służy cywilizacyjnemu ogłupianiu nieharmonijnością?
Tylko ślepy lub kompletny ignorant nie widziałby, że - w przeciwieństwie do ludzi - stworzenia DSHN-u są myślące, logiczne, harmonijne, pożyteczne, gdy ludzie to bezmyślne przygłupy…
służy cywilizacyjnemu ogłupianiu nieharmonijnością?
Tylko ślepy lub kompletny ignorant nie widziałby, że - w przeciwieństwie do ludzi - stworzenia DSHN-u są myślące, logiczne, harmonijne, pożyteczne, gdy ludzie to bezmyślne przygłupy…
Wiem, wiem harmonik jakie Ty masz spojrzenie na to wszystko …
Niestety, ale chłopski rozum też prowadzi ludzi na manowce światopoglądowe, w tym religijne, filozoficzne, żywieniowe, gdy oni sobie myślą, że tak dużo kapłanów nie może się mylić w swej religijności, gdy de facto mylą się bardzo…
No, mam bardzo uproszczone, i całkowicie logiczne, harmonijne, kompatybilne podejście do otaczającego nas świata… @waranzkomodo przypuszcza, że życie w takim logicznym ogarnianiu wszystkiego, zapewne jest nudne…
A Twój rozum? Jak z nim jest?
No, jako wielki leń, nie przepadam za tak trudnymi grami, jak życie ludzi na Ziemi… Ale choć jestem największym leniem na Ziemi, to jednak mogę się podjąć przewodzenia i koordynowania ludzkości, aby wszystkim żyło się lekko, łatwo, przyjemnie, atrakcyjnie, bezpiecznie, zdrowo. A przy tym całym moim największym lenistwie, znajdywałem czas i chęci na czytanie najmądrzejszych książek ludzkości…
Czy te najmądrzejsze książki ludzkości to były książki naukowe? Zawierające jakąkolwiek wiedzę?
Czy może wiersze lub bajki?
Najwięcej było naukowych. Nietrudno było mi poznać, jak nauka, naukowcy oszukują, jak niewiele rozumieją, jak uciekają w wąskie specjalizacje, jak komplikują zagadnienia, aby szeroka publiczność myślała, że oni są mądrzy, pożyteczni, więc powinni dużo zarabiać z podatków pracujących…
Hahaha…
Wyczułeś w pytaniu pułapkę i sprytnie się wywinąłeś
Czujny jesteś, ale to oznacza, że w dużym napięciu jesteś.
Wyluzuj Harmonik.
Szkoda zdrowia na te wszystkie DSHNy, CORy itp. Serio!
Trudzeniu się ludzi zawdzięczam tak dużo, że nie wypadałoby, abym nie pomógł im wywinąć się z tej makabry bycia nieharmonijnym, patologicznym, totalnie ogłupianym gatunkiem…Już sporo zmieniłem w ludzkim świecie, znacząco przyczyniając się do odsunięcia niedemokratycznych, i niezbyt rozgarniętych, marksistów od władzy. Czyli da się przeprowadzić większe procesy nawet pojedynczej osobie, jeśli się sprytnie do tego zabierze…
Kucharska i telefoniczna
Przypomnialo mi sie sformulowanie piramidalna głupota
Życie jest najlepszym nauczycielem
Niczego nie zmieniłeś.
Nie ma przymusu, abyś wiedział i rozumiał więcej, niż wiesz i rozumiesz.
Nie ma przymusu byś coś mądrego tu napisał. I, jak widać korzystasz z tego braku przymusu.
Zadaj pytanie forumowiczkom, czy nie życzyłyby Ci, aby Ci w moim wieku tak funkcjonował rozum, i byś tyle ogarniał, co ja…
Na podstawie twoich tu wpisów wynika jednoznacznie, że niczego nie ogarniasz i wierzysz w różne naiwne bajeczki. które tu uporczywie, notorycznie, do znudzenia serwujesz. Ale to właśnie wynika z tego twojego nieogarniania.
Mi zarzucono kiedys, ze mam nie opierac sie na ksiazkach, bo prawdziwe zycie to nie ksiazki. Niestety osoba zarzucajaca miala prawny obowiazek te wiedze mi przekazac i wesprzec w jej nabyciu. Poniewaz nikt sie nie spieszyl, aby mi to ulatwic (nie tylko w tamtej pracy)po zainwestowaniu w ksiazki a wiec w konieczna wiedze okazalo sie, ze udalo mi sie uzupelnic wiedze na tyle, ze juz laski nie potrzebuje.
ps w nauce wariat konczy sie na magistrze, a wiec piramida Harmonika ma pewien sens.