Trzymajcie za mnie kciuki

Elche zostalo zamkniete jako miasto zarażone.
Do centrum miasta mi daleko, ale to by nalezalo najpierw do tiurmy wrzucić burmistrza

7 polubień

Ale Ty mam nadzieję zdrowa jak Rybcia? :slight_smile:

4 polubienia

No to już straszne się robi,

Nie, covida w okolicy nie stwierdzono, nawet w moim jestestwie. Ale psychicznie? Zle znoszę pobyt w klatce
Ryby też chorują, niekoniecznie na covida

2 polubienia

Może ktoś u Was napisze nową wersję Dekameronu?
Byłyby wątki? :slight_smile:

1 polubienie

W Holandii też żarty się skończyły.

2 polubienia

Alcalde czyli burmistrz zalize dupę kazdemu kto zaplaci
Niby lewica a w praktyce?

3 polubienia

Właśnie! Dlaczego tak a nie inaczej ? Dlaczego właściwie rząd holenderski podał się do dymisji ?

Widzę, że prawie 14 tysięcy zgonów dopiero … Jak dla mnie śledząc w miarę płynnie sytuację, jakiejś wielkiej tragedii nie ma… W sąsiedniej Belgii jest dużo gorzej bo prawie 21 tysięcy zgonów … Ale to w Holandii, a nie Belgii rząd podał się do dymisji … :confused: ?

Trzymam kciuki ale Ty sie ciesz ze ktos tam ma jaja.Cala Europa jest pogrązona w jakiejs ślamazarnej gnuśności.Tak sie nie da by co miesiac cieszyc sie ze"nic sie nie stalo".
Stanie sie.Szkoda tylko ze najczesciej cierpią zwykli ludzie a nie aroganci.Ewidentnie widac ze wszystkie mozliwe choroby"zapraszaja"covida aby sie pasl na ich poletku.
Co dalej?

2 polubienia

W Polsce Kaczyński (PiS) też miał jaja! Miał jaja przegłosować dzisiaj czy tam wczoraj całkowity zakaz aborcji i zmusić ponownie kobiety do tego by wyszły protestować … :confused:

1 polubienie

Jednego kciuka mogę, drugiego się w bólach ciężko odgina, i twój ból będzie moim bólem, wytrzymasz bo nie masz wyjścia dokąd

Na cud nie licze
W walce z chorobami pomija sie element psychiki. KK nazywa to cudem. Ja szukam wytłumaczenia bardziej racjonalnego

1 polubienie

Co nazywa cudem ? Lockdown XD ?

Nie, przezycie kogos, kto byl juz uznany za trupa.
Zmartchywstanie jest na razie poza zasięgiem

2 polubienia

Ciekawe po co to robią ? Z jednej strony zabije to ich partię w nadchodzących wyborach i to jest już niemal pewne… Z drugiej strony to moim zdaniem nie ma dla nich żadnego plusu oprócz tego, że skłóci nas bardziej, a oni będą mogli robić większe wały w tym czasie w korycie … :confused:

2 polubienia

Co Ty tam wiesz o zmartwychwstaniu :thinking:

Mój nieżyjący od 12 lat Tato, dostał pisemne zaproszenie na szczepienie, datowane dokładnie w 12. rocznicę śmierci.

.odkopywać?

7 polubień

Jak wysłał SMSa, żeby się zapisać na szczepienie to co poradzisz … Siła wyższa :smiley:

1 polubienie

Ot biurokracja a raczej martwe dusze,

3 polubienia

Problem, ze nie burmistrz.
Te jaja ma.

2 polubienia

A dostawa wina też zagrożona?
Oj, to trzymam kciuki. Jesteśmy z Tobą @okonek :kissing_heart:
Czasy takie popierd…, że nawet ja zaczynam kupować sobie alkohol :rofl:

4 polubienia