Układaliście już kiedyś krzyżówkę? Nowy konkurs

Ta ma o 10 punktów więcej niż poprzednia. Chyba, bo nie wiem, co będzie zaliczone a co nie.

1 polubienie

Ja też sobie policzyłam, ale czy wszystko będzie zaliczone? Poczekamy na werdykt

Amkan musi być na polskiej stronie a nie jest, więc już wypada.
Do geeke nie ma linka więc nawet nie wiem, co to.
No ale to benasek oblicza a nie ja. Muszę Cię jednak zmartwić. Benasek takie rzeczy natychmiast wyłapuje.
Właśnie szukałam na Amazon i tam znalazłam tylko słowo geek. Cienko to widzę :wink:

Dzięki, GEEKE dopisałam link

1 polubienie

Gąbka do naczyń to geeke? :wink:
Znalazłam Ci link do Amkan. Amkan

Nie sądzę, by zaliczono gąbkę do naczyń, ale może jest coś w mapach?
W map[ach z Geeke te ż jest źle. Wszystkie podobne, ale nie geeke. Są geks. geek. geky, geeky, gekie itp. A geeke to jest tylko coś, czego nie ma.

Bez godzin otwarcia, bez telefonu i bez dokładnego adresu. Firmy się likwidują i to pewnie jedna z takich.
Tak jest oznaczane tylko coś, co nie istnieje, a skoro nie istnieje, to i punktów nie ma. Szukaj odwrotności, bo ja idę robić kawę.
I jeszcze poszukaj coś zamiast lampy za 489 zł, bo z tego co wiem produktów do sprzedaży benasek nie zalicza (np. damskie laczki zgłaszane poprzednio przez collinsa02.

1- laczki to nie nazwa własna, a gąbki nazywają się GEEKE. Być może, że firma się zamknęła, ale była, zaistniała na rynku, a skoro jej produkty są sprzedawane do dziś, to chyba istnieje.
2 - AMKAN - na mapie jest ich wiele, nawet w Europie: https://www.google.pl/maps/search/Amkan/@28.7956361,15.3017608,4z/data=!3m1!4b1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTExOS4yIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Ale czy to jest polska strona? nazwy są w j polskim?
Ja nie mam cierpliwości do wyszukiwania takich obcych słów. Dlatego napisałam, że wyszła dziwna krzyżówka, bo sporo nazw własnych ma, no ale one są, dlatego podałam linki. :slight_smile:
@benasek pochyli się nad problemem i wszystko mi wyjaśni. Ma trochę roboty, bo podesłałam mu 2 wersje.

1 polubienie

Tam wtedy była nazwa. I tą nazwą nazywały się damskie laczki. Identycznie, jak u Ciebie: jest nazwa, którą nazywają się gąbeczki do naczyń. :joy:
Ale się nie wcinam, bo to nie ja podliczam. Staram się pomóc.

1 polubienie

Akman jest ok. bo to co w mapach, to benasek zalicza (przynajmniej dotychczas) :grin: Ten Twój zespół Akman nie był na polskiej stronce, dlatego poszukałam coś na mapie.

1 polubienie

Dzięki! Nie mam czasu na śledzenie wszystkiego w wątku, tych laczków nie kojarzę, ale coś mi nie pasuje, bo słowo laczki/laczek jest w SJP, a poza tym jest zdrobnieniem słowa LAK.
Nie mnie jedank oceniać, od tego jest szef, ja tu tylko sprzątam :slight_smile:

1 polubienie

To nie było słowo laczek tylko nazwa konkretnych laczków damskich, tak, jak u Ciebie nie ma słowa gąbki tylko nazwa konkretnych gąbek ani nie ma nazwy lampa tylko wpisane jest coś innego., dlatego napisałam, że to tak samo. Gdyby było lampa a nie TOU, to byłoby w sjp i gdyby były gąbeczki a nie geeke, to też byłyby w sjp. :joy:

Znalazłam w mapach zamiast Twojej lampy

OK, dzięki! Czyli Tou jako nazwa norweskiej firmy jest OK, ale jako nazwa lampy nie? Trudne to :frowning:

2 polubienia

Tak jest. A co na mapach to się wszystko liczy.

1 polubienie

Firma czy nawet sklep, to coś większego, a są w nich tysiące artykułów mających nazwy własne.

1 polubienie

Za tą krzyżówkę mamy 38 punktów:

AGUDO 3
MEDYK 4
AUT 4
WAK 3
YYKAR 0
NEONY 4

AMYUN 2 (wspak Nyuma - nazwa: “Nyuma School” w Indiach)
GETYE 3 - wieś na Węgrzech
CUD 4
KOE 3
DYWAN 4
OKARY 4

Ranking za chwilę.

2 polubienia

a sprawdziłeś tę drugą wersję? Ma mniej punktów?

1 polubienie

Jeszcze nie sprawdzałem. Wbrew pozorom, tu bardzo łatwo o błąd a takowych wolałbym uniknąć. Czasem 1p jest ważny.
Za chwilę sprawdzę.

1 polubienie

Co oni Ci robią @benasek ? :cry::woman_shrugging:

2 polubienia

Kto? Ufoludki?

2 polubienia