Ta ma o 10 punktów więcej niż poprzednia. Chyba, bo nie wiem, co będzie zaliczone a co nie.
Ja też sobie policzyłam, ale czy wszystko będzie zaliczone? Poczekamy na werdykt
Amkan musi być na polskiej stronie a nie jest, więc już wypada.
Do geeke nie ma linka więc nawet nie wiem, co to.
No ale to benasek oblicza a nie ja. Muszę Cię jednak zmartwić. Benasek takie rzeczy natychmiast wyłapuje.
Właśnie szukałam na Amazon i tam znalazłam tylko słowo geek. Cienko to widzę
Dzięki, GEEKE dopisałam link
Gąbka do naczyń to geeke?
Znalazłam Ci link do Amkan. Amkan
Nie sądzę, by zaliczono gąbkę do naczyń, ale może jest coś w mapach?
W map[ach z Geeke te ż jest źle. Wszystkie podobne, ale nie geeke. Są geks. geek. geky, geeky, gekie itp. A geeke to jest tylko coś, czego nie ma.
Bez godzin otwarcia, bez telefonu i bez dokładnego adresu. Firmy się likwidują i to pewnie jedna z takich.
Tak jest oznaczane tylko coś, co nie istnieje, a skoro nie istnieje, to i punktów nie ma. Szukaj odwrotności, bo ja idę robić kawę.
I jeszcze poszukaj coś zamiast lampy za 489 zł, bo z tego co wiem produktów do sprzedaży benasek nie zalicza (np. damskie laczki zgłaszane poprzednio przez collinsa02.
1- laczki to nie nazwa własna, a gąbki nazywają się GEEKE. Być może, że firma się zamknęła, ale była, zaistniała na rynku, a skoro jej produkty są sprzedawane do dziś, to chyba istnieje.
2 - AMKAN - na mapie jest ich wiele, nawet w Europie: https://www.google.pl/maps/search/Amkan/@28.7956361,15.3017608,4z/data=!3m1!4b1?entry=ttu&g_ep=EgoyMDI0MTExOS4yIKXMDSoASAFQAw%3D%3D
Ale czy to jest polska strona? nazwy są w j polskim?
Ja nie mam cierpliwości do wyszukiwania takich obcych słów. Dlatego napisałam, że wyszła dziwna krzyżówka, bo sporo nazw własnych ma, no ale one są, dlatego podałam linki.
@benasek pochyli się nad problemem i wszystko mi wyjaśni. Ma trochę roboty, bo podesłałam mu 2 wersje.
Tam wtedy była nazwa. I tą nazwą nazywały się damskie laczki. Identycznie, jak u Ciebie: jest nazwa, którą nazywają się gąbeczki do naczyń.
Ale się nie wcinam, bo to nie ja podliczam. Staram się pomóc.
Akman jest ok. bo to co w mapach, to benasek zalicza (przynajmniej dotychczas) Ten Twój zespół Akman nie był na polskiej stronce, dlatego poszukałam coś na mapie.
Dzięki! Nie mam czasu na śledzenie wszystkiego w wątku, tych laczków nie kojarzę, ale coś mi nie pasuje, bo słowo laczki/laczek jest w SJP, a poza tym jest zdrobnieniem słowa LAK.
Nie mnie jedank oceniać, od tego jest szef, ja tu tylko sprzątam
To nie było słowo laczek tylko nazwa konkretnych laczków damskich, tak, jak u Ciebie nie ma słowa gąbki tylko nazwa konkretnych gąbek ani nie ma nazwy lampa tylko wpisane jest coś innego., dlatego napisałam, że to tak samo. Gdyby było lampa a nie TOU, to byłoby w sjp i gdyby były gąbeczki a nie geeke, to też byłyby w sjp.
OK, dzięki! Czyli Tou jako nazwa norweskiej firmy jest OK, ale jako nazwa lampy nie? Trudne to
Tak jest. A co na mapach to się wszystko liczy.
Firma czy nawet sklep, to coś większego, a są w nich tysiące artykułów mających nazwy własne.
Za tą krzyżówkę mamy 38 punktów:
AGUDO 3
MEDYK 4
AUT 4
WAK 3
YYKAR 0
NEONY 4
AMYUN 2 (wspak Nyuma - nazwa: “Nyuma School” w Indiach)
GETYE 3 - wieś na Węgrzech
CUD 4
KOE 3
DYWAN 4
OKARY 4
Ranking za chwilę.
a sprawdziłeś tę drugą wersję? Ma mniej punktów?
Jeszcze nie sprawdzałem. Wbrew pozorom, tu bardzo łatwo o błąd a takowych wolałbym uniknąć. Czasem 1p jest ważny.
Za chwilę sprawdzę.
Co oni Ci robią @benasek ?
Kto? Ufoludki?