Dzis to ledwo na oczy patrzę.
Ten konkursik jest spokojną grą, tu nie ma pośpiechu. Możesz sobie wejść jutro lub za trzy dni i wszystkich przegonić. Ze spokojem.
Właściwe rozgrywki zaczniemy za ok. 2 tygodnie. Do tego czasu wyleczysz sobie oczy a może nawet trzecie oko Ci się uda otworzyć…
Na razie Bingola ma 24p za pierwszą krzyżówkę. Wyjątkowo zapodałem od razu drugą, by się chłopak nie nudził.
Migrena znowu mnie dopadła. Herbatka z melisy i czegoś tam. I ide spać.
Na migrenę dobre są leki z grupy tryptanów. Już Ci kiedyś o tym pisałem. Próbowałaś?
Ta jest trudniejsza. Mimo, że wypisałem sobie ze 20 słów jakie można ułożyć z tych liter to nie moge ułozyć diagramu
Celowo dałem łatwą na początek. By nie zniechęcać.
Zapewniam Cię, że nie jest generalnie tak łatwo jak się wydaje. W grze ważna jest znajomość słownictwa, umiejętność myślenia, cierpliwość no i dobrze, jak masz szczęście.
Jest fajna, bo jest spokojna, czasem nawet za spokojna.
Nie znajdziesz rozwiązania w necie, więc odpada czynnik cwaniactwa.
Taka właśnie miała być.
Gra nie dla każdego …
Nad niektórymi krzyżówkami “męczyłem” się miesiącami jak nie latami a i tak nie osiągnąłem maksa.
Nie musisz od razu ułożyć całej krzyżówki ze słów pospolitych. Możesz sięgnąć po nazwy własne.
Najlepiej na kostkach ze scrabble się bawić!
Tak, zgadza się. Jak układałem swoje krzyżówki, miałem wycięte literki. Tak jest najlepiej.
Słownik którego link podałem wyżej też jest głównie wykorzystywany przez graczy scrabble.
To już się zaczęło? :
Oj mnie tez. Wspolczuje bardzo
To od pogody.
Bus to po angielsku…Tez można?
Poziomo
LEK
OGR
BOA
Pionowo
LOB
EGO
KRA
BAL
OKO
ERG
Przy czym LOG jest tłumaczony jako “plik dziennika”
ERG to piaszczysta pustynia
A BOE to"ekwiwalent baryłki ropy naftowej"
Wiem że to naciągane jak cięciwa Kupidyna ale…O to mniej więcej,chodzi?
BUS to obecnie polski wyraz pospolity.
Tutaj masz wyjaśnienie, w razie wątpliwości zaglądaj do tego słownika.
Nie ja go ułożyłem, ale trzeba przyjąć jakieś obiektywne reguły i się ich trzymać.
ZiraaeL - 24 p za krzyżówkę nr 2
O to chodzi! Całkiem nieźle! Masz prawie maksa. BOE sprawdziłem, rzeczywiście to ekwiwalent. BOE tutaj jest nazwą własną a za nazwy własne są 3 punkty.
Masz za nią 23 p - za krzyżówkę nr 2
Biorac pod uwagę ze siedzę w pracy i muszę mieć oczy dookoła głowy bo mi znowu podczepili takiego jednego"na trening",tez się cieszę
W Polsce jakos mi zeszło, ale mam zapisane
Sumatriptan
Frimig Duo 85 mg + 500 mg ?
Wizyte u lekarza mam na piątek, tylko muszę znaleźć tutejsze nazwy, bo hiszpanskim nie w głowie szukanie, wolą na gotowe. Ale przy ograniczonym czasie to nie dziwi.
Tak o to chodzi. Tylko uważaj na żołądek. Wrzodowcy powinni brać osłonowe leki.
Traktuj te moje rady jako kierunki a nie wskazania. Nie bawię się w Kaszpirowskiego leczeniem na odległość.