Bez przesady
Alcada sie nie zmieni, zresztą to następcą zostanie kuzyn z mafii.
Zaopatrzenie zagrozone nie jest, wrecz odwrotnie, zamkniete knajpy powoduja nadprodukcje
Więc kto w takim razie ?
Nikt ich nie ma.
A na jakiej podstawie tak uważasz ? W końcu sytuacja jest złożona i nie jest prosta … Twoim zdaniem co powinno się dziać, aby było lepiej ?
Takiej, ze to dziala sila rozpedu
A konkretniej bo to tak strasznie ogólnikowo brzmi ? … Niemal trochę sztucznie …
A jak oceniasz sytuację w Hiszpanii ? Ponoć szpitale nadal są na progu wydolności … Czy tam w ogóle służba zdrowia …
A ja przestałem sobie popijać od czasu do czasu i widzę brak motywacji do działania
Poziom wydolnos i to jak polowe lozek na intensywnej terapii jest zajeta przez ludzi gdzie testy wykazaly covid. Elche zamknieto, bo zaraza pokazala niewydolnosc domow opieki - robactwo, głód i smród.
U nas też przedłużają lockdown …
O tyle dobrze, że będzie delikatne poluzowanie … Przede wszystkim galerie zostaną znowu otwarte …
Tiaaa i kazdy bedzie przestrzegal mycia rąk?
A czy ktoś w ogóle o to pyta ? Szopka jak zawsze … Każdy dba o siebie i tyle … I o swoje ręce heh
A w jakich regionach jest najgorsza aktualnie sytuacja poza Madrytem jak się domyślam … W sensie gdzie lockdowny, gdzie najwięcej chorych, gdzie służba na największym progu wydolności i gdzie chorych najwiecej przybywa ?
Czyżby nagle w twoim regionie ?
A co mają powiedzieć w takiej Rosji ?
Debile wyszli ryzykując życiem swoich bliskich jak i własnych I tak to nic nie zmieni i tak … Najwyżej go zabiją i upozorują samobójstwo czy coś …
No ale w Rosji to się szerzą teorie spiskowe … Oni to mają swój własny świat … Polska jest zaściankiem, ale to Rosja jest dużo większym zaściankiem…
A diabli wiedza
Wirus jest upolityczniony.
Wiadomo, że jest upolityczniony tym niemniej jest to poważny problem … Ja tam najbardziej o fałszowanie prawdziwych danych oskarżam Łukaszenkę … Co do Putina mam wątpliwości …
Jesli to Bialorus ma dosc szczelne granice
Pojecia nie mamy jak na zaraze reaguja miliardy ludzi
Wole uzyc slowa zaraza nie pandemia ze względu u psychologicznego
Akurat Białorusinów nie rusza ta pandemia w ogóle hehe
PS. Japończycy noszą bardzo posłusznie maseczki i zmarło u nich dopiero 5500 osób … A Japonia to 3 największa gospodarka na świecie … A w Chinach niecałe 5000 ludzi … Ale tam jest zamordyzm i mają bardzo dobre, mało humanitarne rozwiązania działania …
U nas wszyscy to olewają mimo że i tak żółci umierają statystycznie rzadziej niż biali …
Co do japonskiego modelu gospodarki to zdania sa podzielone. Maja inna filozofie zycia.
Sa zdyscplinowani, czasem az za bardzo ale zyciem sie ciesza. Ja obiektywna nie jestem bo stylistyka i pewne zwyczaje japonskie mi odpowiadaja, ale seppuku niekoniecznie😉