U Ciebie też naukowość = bezmyślność, a system edukacji, szkolnictwa,

służy cywilizacyjnemu ogłupianiu nieharmonijnością?

Tylko ślepy lub kompletny ignorant nie widziałby, że - w przeciwieństwie do ludzi - stworzenia DSHN-u są myślące, logiczne, harmonijne, pożyteczne, gdy ludzie to bezmyślne przygłupy…

Wiem, wiem harmonik jakie Ty masz spojrzenie na to wszystko … :grin:

rcZ7onua4yyapVlJ

7 polubień

Niestety, ale chłopski rozum też prowadzi ludzi na manowce światopoglądowe, w tym religijne, filozoficzne, żywieniowe, gdy oni sobie myślą, że tak dużo kapłanów nie może się mylić w swej religijności, gdy de facto mylą się bardzo…

No, mam bardzo uproszczone, i całkowicie logiczne, harmonijne, kompatybilne podejście do otaczającego nas świata… @waranzkomodo przypuszcza, że życie w takim logicznym ogarnianiu wszystkiego, zapewne jest nudne…

A Twój rozum? Jak z nim jest? :shushing_face:

1 polubienie

No, jako wielki leń, nie przepadam za tak trudnymi grami, jak życie ludzi na Ziemi… Ale choć jestem największym leniem na Ziemi, to jednak mogę się podjąć przewodzenia i koordynowania ludzkości, aby wszystkim żyło się lekko, łatwo, przyjemnie, atrakcyjnie, bezpiecznie, zdrowo. A przy tym całym moim największym lenistwie, znajdywałem czas i chęci na czytanie najmądrzejszych książek ludzkości…

2 polubienia

Czy te najmądrzejsze książki ludzkości to były książki naukowe? Zawierające jakąkolwiek wiedzę?
Czy może wiersze lub bajki?

2 polubienia

Najwięcej było naukowych. Nietrudno było mi poznać, jak nauka, naukowcy oszukują, jak niewiele rozumieją, jak uciekają w wąskie specjalizacje, jak komplikują zagadnienia, aby szeroka publiczność myślała, że oni są mądrzy, pożyteczni, więc powinni dużo zarabiać z podatków pracujących…

Hahaha… :joy: :upside_down_face:
Wyczułeś w pytaniu pułapkę i sprytnie się wywinąłeś :wink:
Czujny jesteś, ale to oznacza, że w dużym napięciu jesteś.
Wyluzuj Harmonik.
Szkoda zdrowia na te wszystkie DSHNy, CORy itp. Serio!

Trudzeniu się ludzi zawdzięczam tak dużo, że nie wypadałoby, abym nie pomógł im wywinąć się z tej makabry bycia nieharmonijnym, patologicznym, totalnie ogłupianym gatunkiem…Już sporo zmieniłem w ludzkim świecie, znacząco przyczyniając się do odsunięcia niedemokratycznych, i niezbyt rozgarniętych, marksistów od władzy. Czyli da się przeprowadzić większe procesy nawet pojedynczej osobie, jeśli się sprytnie do tego zabierze…

Niee

Trzy glowne wcielenia kolegi. A te mniejsze to efekty prób z dzieciństwa :thinking::wink:

1 polubienie

Kucharska i telefoniczna :wink:

Przypomnialo mi sie sformulowanie piramidalna głupota

1 polubienie

Życie jest najlepszym nauczycielem

2 polubienia

Niczego nie zmieniłeś.

4 polubienia

Nie ma przymusu, abyś wiedział i rozumiał więcej, niż wiesz i rozumiesz.

Nie ma przymusu byś coś mądrego tu napisał. I, jak widać korzystasz z tego braku przymusu.

4 polubienia

Zadaj pytanie forumowiczkom, czy nie życzyłyby Ci, aby Ci w moim wieku tak funkcjonował rozum, i byś tyle ogarniał, co ja…

Na podstawie twoich tu wpisów wynika jednoznacznie, że niczego nie ogarniasz i wierzysz w różne naiwne bajeczki. które tu uporczywie, notorycznie, do znudzenia serwujesz. Ale to właśnie wynika z tego twojego nieogarniania.

4 polubienia

Mi zarzucono kiedys, ze mam nie opierac sie na ksiazkach, bo prawdziwe zycie to nie ksiazki. Niestety osoba zarzucajaca miala prawny obowiazek te wiedze mi przekazac i wesprzec w jej nabyciu. Poniewaz nikt sie nie spieszyl, aby mi to ulatwic (nie tylko w tamtej pracy)po zainwestowaniu w ksiazki a wiec w konieczna wiedze okazalo sie, ze udalo mi sie uzupelnic wiedze na tyle, ze juz laski nie potrzebuje.
ps w nauce wariat konczy sie na magistrze, a wiec piramida Harmonika ma pewien sens.