Elche zostalo zamkniete jako miasto zarażone.
Do centrum miasta mi daleko, ale to by nalezalo najpierw do tiurmy wrzucić burmistrza
Ale Ty mam nadzieję zdrowa jak Rybcia?
No to już straszne się robi,
Nie, covida w okolicy nie stwierdzono, nawet w moim jestestwie. Ale psychicznie? Zle znoszę pobyt w klatce
Ryby też chorują, niekoniecznie na covida
Może ktoś u Was napisze nową wersję Dekameronu?
Byłyby wątki?
W Holandii też żarty się skończyły.
Alcalde czyli burmistrz zalize dupę kazdemu kto zaplaci
Niby lewica a w praktyce?
Właśnie! Dlaczego tak a nie inaczej ? Dlaczego właściwie rząd holenderski podał się do dymisji ?
Widzę, że prawie 14 tysięcy zgonów dopiero … Jak dla mnie śledząc w miarę płynnie sytuację, jakiejś wielkiej tragedii nie ma… W sąsiedniej Belgii jest dużo gorzej bo prawie 21 tysięcy zgonów … Ale to w Holandii, a nie Belgii rząd podał się do dymisji … ?
Trzymam kciuki ale Ty sie ciesz ze ktos tam ma jaja.Cala Europa jest pogrązona w jakiejs ślamazarnej gnuśności.Tak sie nie da by co miesiac cieszyc sie ze"nic sie nie stalo".
Stanie sie.Szkoda tylko ze najczesciej cierpią zwykli ludzie a nie aroganci.Ewidentnie widac ze wszystkie mozliwe choroby"zapraszaja"covida aby sie pasl na ich poletku.
Co dalej?
W Polsce Kaczyński (PiS) też miał jaja! Miał jaja przegłosować dzisiaj czy tam wczoraj całkowity zakaz aborcji i zmusić ponownie kobiety do tego by wyszły protestować …
Jednego kciuka mogę, drugiego się w bólach ciężko odgina, i twój ból będzie moim bólem, wytrzymasz bo nie masz wyjścia dokąd
Na cud nie licze
W walce z chorobami pomija sie element psychiki. KK nazywa to cudem. Ja szukam wytłumaczenia bardziej racjonalnego
Co nazywa cudem ? Lockdown XD ?
Nie, przezycie kogos, kto byl juz uznany za trupa.
Zmartchywstanie jest na razie poza zasięgiem
Ciekawe po co to robią ? Z jednej strony zabije to ich partię w nadchodzących wyborach i to jest już niemal pewne… Z drugiej strony to moim zdaniem nie ma dla nich żadnego plusu oprócz tego, że skłóci nas bardziej, a oni będą mogli robić większe wały w tym czasie w korycie …
Co Ty tam wiesz o zmartwychwstaniu
Mój nieżyjący od 12 lat Tato, dostał pisemne zaproszenie na szczepienie, datowane dokładnie w 12. rocznicę śmierci.
.odkopywać?
Jak wysłał SMSa, żeby się zapisać na szczepienie to co poradzisz … Siła wyższa
Ot biurokracja a raczej martwe dusze,
Problem, ze nie burmistrz.
Te jaja ma.
A dostawa wina też zagrożona?
Oj, to trzymam kciuki. Jesteśmy z Tobą @okonek
Czasy takie popierd…, że nawet ja zaczynam kupować sobie alkohol