Miałam kolegę, który recytował rozkład jazdy pociągów…
Wczoraj nie zauważyłem ze to quiz
12/14 i problemow nie było prawie wcale.Sknociłem tylko Baczyńskiego.A Stachura był dobrze pomyślany ale kliknałem nie tam gdzie trzeba,miotany watpliwosciami
Komplet Quiz jakby dla mnie. Lekko przytrzymał mnie Stachura, ale dałem radę.
@Bingola Ja tylko: “Nam strzelać, nie kazano, wstąpiłem na działo, dwieście harmata grzmiało” także i dzięki mojej Mamie, która korzysta z “literackich nawiązań” w nieoczekiwanych kontekstach
Stachurę wzięłam na wyczucie.
11/14
Nie cierpiałam uczyć się na pamięć wierszy, coś jednak zapamiętałam
A ja bardzo lubiłam!
Treść sieńkiewiczowskiej Trylogii nie zmieniła się od ponad 130 lat. Rozkład jazdy pociągów zmienia się co roku, a korekty wprowadzane są co dwa miesiące.
W sumie to dobrze mieć często zmieniające się w czasie hobby. Nigdy się nie znudzi.
Nie biorę udziału… Nie przepadam za wierszami.
Komplet ! - nie mogło być inaczej
I w dodatku była tam moja ukochana “Elegia o chłopcu polskim” Baczyńskiego, którą recytowałam w szkole dla zaproszonych kombatantów w jakąś rocznicę (już nie pamiętam jaką) … Pamiętam, że łzy starszych ludzi na widowni tak mnie wzruszyły, że ostatni wers “… czy to była kula synku, czy to serce pękło” mówiłam przez zaciśnięte gardło i też się wzięłam i poryczałam razem z nimi kiedy już skończyłam …
A" Dwa wiatry", to po prostu kocham ! I do dziś nie wiem, który wiatr jest mi bliższy…
Porażka. 8 lat podstawówki, 5 technikum i 5 studiów. I gówno z tego mam
Nic przecież nie stało na przeszkodzie, abyś podstawówkę ukończył po 16 latach.
.sam sobieś winnym.
Cudzymi… a własnymi?
Jestem lepsza od Bingoli hahahaha pierwszy raz w życiu, w quizie! Rameczkę poproszę dla siebie , to nic, że nie mam kompletu.
ja nie piszę wierszy… tylko rymowanki.
Jeden kit rzekła ta, co weszła na Parnas.
A mogłem jak inni iść do zawodówki, nauczyć się jednej rzeczy, odpalić warsztat lub sklep i trzepać hajs sam na siebie.
Kurła.
Ale to był “biedny człowiek”…
wolisz sam ukladac?
Nie, samo się układa.