Tym razem poszli na calosc, bo zgarneli caly eksport ukrainskiego zboza i innych płodów rolnych.
Ale chociaż im wyrzutnię Ukraińcy zniszczyli za to niemowlę, które miało 2 dni.
o!
Z lepszym skutkiem byloby zmienić prezesa i wpuścić Patrioty z niemiecka zaloga pod ukraińska granicę.
Ruskie rakiety nie sa niezawodne - ograniczyloby to nieco zapedy Putina z nalotami.
Ale?
Pomijajac kwestie, że teza jaka stawia - system na Ukraine jest wzięty z ksiezyca.
Szkolenie obslugi tego sprzetu trwa ok. 2 lat, a wyslanie z obsługą zolnierzy NATO jest wypowiedzeniem wojny onucom.
Pomijajac fakt, ze jest to technologia, ktora nie powinna jak najdluzej wpasc w lapy ruskim. W koncu na rzecz kogo dziala ten mlaskacz?
W UE to on jescze tam cos moze klapac dziobem, ale ja bym sie nie zdziwila, gdyby natowska generalicja potraktowala go w koncu jak karaczana i azotoksem po oczach potraktowala…
On się powinien dorzucać ile się da do obrony tego napadniętego kraju. Ludzie gadają na tych biednych uciekinierów wojennych a mlaskacz i s-ka charytatywnie forsy nie dają.Szkoda, że strach dopiero im zajrzał w oczy…a zresztą my nic nie wiemy, bo tylko mlaskacz jest bogiem Idę spac, bo już się zdenerwowałam nim znowu.
Prezes partii decyduje o losie kraju i narodu, zupełnie jak w PRL.
Gorzej, bo prezydent teoretycznie wybrany bezposrednio jest jego marionetką. Rada Ministrow byla z mianowania partyjnego.
Narod zglupial wybierajac?
PiS został wybrany przez tzw, homosovieticus.
W PRL cały rząd i sejm był marionetkę tow. I sekretarza PZPR, ale w sejmie nie było opozycji. Jakże by mogła być, kiedy przy 99% frekwencji, lud na tak, głosował w liczbie 97%. Tak, jak dziś na Białorusi.
A tow. I sekretarz był marionetką w rękach danego władcy Kremla.
Jak widać, pewne subtelne różnice występują.
Przewiduję, że w razie niekorzystnych wyborów dla PiS, kartofel zarządzi reasumpcję…
Podobno zwierzchnikiem sil zbrojnych jest przydent
Podobno mamy prezydenta…
Polska ma cos pecha, jak nie niedouczony elektryk, podatny na choroby egzotyczne, straznik zyrandola, pechowy pasazer a teraz marionetka
Obserwujac tendencję co bedzie dalej?
Ten podatny na choroby egzotyczne, moim zdaniem, był, póki co, najlepszym prezydentem. Za to elektryk najwyrazistszym. Strażnik żyrandola, fakt, był cieniutki jak bibułka w swej prezydenturze, no, ale pacynka, to już kuriozum prezydenckie.
Ale się uczy, całe życie się uuczyyy… I podejmuje błyskawiczne decyzje jak…, batman… Prawdę mówiąc, to on, według mnie, mentalnie poza batmana nie wyszedł.
Ja mysle, ze swego czasu jedna z jego nauczycielek okreslila go dobrze. Budyniek taki. Jak się okazalo waniliowy z glutami.
Mnie to nawet już nie śmieszy. Wydaje mi się, że Ukraińców też nie, ale muszą jakoś dodawać sobie ducha walki
No coz, kroliki są jadalne i biorac pod uwagę onucowe braki w zaopatrzeniu?
Ale czy im się nie pomylilo Boże Narodzenie z Wielkanocą?
Pewnie o to chodziło, że tamci głodni to będą chcieli upolować jedzenie
Biorac po uwage jak ta wojna wyglada to zwierzeta, nie tylko gospodarskie też są ofiarami.
Te kroliki na przynętę? Glodny to nawet szczura bedzie usilowal zlapac i zjesc.
to pewnie wina korporacji Tam same szczury…kiedy oni zrozumieją, że ich tam nikt nie chce… Przyroda się mści. Pupy im wygryzo, kamizelki i choroby przyniosą…
@Nunu szukasz pracy? Zloz papiery i CV do psychiatryka w Łodzi. Jako personel opiekuńczy. Tam ludzi potrzebuja
W razie czego? Po kosztach masz u mnie pokoj z dostepem do kuchni , netu i lazienki
Sądzę, że wówczas to już będę aplikować na pensjonariusza jak zobaczę, jak się “pomaga” ludziom w takim miejscu. Ale dziękuję