Trump wstrzymuje wsparcie wojskowe dla Ukrainy!

Ma to zachęcić Zełenskiego do negocjacji pokojowych z Rosją. Przyspieszyć ten proces.
Co o tym myślicie?

2 polubienia

Żeby tylko Rosji nie zaczął udzielać.

4 polubienia

Przed chwilą skończył się serwis informacyjny jednej z niemieckich tv.
Dowiedziałem się o bardzo rozsądnym i realistycznym sposobie nawiązania, a, właściwie wznowienia rozmów z Trumpem ze strony Żełeńskiego. I teraz okaże się czy jego niefortunne spotkanie z Trumpem i Vancem było ustawką z ich strony. Ciekawi mnie odpowiedź Trumpa. Bo Żełeński ugiął nieco kark. Na tyle ile trzeba.

3 polubienia

Ale swetra nie zmienił.Frajer…Popisuje się czymś co na całym świecie jest niedopuszczalne.A ma mu zależeć,prawda?

Trump chce ukraińskich minerałów. Wydobywając je zapewni Kijowowi jakąś formę wsparcia. Zresztą sowieci raczej nie uderzą tam gdzie będą amerykańcy geolodzy.

Natomiast pilnować zawieszenia broni będzie musiała Europa.

1 polubienie

To jest najmniej istotne. Na początku wojny publicznie przyrzekł, że nie założy garnituru póki się ona nie skończy. Ja bym miał do niego znacznie większe zastrzeżenia niż ubiór. Myślę, że niedługo je wyartykułuję i to może być dłuższy komentarz. Serce, sercem, ale obiektywizm w takich przypadkach, najważniejszy.

5 polubień

Nie tylko. I doskonale zna sytuację Rosji. Prawdę mówiąc, to obie strony ma w garści. W tą jego miłość do Putina nie bardzo wierzę.

5 polubień

Ależ oczywiście.
Jednak głupotą jest prowokować.
Bo co to ma być i jaką rolę ma odegrać w oczach tych,od których oczekuje sie wsparcia?Poza na wyjetego z okopów???
Doskonale rozumiem amerykański niesmak choć oczywiście wiadomo że wytykanie mu niechlujstwa to tylko pretekst do ustawki.
Tak czy siak,sam sobie jest winien.
Może i on jest strzepkiem nerwów.Może nie każdy rodzi sie politykiem ale on wydaje sie niereformowalny.Dyplomata na 2,i to z wielkim hukiem,w skali od 0 do 5.

1 polubienie

Sam sobie jest winien w poważniejszych sprawach tej wojny.

4 polubienia

Wyrok smierci. Na razie dla Ukrainy.
Ale znajac USA moze byc i tak, ze kreci powróz na swoją szyję?
Wstrzymanie pomocy to jeden z elementów jego “polityki”. Jankesow bedzie bardziej interesowac faktyczny stan konta bankowego i sila nabywcza dolara.

Mysle, ze Putinowi to on zazdrosci wspolczesnego samodzierzawia, żadnych sądów, kongresmenow, senatorow…

Jest duzo problemow zwiazanuch z samą logistyka ukrainskiego wojska, korupcją, po trzech latach retoryka sie nie zmieniła, a tu trzeba wytłumaczyć czemu wojna utknela w miejscu.
Poza tym powiedziec jankesom, ze ruskie w razie czego ich połkną?
USA od bodaj “bitwy o Kubę” jak nazywa sie wojne z 1898 (i wspolnie II światowej) to zadnej wojny nie wygrała, ale oni sa przekonani, ze to byly tylko srategiczne odwroty…
Wiec proba obudzenia ich ze slodkiego snu? Skazana na porażkę.

1 polubienie

Ponoć my będziemy w strefie turbulencji :airplane:

Tego wykluczyć nie można.

Ja tam go za sweter nie winię…

1 polubienie

Jak pokazało piątkowe przyjęcie w Białym Domu, można mieć na sobie idealnie skrojony garnitur i krawat, a finalnie wyjść na prostaka i buraka.

5 polubień

To byl pretekst.
W koncu jak Trumpa odwiedzil taki jeden w szlafroku i szaliku na glowie to nie grymasił.

Zdjecie z kampanii wyborczej, psa stróżującego reagujacegogo na wolanie Vance przy tym nie było…

3 polubienia

3 polubienia

Tam giną ludzie a socjopata strzela fochy :frowning:

Taka galeria narcyza i kogoś w jednej osobie,kto ma pogardliwy stosunek do ogólnie przyjętych"niemocy".I tu sie z nim zgadzam.
Po prostu RZYGAM już światową polityką!!!
Tymi salonami pelnymi rozmaitych macronów i innej zlotoustej chołoty!
Można powiedzieć że dla własnej satysfakcji,Trump nobilitował kolejnych zbrodniarzy…
Ok.
Ale powtórze po raz 5 czy 10-ty,podstawowe pytanie…
Masz inny sposób?
Jak chcesz wyeliminować putinów z gry?
Świętym oburzeniem???
Czy może są jeszcze jakieś pomysły imbecyli-pieknoduchów,o których nie słyszałem?

1 polubienie