Dżiniius Trump zawiesił podróże z Europy do USA dla nie-Amerykanów. Praktycznie zawiesił dla wszystkich, bo adnej linii nie będzie się opłacało latać z 1/3 pasażerów na pokładzie. Ale załóżmy, że samolot, którym miał lecieć Kowalski do NYC odleciał, ale Kowalskiego, jako nie-Amerykanina nie wpuszczono. Kto dda Kowalskiemu pieniądze za niewykorzystany bilet, bo nie sądzę, że linia lotnicza…??
Tego nie wiem, ale dlaczego TYLKO dla nie-Amerykanów?
No bo przeciez nie moze zakazac obywatelom wstępu do ich kraju.
Australia to ma juz zakaz podrozy z Chin(100 tysiecy studentow nie bylo w stanie rozpoczac semestru w Australii), Wloch i Korei Poludniowej.
Nie rozumiem czemu Trump mialby byc cokolwiek winny za to Kowalskiemu…
W Europie zwracają za odwołane loty
Miedzy innymi dlatego zrezygnowalismy z chlopakiem z wakacji za granicą. Jak Australia nalozy zakaz podrozy z kraju w ktorym bedziemy to moj facet moze wrocic, a ja? Nie jestem obywatelką, nie mam nawet stałej rezydencji. Pomachają mi na dowidzenia.
To prawda, ale Amerykanin też człowiek: może być zarażony. A Ty faktycznie nigdzie się nie wybieraj!
@Szczery_do_BULU To dla mnie jakiś absurd. Gdyby w USA nie było koro(na)nera to rozumiem… Ale tak… Że niby wirus z Europy bardziej zjadliwy?
Ale jeżeli samolot poleci?
No tak, ale ich obywatel to ich problem.
Fakt…
Kurła nie wiem, nie latam
Z Europy zawiesil, ale z Wielkiej Brytanii nie.
Choc wszystkich czekają dokladne badania po przylocie.
Polsrodek, bo jednoczesnie 30 milionow Amerykanow nie ma ubezpieczenia medycznego, ilu nielegalnych to szukaj wiatru w polu, nie licząc miekkiego podbrzusza na granicy z Meksykiem, gdzie nie upilnujesz migracji.
Ma pewnie w Anglii kilku swoich kumpli od golfa ![]()
Nie tylko.
Choc on ponoc niepijacy.
Dobrze, ze tego wirusa szczury nie przenosza, bo NY i pare innych na swiecie zamienilyby sie w miasta-zombie. I tak najwiekszy problem bedzie w duzych aglomeracjach. I to niekoniecznie trzeciego świata.
Polsrodek bo trudno jest wszystko paraliżować z dnia na dzień.Ale ruch w dobrą stronę.
W ogóle uszczelnienie granic za wszelką cene a takich jak z Meksykiem jako absolutny priorytet,stanie sie koniecznością jak nie dzisiaj to za tydzień.
I wtedy zacznie się rewolucja. Jak zacznie brakować tanich towarów i taniej siły roboczej ![]()
Jak sie zima na polkuli poludniowej zacznie. Jesli to prawda, ze wirus nie lubi ciepla.
Samo miasto Meksyk plus najblizsza okolica to blisko 20 milionow ludzi. I to nie karnych, zorganizowanych Chińczyków. Sasiedztwa nie zazdroszczę.
Tiaaa, z Chinami dra koty, Meksyk odpadnie, Indie pewnie się zamkna.
Zydzi na Manhattanie przestana kombinowac i wezma się do roboty? ![]()
Był kiedyś taki proroczy film “Day without Mexicans”. ![]()
Takie życiowe sytuacje, np. wstaje gość i zaczyna się zastanawiać, dlaczego ten trawnik ma długą trawę, a zawsze była krótka… ![]()