Twoim zdaniem, JEZUS potrafił się przemieniać na życzenie, w dowolne,

harmonijne stworzenie, czy nie potrafił?

• Potrafił
  • Nie potrafił
  • Trudno powiedzieć
  • Mam jeszcze inne zdanie na ten temat

0 głosujących

1 polubienie

A Ty Harmoniku? Czy opanowałeś już tę umiejętność?
Moim zdaniem nie potrafił, ale nie ma czegoś, co udokumentowałoby moje takie a nie inne myślenie. Za mało jest wiarygodnych opisów jego życia i dokonań, bym mogła pokusić się o upieranie się przy swoim zdaniu.

Jeszcze nie opanowałem tej umiejętności, bo jeszcze nie daję rady pokonywać moje diabły podskórne, zainteresowane, aby mi się to nie udało, ale na pewno jest to możliwe, i na pewno JEZUS to potrafił. Dałbym sobie głowę uciąć za słuszność moich poglądów w tej i innych kwestiach.

1 polubienie

Ale że tak od razu głowę uciąć? Przecież to są w sumie tylko Twoje przypuszczenia. Pewności, takiej zupełnej chyba nikt z nas nie może mieć.

1 polubienie

Ja mam absolutną pewność moich racji w tej kwestii, choć już pół wieku staram się to potwierdzić w praktyce, i nie udaje mi się to. A że dałbym sobie głowę uciąć za słuszność moich poglądów w tym temacie, to takie ucięcie odbyłoby się w mniej niż sekundzie, i już moja niemądra głowa (ale i nie głupia), byłaby oddzielona od nieharmonijnego, hybrydowego, patologicznego ciała. Ale że jeszcze tę swoją głowę na karku noszę, to chyba nie jest mi pisane takie zgilotynowanie jej.

Niemniej bycie nieharmonijnym człowiekiem to jest dla mnie wstyd i obciach, i ubolewam nad tym, że nim jestem.

głupcy

2 polubienia

A jeszcze osobliwsze jest to, że wszystkie moje nieharmonijne buty są mądrzejsze od ciebie.

Wiem, że byś chciał sobie pogadać, ale mi się z tobą gadać nie chce …

Gadać z tobą. to jak z moimi butami - podobna “korzyść”…

@harmonik a czy Bóg może stworzyć kamień, którego nie będzie mógł podnieść? :upside_down_face:

Zależy ile wyjarał