xxxx noszą xxx z córkami.

2 polubienia

Coś dla mnie: CZTERY!!! :joy: :joy: :joy:

3 polubienia

Z pełną satysfakcją donoszę że świadomie odpowiedziałem prawidłowo na jedno pytanie (Otylia), półświadomie na jedno (Lewandowski) i nieświadomie na dwa (ostatnie). image
Jeśli ktoś potrafi odpowiedzieć na wszystkie (a Ty @ wiesz że Ciebie mam na myśli image ) albo większość, to określenie kujon jest tutaj zbyt łagodne. image

3 polubienia

Kujoni nie interesują się sportem…, aha…!!!

:stuck_out_tongue:

2 polubienia

Szczerze mówiąc nie wiem
co mamy, my i mamy.
Wiem że się imamy,
sposobów by imamy
nie wlazły nam do bramy.

Miał być komentarz a wyszło takie byle co, nie dopracowany homonim. image

1 polubienie

A ci którzy wykuwali markę polskiego sportu na świecie? Hę? image

2 polubienia

Ale nie wkuwali… :rofl: :sunglasses:

2 polubienia

14/15…Nie śledziłem nigdy trasy zarobkowej polskich koszykarek ktore obecnie stoczyły sie na samo dno w Europie.Bibrzycka byla chyba ostatnią ktorej sie nie wstydzilem…
Poza tym wlasciwie ślepy traf przy Baszanowskim.Nigdy nie uwierze by ktoś odpowiedz na to pytanie mial w głowie na codzień.Tego nawet Baszanowski pewnie nie pamietał…
Ogólnie ciekawe bo dosyc trudne.Jak zawsze gdy w gre wchodzą liczby i daty.Z Malachowskim tez sie gryzłem :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Żebym ja nie wiedział, ile razy pan Waldemar poprawiał rekord Polski, nie byłbym sobą.

Za to rekordy lekkoatletyczne na czuja brałem i miałem dobrego tego czuja.

Z panem Baszanowskim, miałem okazję sobie porozmawiać na turnieju O Błękitną Wstęgę Bałtyku, który, m.in. odbywał się też w Lęborku. To w latach 60 był taki turniej dla obiecującego narybku w ciężarach, zapasach i boksie. Chłopaki z szeregu mnie wypchnęli, żeby się zbliżył. Stanąłem przed nim i byłem tak onieśmielony, że po raz pierwszy niewymowny się zrobiłem. Ale on okazał się luzakiem i sam zagaił. Dla mnie pan Baszanowski to była światowa gwiazda sportu i wielki człowiek i jest tak do tej pory. Wtedy było trochę inne podejście do takich tuzów. Przede wszystkim ogromny szacunek i wielki podziw.

1 polubienie

No chyba ze tak…
Dla mnie odwrotnie.Rekordy lekkoatletyczne to,z malymi wyjatkami,rzecz do ugryzienia bez problemu.
Z Ziółkowskim ostatnio zamienilem pare zdan w kolejce…po paszport :joy:Ale to nie byly warunki do rozmowy…

1 polubienie

Miałem kolegę z sąsiedniego podwórka, który trenował ciężary. Jeszcze, jak trójbój był. Mój rówieśnik. Był mistrzem Polski juniorów i miał drugi wynik w kraju w tej kategorii wiekowej. Przedtem, zdobył 2 dwa brązy. Nie pamiętam, dlaczego zrezygnował? Wtedy, tak, jak w boksie, sztangiści wiek juniorski zaczynali od 21 lat.

1 polubienie

Dzisiaj kategorie są juz tak pomieszane ze stracilem orientacje.Zreszta calkowity brak normalnych informacji o imprezach rangi mistrzowskiej w praktyce skazuje na bycie samodzielnym śledczym.A na to nie mam juz ani czasu,ani ochoty.

1 polubienie

Dokładnie tak jest, niestety.

1 polubienie

12 osób otworzyło Quiz, 6 miało odwagę opublikować wyniki :stuck_out_tongue_winking_eye:

No co ja będę kłamała, jest jak jest

Musiałam odreagować wczorajszy mecz z Włochami…

1 polubienie