Pytam min. dlatego że to zjawisko,jest bardzo grozne i zawsze bylo!
To podpinanie sie wszelakiej szarlatanerii,jakże często o podłożu politycznym,pod słowo"kultura" [którego zapewne nie potrafiliby nawet zdefiniować…] trwa od przynajmniej 150-200 lat.I nie przynosi żadnego fermentu a jedynie pozory.
To tak jak ten malarz który wylewa wiadra farby na płótna i twierdzi że jest lepszy od Vermeera czy Caravaggia…
Nie wiem czy każdego filozofa można podciągnąć pod Twoją teorię bo raczej nie uznaję wrzucania wszystkich do jednego wora…Ale z pewnościa wielu ma na sumieniu np. sekty…
Witaj @Ajko !
Ja nie podzielam Twojego spostrzeżenia, polityki jest ostatnio znacznie mniej – i bardzo dobrze. Mamy chyba wszyscy juz jej dość. Faktem jest, że ciekawe tematy trafiają się rzadko, ale czasem dyskusje rozwijają się w nich w trudny do przewidzenia sposób, często w zupełnie innym kierunku niż było to zamiarem autora pytania. Mnie to juz nie przeszkadza, podobnie jak @collins02 traktuje ten serwis jak kawiarenkę do której wpada sie po to, by pogadać ze znajomymi, no i oczywiście rozwiązać parę zagadek.
Mam podobnie
Bingola, jak lubisz zagadki, (no przeciez wiem) to masz 10 sekund na odpowiedz z głowy, ktora liczba (jedna jest prawidlowa) jest wynikiem otrzymanym przez podniesienie 6 do potęgi 8:
A -1278248
B -1427352
C -1679616
D -1839724
Hehehe …
cfaniaczku…
Podaj mi jaką chcesz potęgę liczby 6 … No chyba, że w liczbach będących rozwiązaniem podasz dwie identyczne końcówki. To wtedy nie odgadnę
Stara Dobra Szkoła Nauki Jazdy…
Eeee. Nie chce mi sie dokladnie sprawdzać, ale ta ostatnie cyferka…
Koleżanka insynuuje, że ostatnia liczba jest tą właściwą odpowiedzią?
Prawidlowa jest ta zakonczona 6.
Może trochę niedokładnie okreslilam. Ale użyłam cyfra nie liczba.
Koleżanko, cyfrę z liczbą pomylić?
To tak, jakbyś pomyliła cyfryzację z liczbywacją!
Chodzilo mi o ostatnia cyfre w przedostatniej liczbie…
A z szachów też koleżanka jest dobra? Bo mam pytanko …
Oj nie.
Kiedys w szczeniecych latach nawet nie najgorzej mi sie zaczelo.
Ale pozniej brydz wygrał.
@Ajko rzadko tu zagląda i przez to,ma chyba nieco trzezwiejsze spojrzenie.Do tego stopnia by zadać takie a nie inne pytanie…
Ja już kilka lat temu spotkałem sie z zarzutem o przesyt polityką i policzyłem ostatnich sto pytań - tylko 10% było o polityce. Więc bez przesady
To z tego by wynikało, ze tu cos malo polityki jest…
Tylko 10% Kto by pomyslał…
Przed chwila zrobiłem podobne wyliczenie - na 100 ostatnich pytań 16 było o polityce, w tym kilka naciąganych (kolegi Harmonijnego)
No to sie nieco poprawilo… Cale szczęscie, bo juz myslalem, ze Pytoludków w ogole bieżące sprawy nie interesują
Kolega Harmonik trochę nadrobił
Próbował wiecej …