I co teraz?
Jakiś tuman chcąc zaliczyć maturę lub obronić pracę doktorską, będzie się podpierał sztuczną inteligencją, ślepo ufając jej nieomylności.
Jak to co? Ta jego praca bardzo ludzka będzie. A przecież nie musi jej obronić. Niech sam kombinuje jak ją lepiej zrobić a nie podpierać się sztucznościami
Tuman nie powinien mieć zaliczane.
Kolego, tu z wypracowaniem na poziomie 3 klasy szkoly podstawowej zaczynaja się problemy.
Wiedza skads trzeba czerpać.
Problemem jest, zeby bezkrytycznie nie korzystac z jednego źródła.
Ja bardzo SF lubie, ale AI jakos mniej…
Sztuczna inteligencja brzmi dumnie.
Pierolnięcie się o faktor x 1000 (z 1,2g zrobić 1,2kg) może wynikać ze sztuczności, ale nigdy nie można nazwać tego inteligentnym.
Nie wiem kto to pojecie wymyslil?
Chyba ten sam co uklada testy IQ? Z cyklu zgadnij co autor mial na myśli?
Cóż
Starałem się, jak mogłem, aby podpowiedziami sprowadzić AI na właściwe tory. Ni hu hu.
Kilkakrotnie próbowałem wymusić na AI poprawną odpowiedź, podpowiadając jej między innymi, że 1,2g to nie to samo co 1,2kg.
Padały odpowiedzi w zakresie od 47 minut do…4,5 miesiąca
Według moich obliczeń zawartość zamrażarki (4,43 kg) przy nieszczelności uszczelek pozwalających na cyrkulację powietrza 10 litrów na godzinę, osiągnie temperaturę 0°C za…
21 godzin.
Wynik zgadzałby się z empiryzmem gospodyń i gospodarzy domowych, czerpiących doświadczenia z czasu rozmrażania własnego zamrażalnika.
Swoją drogą, czy nieszczelna uszczelka jest jeszcze uszczelką, czy raczej NIESZCZELKĄ
Uszczelka bezczelnie nieszczelna jest, faktycznie nieszczelką.
W lodufce ustrzelka szczeliła
choć nigdy szczelbą nie była…