Umarł pedofil! Niech żyją inni!

Opowiem Wam bajkę, co nie jest bajką… choć dla niektórych skończy się bajecznie…

Kiedyś, taki ja… kształcił się na historyka. Dodatkowo robił specjalizację z pedagogiki… bo może się kiedyś przyda. I praktyki różne miał w szkołach. Ale też mnóstwo przedmiotów mądrych i pożytecznych. Miał też psychologię dziecięcą, z bardzo mądrym profesorem. Profesor dał mu nawet piątkę, którą z radością, własnoręcznie do indeksu wpisał… To było kiedyś…

Później, choć też kiedyś. Taki ja, przeczytał artykuł o schronisku świętego brata Alberta. Tam był ksiądz kanalia, który chłopców gwałcił. I nikt o niczym nie mówił, choć dzieci się skarżyły dorosłym. Ksiądz mógł sobie gwałcić dalej, bo księciem tego schroniska przecież był.
Zresztą ksiądz otwierał różne rzeczy… i rauty z włodarzami miasta wystawiał… i z każdą stroną polityczną się bratał. I przez kilkanaście lat sprawy były umarzane… Ale jak się pojawił artykuł, to wróciły do prokuratury, bo dziennikarz za dużo faktów i świadków podał.
I wówczas się okazało, że pan profesor psycholog, to tam pracował… i dzieci mu mówiły, że ksiądz je krzywdzi. I jak kolejne dziecko przyszło… i kolejne… to pan profesor poczuł, że trzeba coś z tym zrobić, więc poszedł do biskupa… i zgłosił. I tyle… potem pan profesor miał rączki czyste, bo przecież zgłosił…
Ale nic się nie zmieniło, kolejne dzieci były wykorzystywane, a czas mijał. Do momentu, gdy w schronisku pojawił się zakonnik. Gdy on usłyszał, to nie poszedł do biskupa, tylko na policję… A gdy się nic nie działo, to poszedł również do dziennikarza. I dziennikarz zrobił śledztwo i zadał odpowiednie pytania… i opublikował. Zadał między innymi pytania profesorowi: Dlaczego nie zgłosił na policję? Ten odparł, że chciał żeby kościół to załatwił. Na pytanie: Co zrobił jak zobaczył, że kościół nie załatwia? Odparł, że kościół działa powoli.
I pan profesor jest ok, bo przecież zgłosił biskupowi… i Wszyscy są ok… A śledztwo się toczyło… i dziwnym trafem od wznowienia w 2008, nic się księdzu nie stało. On wciąż awansował i mnożył kościelny majątek. Profesor został wieloletnim przewodniczącym rady miejskiej… inni też sprawowali urzędy… a prokuratura badała, nie przesłuchując dzieci i świadków.

Nie dawno temu, lecz teraz… TVN - czyli niemieckie bydlaki…zainteresował się sprawą najdłuższego dochodzenia pedofilskiego… w sumie chyba 25 lat śledztw bez wniosków…I wtedy też kościół odwołał księdza z bardzo ważnej funkcji… a dwa dni później ksiądz umarł…
I po dwóch godzinach… Prokuratura zamknęła wszystkie śledztwa z powodu śmierci podejrzanego.

I wszyscy żyli długo i szczęśliwie…

I nikt nie zapytał: Jak to się dzieje że prokuratura zamyka śledztwo, choć nie ma możliwości żeby dostała choćby akt zgonu?

Poklepią się po plecach. Założą swoje czyste, nieużywane sumienia… i fajnie…
A mnie na przykład złości, że taki szuja uczył mnie na wykładach co trzeba i co należy…

8 polubień

No i?
Bo akurat dzisiaj nawet Terlikowski to poetepił.
Poza tym:

Jesli natychmiast nie nauczymy sie odrozniac bandytow i zwyrodnialcow od ludzi normalnych i godnych szcunku,skonczymy w tym samym rynsztoku co mordercy z tzw.“rewolucji francuskiej”.Lub jeszcze gorzej,siepacze z rewolt meksykanskich z lat 30 minionego stulecia.
Juz nie sprawdzalem ale ojciec Gużyński cytowany byl dzisiaj w artykule nawiazującym do"dymisji calego episkopatu".
Mamy wiec do czynienia z kolejnym rozlamem ale z pewnoscia nie z milczeniem.

4 polubienia

No i nic… Prokuratura dopilnowała, żeby ci co go kryli… nie musieli się nawet dnia denerwować. Zanim ostygł, to już wszystko umorzone

3 polubienia

Ja tu nie widzę ataku na kościół, a raczej potępienie podłości ludzkiej. Złoczyńca nie żyje, uniknął kary, a ci co mu pomagali, mają się dobrze z panem profesorem na czele. Przecież nie oni są pedofilami.

4 polubienia

Kolejny który umarł nim dosięgła go sprawiedliwość. Jeszcze pomyślę że ktoś mu pomógł.

2 polubienia

Wcale bym sie nie zdziwila, za glosno sie wokol niego zrobilo. A cos na zdjeciach na umierajacego nie wygladal.

2 polubienia

Ładne te bajeczki piszesz. I dobrze że to jest tylko bajka. Gdybym dopuścił myśl że to się dzieje w realu, w naszej ojczyźnie, no to nic tylko giwera i strzelać.
Tak sobie żarcikiem poszedłem ale przecież my faktycznie w takiej (i jeszcze gorszej) rzeczywistości żyjemy. To się dzieje tu i teraz. I od dłuższego czasu. I nie tylko to.

5 polubień

Jeśli księża-pedofile nie zostaną ukarani przez Kościół i/lub państwo, to cały Kościół zostanie ukarany… odejściem wiernych.

5 polubień

I będziemy mieli Irlandię nad Wisłą!

4 polubienia

A kiedyś miała być druga Irlandia. Wałęsa zapowiadał. Tylko, że w innem kontekście.

4 polubienia

Jesli chodzi o Lecha to raczej Japonia.

4 polubienia

Otóż to, właśnie. Irlandię chyba Tusk obiecywał.

4 polubienia

Nawet tego nie pamietam…Ale szczesliwie,bylem juz chyba daleko :innocent:

1 polubienie

Bo to się stało naprawdę… i naprawdę w moim indeksie jest piątka od profesora mądrości wszelakich, co nawet nie spróbował dzieciom pomóc. Jak psycholog dziecięcy w takiej sytuacji nie pomaga… to na kogo dzieci mogą liczyć?

3 polubienia

Myślę że cały pis umrze przed rozliczeniem.

2 polubienia

Uczciwym nie dano zyć

Zielona wyspa to Tusk…

4 polubienia

Psycholog to taki ktoś kto wszystko interpretuje na własny sposób a na pewno nie pomaga. Do tego bierze dużą kasę. Lepiej ludzi interpretowały cyganki niż psycholodzy.

Cyganka czy psychoanalityk? Z kasy wyczyszcza tak samo i z tym samym skutkiem.

1 polubienie

ale z wiedzą,