UEFA Euro 2024?

Mówią, że tylko co drugi głupi ma szczęście…
Reprezentacja Polski w eliminacjach mistrzostw Europy trafiła na Czechy, Albanię, Wyspy Owcze i Mołdawię. Rywalizacja w grupie rozpocznie się w marcu, a zakończy w październiku przyszłego roku.

1 polubienie

Jaka mnie historia uczy, potrafią przepier… nawet “łatwe mecze”.

Choć im źle nie życzę, poczekam z entuzjazmem…

2 polubienia

Dlatego piszę, ze co drugi…

1 polubienie

Nie chwal dnia

2 polubienia

Po zwiększeniu liczby uczestników turniejów głównych, z grupy eliminacyjnej na ME awansuje 2 drużyny. Z takimi rywalami, nasi, nawet w kryzysie, powinni sobie poradzić z zamkniętymi oczami. Czesi to solidny zespół, będą z nimi ciekawe mecze.

5 polubień

Mecz z Czechami powininen odbyć się w Kralovcu :slight_smile:

5 polubień

Piłki plażowej oczywiscie. :joy_cat::joy_cat::joy_cat:

Jaka drużyna, tacy przeciwnicy… :joy:

A na poważnie? Na poważnie, to nie widzę innego rozwiązania, jak wyjście Polski z tej grupy i to na 1 miejscu.

2 polubienia

Wystarczy wygrać 1 mecz z Czechami i nie przegrać w Albanii.I to powinno w zupełności wystarczyć…Zupełnie o tym zapomniałem.Siatka i tenis są dla mnie obecnie ważniejsze…
Ciekawe jak wyglądają inne grupy…I kto był brany u nas,z tzw. pierwszego koszyka…Bo ja tu widzę zestaw od trzeciego koszyka w dół… :joy:

1 polubienie

No i może uda się z grupy wyjść? :shushing_face: :rofl:

Nie no…Bez jaj.To najłatwiejsza z wszystkich grup.
Wazne tylko [może być ale wcale nie musi] jaka będzie kolejność meczy i pierwsze wyniki.Bo nie daj Boże, Albania wygra 2-3 mecze i będzie problem.
Takie ogniska trzeba szybko gasić żeby nie było pożaru

1 polubienie

Nie wyjść z takiej grupy, to trzeba umić… :rofl:

1 polubienie

Kiedyś nie awansowaliśmy z grupy ze Słowacja.Tamta była ciut silniejsza ale tylko nieznacznie.Czasy Swierczewskiego i Nowaka…I kompromitacja na Słowacji 1:4 :face_with_raised_eyebrow:

2 polubienia

Pamiętam, że było coś takiego. Ale nie pamiętam, by kiedykolwiek taka słaba grupa się nam trafiła i nawet nie chcę myśleć, co by było, gdybyśmy nie wyszli.

2 polubienia

Nie no…Nawet jeśli przegramy 2 razy z Czechami,nawet jeśli nie wygramy obu meczy z Albania…Tu się nie da nie wyjść…

1 polubienie

To się dołoży jeszcze przegraną z Wyspami Owczymi i dwa remisy z Mołdawią… :joy:

1 polubienie

Dobra,dobra…Te ekipy nie będą silniejsze nawet jeśli im się podłożymy…

1 polubienie

Optymista, optymista… :stuck_out_tongue:

1 polubienie

Zdaje się,dzisiaj,Michniewicz"zaokrąglił"kadrę na mistrzostwa świata,do 47 zawodników.
Podstawowym zmartwieniem jest dla mnie nie wybór ale …braki.
Moder nie zagra i to jest katastrofa.Ale najlepsi z tych obiecujących na dorobku czyli Jozwiak i Świderski,graja w Charlotte za oceanem i trudno dzisiaj powiedzieć,w jakiej są/będą formie…
Glik może nie zagrać… :thinking:
A Michniewicz zapatrzony w Legie i to nawet w tych nie w pełni sił… :roll_eyes:
Mam znowu to samo wrażenie co przed laty, ze szczególnym uwzględnieniem nieszczęsnego Janasa.Od przypadku do przypadku, kierujemy się przyzwyczajeniami z minionych lat…
Drużyna nie ma żelaznej"11" a powinna mieć taka"16"
Nie wiem co o tym myśleć…Niby to mało istotne na tym etapie bo poważnie liczyć się będzie kolejna selekcja.Niemniej tzw. polska szkoła trenerska już chyba nigdy nie przestanie mnie odrzucać na kilometr :face_with_raised_eyebrow:

1 polubienie

Michniewicz, to bolesny zabieg chirurgiczny na żywym ciele. Koleś Fryzjera, karierowicz, trener żaden. Taki drugi Brzęczek. Ale koleżka Kuleszy i to się liczy, a nie dobro kadry i polskiej piłki nożnej.

1 polubienie